הקלות הבלתי נמנעת של "הטימטום" בעוד כחודש אמורות מנהרות הכרמל להפתח בקול תרועה גדולה. עבודה עברית בביצוע סיני? או עבודה "ערבית" בניהול ישראלי, אני שואל? האם ידעתם כי אין מערכות איוורור וניטור הגזים הרעילים במנהרות? האם ידעתם כי "הפיתוח" הגאוני הישראלי מדבר על מאוורי ענק שיופעלו מפעם לפעם ויזרימו את האוויר המזוהם לאורך המנהרות עד הוצאתו החוצה במחלפים?
מסכנים יהיו הנהגים בתוך המנהרות. מסכנים יותר יהיו האזרחים הגרים בסביבות הכניסה והיציאה מהמנהרות. ובעיקר יהיו מסכנים אותם אזרחים שיעיזו להשקיע ברכישת נכס דירה או דיור מוגן בקומפלקס הבנינים האמור לקום על גג הגרנד קניון. הם באמת ינשמו אויר "פסגות". לא יהיה במדינה אזור מזוהם יותר מגזי פליטה רעילים של רכבים. השכנים בשכונות הדרומיות המערביות ובעיקר בוורדיהיהנו גם כן ממנות זיהום אשר "יטיילו" על פי רצון הרוחות.
למותר לציין כי גם בנושא הבטיחותי לא ניתנה חשיבה יצירתית והגיונית מספיק? מה יקרה באם חס וחלילה יהיה תאונה? הכיצד יפנו פצועים כאשר המנהרה מלאה בשני הצדדים? הכיצד יגיעו כוחות החילוץ? נראה לי כי היה נכון לאמץ את הטכנולוגיה והכלים של ממשלת צ’ילי עוד לפני האסון הקרב... טפו .. טפו..
מוגש כחומר למחשבה מאזרח חיפאי מודאג. |
תגובות (7)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
לצערי המון שאלות ודעות עולות עם פתיחת פרוייקט זה עקב כך שלא היה פרוייקט שכזה בארץ.
הפרוייקט עצמו הוקם לאחר הפעלת מחשבה עמוקה ומלקחים שנלקחו ממנהרות באירופה.
המנהרות עצמן עומדות בתקנים המחמירים ביותר של האיחוד האירופי.
יש לציין כי המערכות השונות במנהרה החל ממערכות ניהול התנועה ועד למערכות ניטור האויר הינן מהמתקדמות בעולם, מה שהופך את המנהרות לבטוחות ביותר לכלל המשתמשים.
בנושא זיהום זהו נושא שנלקח בחשבון ומדובר בנושא שלא ניתן להתחמק ממנו, על כן ניתן למפעילי המנהרות כלים ומשאבים על מנת לטפל במקרים שבהן זיהום האויר יעלה על המותר.
במנהרות עצמן הושקעו המו משאבים והמון מחשבה מטובי המוחות שקיימים בארץ ובחו"ל, כל אחד בתחומו.
לצערי אינני דובר של מנהרות הכרמל, אך אני כן יודע דבר או שניים על הנושא הזה.
בתור חיפאי שמודאג לא פחות מעתידה הירוק של חיפה, אני יכול להגיד בבטחה שהמנהרות לא יהוו גורם מזהם גבוה כפי שרבים חוששים, כי יש מי שצופה ובודק זאת ועוקב אחרי מצב האויר במנהרות.
יש לקחת בחשבון שגם המשרד לאיכות הסביבה יעמיד משאבים וגם תחנות ניטור באיזורי המנהרות על מנת לוודא שזיהום האויר לא יעלה על המותר.
כמו כן מבחינת התרחישים שיכולים לקרות במנהרות, יש שיתוף פעולה מלא מגורמי המשטרה, מד"א וכב"א, וקיימים תוכניות פעולה לכל תרחיש, כמו כן אין לפסול גם את המענה שהחברה המפעילה את המנהרות תספק, החל מסיירים בשטח שיהוו עזרה ראשונית ועד לחדר בקרה מתקדם שיעקוב אחרי כל התוואי.
כך שכל דבר חושב מראש והוקדש בו המון זמן למחשבה.
ערב טוב לכולם.
חיפאי שבהחלט מודאג פחות
ברצוני לדעת מאיפה הנתונים ידועים לך?
למיטב ידיעתי, חברת נתיבי הכרמל היא "חברה ירוקה", החברה מחוייבת בפני המשרד לאיכות הסביבה כי רמת הזיהום לאחר פתיחת המנהרה לא תעלה מעל רף מסוים שסוכם מראש (והוא במעט גבוה יותר מרמת הזיהום היום).
במנהרות הכרמל קיימות מערכות איוורור וניטור גזים, המנטרות בין היתר co וnox, כאשר אלה הם הגזים שפולטים הרכבים השונים. מערכת זו אושרה ע"י המהנדס הבכיר בארץ לעניין זה.
המנהרה תופעל לפי הסטנדרטים המחמירים ביותר של האיחוד האירופאי, כאשר גם תכנון ואישור המנהרה מתחילה נעשה ע"י מהנדס גרמני בכיר שלו ניסיון רב בתכנון מנהרות באירופה.
מעבר לכך קיימת תו"ל מורחבת לכל תרחיש אפשרי שמתואם ומתורגל עם כל כוחות החירום וההצלה עפ"י דרישתם (תאונה, שריפה, פיגוע, חומ"ס וכו').
הוקדשה מחשבה לתכנון המנהרה ולתפעולה, מסתבר שלא הכל נעשה ב"טמטום".
אזרח חיפאי קצת פחות מודאג
הנתונים ידועים לי ונדמה כי בעולם פועלים באמצעים טכנולוגיים לנטר את זיהום גזי הפליטה. כמו שאנו רגילים ... אנו מומחים לעגל פינות.
סוף שבוע נפלא
משה
הערות ממש חשובות
א. מאיפה אתה יודע ?
ב. האם יש תקינה בנושא ?
ג. מה אכן מקובל במנהרות אחרות ?
ד. האם דברת עם גורמים רשמיים ומה תגובתם ?
איך מתבצע האורור במנהרה בין צרפת לאנגליה?