ח"כ הרב מקלב: "שום דבר לא יעזור, לא נתפשר כמלוא הנימה על תכני החינוך"

0 תגובות   יום חמישי, 11/11/10, 11:05

שר החינוך, גדעון סער, שוב השתלח בציבור האברכים ואמר כי "חוק האברכים מנציח עוני". עוד הוסיף, כי יש לכפות על מוסדות החינוך את מבחני המיצב, וכי "מי שלא לומד לבחינות אלו לא צריך לקבל תקציב מהמדינה".
דבריו החמורים של סער, נאמרו בכנס שדרות בפאנל על החינוך הציבורי בישראל. בדבריו אמר, כי "אחריות המדינה לפקח על חינוך פרטי שהיא מתקצבת. אין לי רצון, יכול או יומרה לשנות אורח חיים ואמונה של מגזרים. אבל אם יש חוק שקובע כי כלל ילדי ישראל ילמדו, אז מבחני המיצב צריכים לחול על כולם. אין לי רשות לוותר על זה. מי שלא לומד לבחינות אלו לא צריך לקבל תקציב מהמדינה. ריבונות המדינה צריכה להתקיים בתוך הבית ועל זה לא מקיימים משא ומתן עם המגזרים השונים".
בשלב זה עבר להתייחס לחוק הבטחת הכנסה לאברכים, אותו שב ותקף בחריפות: "חוק האברכים הוא חוק רע שמנציח עוני ופוגע בערך של העבודה. הוא פוגע בערכים של הציונות ושל היהדות", אמר סער. בדבריו הודה כי "אמנם אין סיכוי להכניס לימודי חול לישיבות קטנות, אך מותר לדרוש שאלו כן ייכנסו לתיכונים שמתוקצבים על ידי המדינה. זו החובה שלנו לעתיד", אמר בדברי אשלייתו כביכול ניתן לשנות כהוא זה מהחינוך הטהור, דבר שכידוע הובהר באופן הנחרץ והברור ביותר ע"י מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א, ובראשם רבינו מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א, כפי שאף הובא השבוע במכתבו המיוחד ל"ועידת החינוך" המתקיימת בימים אלה, שם כתב מרן שליט"א: "הנני מצרף ברכתי להתכנסותם של מצדיקי הרבים המחנכים שליט"א לחזק איש את רעהו לבל ישנו מדרכי החינוך שנמסרו מדור לדור...".
בתגובה להשתלחויותיו חסרות הרסן של גדעון סער, בכל מה שנוגע ליהדות, אמר ח"כ הרב אורי מקלב, כי "כנס שדרות הפך לכנס הסתה, ליתן במה לכל המסיתים והמקטרגים. כל זמן שסער התעסק רק בנושא החינוך, הליב"ה, מוסדות הפטור, מבחנים, הוא ניסה לתרץ כביכול יש לו כוונות מקצועיות בעניין, על אף שגם זה היה לפלא משום שהוא בחר לדלג על הבעיות הקשות ביותר במצב החינוך הגרוע והמידרדר מדחי לדחי של המדינה, בכישלון הטוטאלי של המערכת החינוכית הממלכתית כולה. אולם הפחד של סער מלהתעסק בכל מגזר אחר בציבור, הן מהכישלון במגזר הכללי ועד המגזר הערבי שבמוסדותיהם לומדים חומר הסתה נגד המדינה במימון של מדינת ישראל, וכל מערכת החינוך על כל ענפיה ומחלקותיה, ועוד בעיות קשות שיש על המדינה שלא טיפל בהם עד היום, מביא אותו להסיט את הדיון כלפי החרדים, כאשר הבעיה המטרידה אותו היא ה´השכלה´ וה´דאגה לבורות´ הילדים החרדים".
"אבל כיום", מוסיף ח"כ הרב מקלב, "וכך גם לאחרונה שהוא קידם גם את הצעת האופוזיציה בנושא הפטור לגיוס בנות דתיות לצבא וכן בנושא פטור ממס, בחוקים שאינם קשורים למשרדו ושאינם מצויים בתחום עיסוקו כלל ועיקר, גם בזה הוא משתלח ומוצא לנכון להוביל את קו ההסתה הקיצוני נגד הציבור החרדי שהוא מבקש את תמיכתו ושבזכותו הוא מכהן בתפקידו, כשהוא זה שביקש לעמוד בראש צוות המו"מ להיות שותף עם ציבור זה בקואליציה. הכל כדי להיבנות פוליטית, בדריסה מכוערת על חשבון הציבור החרדי, בניסיונו להתקדם לתפקידים בכירים על גב הציבור החרדי".
עוד מציין ח"כ הרב מקלב, כי השתלחויותיו לאחרונה ללא הפוגה של גדעון סער בציבור החרדי, נראות כביכול הוא מנהל מסע נקמנות מתוך אובססיה נגד הציבור החרדי בכל הנושאים, ומהחלטה החדֿמשמעית של גדולי ישראל שלא יהיו כל שינויים במערכת החינוך הטהור. "אנו נמצאים בתוך מסע נקמנות חמור מסוגו של שר החינוך, אבל שום דבר לא יעזור, לא נתפשר כמלוא הנימה על החינוך, ועל אנשי מפלגתו לדעת, כי פעולותיו אלו מרחיקות את הציבור החרדי שתמיד ראה במפלגות הימין כמפלגות שאינן נושאות את דגל השנאה וההסתה כלפי היהדות".
"גדעון סער עומד כיום בראש ליבוי השטנה וההסתה נגד הציבור החרדי, כשהיה עליו להדוף את השנאה ולעמוד בראש החזית נגד המלעיזים, גם מבחינת המחויבות הערכית וגם נוכח המחויבות המתבקשת של שותפים לקואליציה".
את דבריו מסיים ח"כ הרב מקלב, בכך ש"הציבור החרדי תמיד נרדף וידע להתמודד עם הפגיעות השונות, סער גורם נזק אך ורק למפלגתו שלו בכך שהחליט להניף את דגל ה´שינוי´, מתוך מטרה להתקדם פוליטית".

דרג את התוכן: