השבוע זה השבוע של אמריקה. של העם האמריקאי ומכאן גם של הבורסות השונות שפועלות באמריקה. השבוע, ליתר דיוק בעוד יומיים, ב-2 לנובמבר, יערכו בחירות אמצע הקדנציה לבתי הנבחרים של ארצות הברית. למי שאינו בקיא בנבכי שיטת הממשל באמריקה, להלן הסבר קצרצר, ממש על קצה הקלפי. בשיטה האמריקאית, הנשיא נבחר כל 4 שנים ואילו הפרלמנט(המורכב משני בתים), המקבילה שלהם לכנסת שלנו, נבחר כל שנתיים. כלומר, כל שנתיים עומדים בערך כמחצית הצירים, הן בסנאט והן בקונגרס לבחירה. מכאן הכינוי בחירות אמצע הקדנציה. המשמעות היא שכל שנתיים ישנה אפשרות לשינוי מבחינת השליטה של המפלגות בבתים והשפעתם על התנהלות הנשיא. כיום לדמוקרטים, מפלגתו של הנשיא אובמה יש רוב פרלמנטארי, אך בעוד יומיים יש לרפובליקאים הזדמנות לשנות את המצב. בחירתו של אובמה לנשיאות הוציאה את השד הגזעני מן הבקבוק במלוא עוצמתו. למעשה היא ניפצה את הבקבוק לרסיסים. מאז מתנהל הן בקונגרס והן ברחוב האמריקאי קרב איתנים בין תומכי למתנגדי הנשיא. תוסיפו לכל זה את המשבר הכלכלי והמיתון הכבד שפוקד את אמריקה בימים אלו והרי לכם כל החומר הדרוש למערכת בחירות סוערת ולוהטת.
כשהרוחות ברחוב ובקרב הציבור הרחב לוהטות, הרי שהבורסות לא יכולות להישאר אדישות. מכוון שעל פי הסקרים יש סיכוי לא קטן בכלל שצפוי מהפך בבית הנבחרים, הרי שלכך תהיה השלכה ישירה על הבורסות. בין אם יהיה או לא יהיה מהפך, הבורסות כבר נכנסו לכוננות ספיגה. עיני כול הסוחרים והשחקנים המרכזיים נשואות אל יום שלישי הקרוב, הוא יום שלישי הגדול. הימים של לפני ושל אחרי הם הימים המעניינים והמרתקים שלנו, הסוחרים היומיים . אלו הימים שאנו צפויים לראות תנועות גדולות, מחזורים כבדים ופעילות ערה ועצבנית בשווקים הפיננסיים של אמריקה. כל תוצאה, תהיה אשר תהיה, תגרור אחריה שינוי מגמה דרסטי כלפי מעלה או כלפי מטה. בקיצור, הים גועש וסוער בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותו. מן הזווית הישראלית, מן הסתם, שווה לשים עין על המניות הדואליות. אותן מניות אשר נסחרות במקביל כאן בתל אביב ושם אצל הדוד סם מעבר לים. פערי הארביטראז' שעלולים להיפתח בהתאם לתוצאות הבחירות הן הזדמנות מעניינת למסחר לטווח קצר. חשוב לזכור כי בארצות הברית ההצבעה הינה באמצעות קלפי ממוחשב כך שהתוצאות המתפרסמות כבר בסוף יום ההצבעה ואין כל צורך בהמתנה מורטת עצבים של יום יומיים נוספים. אז היכונו ליומיים –שלושה הקרובים. אלו יהיו ללא צל של ספק ימים מעניינים ומרתקים, שיספקו לנו את מנת האדרינלין שאותה אנו כה אוהבים.
דודו רוז |
תגובות (9)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
זכרו שכמה שיש השפעה מכל מיני גורמים על שוק ההון המסחר הוא פשוט, יש ללמוד את החוקים ולעמוד בהם.
הבחירות שיערכו ביום שלישי הם זמן טוב להמתין בצד ולחכות לכיוון של השוק שיתבהר לאחר פרסום התוצאות
סחרו פשוט,
דודו רוז
שבוע טוב ומלבלב!
נכון
לא קאזינו
אבל כמו בקזינו יש בעלי עצמה המנווטים את המהלכים כך שהם מרוויחים ואילו רוב המשחקים הקטנים והלא מאורגנים מפסידים.
ואלו המפתים ומשכנעים את עמך לשחק במשחק הם כמובן אינטרסנטים שמרוויחים עמלות ודמי ניהול, ללא קשר לרווח או הפסד של השחקנים.
והשחקנים ברובם בכלל לא יודעים שיש אחרים המשחקים במקביל אליהם, אבל עם חוקים שונים, מידע אחר, ושליטה על המהלכים.
וזה רק קצה הקרחון. על השאר אכתוב יום אחד בבלוג שלי.
אכן מדובר בעולם מרתק , רחוק מאוד ממושגי הקאזינו שרבים חושבים שכך הוא מתנהל
אני בעולם הרוח , קשה לי עם עולם החומר !
בכל אופן אתה נשמע מבריק בתחום
זוהי
גורדון בגשם ראשון
יוסי
הצגה שהכרטיסים אליה מתבררים להיות לרוב הצופים יקרים מאוד.
הצגה שמתבררת להיות משהו בסגנון התרמית הגדולה
עם שידורים חוזרים ונשנים
והצופים תמיד מצפים לסוף חדש, אחר, חיובי. הצגה אחרת.
ואומרים לעצמם כל פעם מחדש - זו שוב אותה הצגה.
אכלנו אותה עוד פעם.
ועוד פעם
ועוד פעם...