כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    ללא שם

    חיים ומוות. כן ולא.

    31 תגובות   יום שלישי, 16/11/10, 11:12

         היום אנו חיים בעדן, בו אנשים רוצים לחיות בתחושה שהם שולטים בחייהם, רוצים לדעת הכול מראש, לסמוך על עצמם ולחשוב שהם תכננו את חייהם וחיים בהתאם לתכנונם.

         מצד שני, אנחנו חיים בעדן הטכנולוגי, שמאפשר דברים רבים שסופרי מדע בדיוני בעבר הלא רחוק לא חלמו עליהם בכלל. דברים, שהיום הם בשגרה ולא מרגשים אף אחד, בעבר הלא רחוק היו לבלתי אפשריים בכלל.

         אחד הדברים שהתפתחו מאד-מאד בשנים האחרונות זה גנטיקה. מדע מרתק כשלעצמו, ומאד בעייתי אם מסתכלים על ההשלכות האפשריות של ההישגים שלו ברובד המעשי.

    למאמר המלא - בדיקות גנטיות

    ד"ר יעל טוקצ'ינסקי,

    קליניקה לרפואה משלימה

    נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, צמחי מרפא, טיפול בצבע, קריסטלים ותמציות קריסטלים, טיפולים אנרגטיים

    טל': 054-8450103

    קליניקה לרפואה משלימה

    דרג את התוכן:

      תגובות (31)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: צחיתוש 2010-11-21 10:17:48

      יעל,תודה על המידע והמסר שהעברת
      צחיתוש♥

       

      תודה רבה לך, צחיתוש!

      שבוע טוב.

        21/11/10 10:17:
      יעל,תודה על המידע והמסר שהעברת
      צחיתוש♥

      צטט: RonArzi 2010-11-17 21:46:57

      וואו יעל , מה שאת משקיעה כאן... מדהים.

      אלו נושאים שאדם חילוני לוקח אותם כמובן מאליו - כחלק מאורח ותפישת חיים.

      לא יוצא לנו לשוחח על נושאים כאלה ובמיוחד לא עם אשה דתיה וחביבה כמוך.

      אני אומר כל זאת בחיבה והערכה.

      גם ידעת שתתעורר כאן שיחה, רצית בה והיא אכן מענינת מאוד.

      אף אחד כמובן לא ישנה כאן דעה.

      אני לפחות מרחיב דעתי באמצעות הפרסומים שלך ומכיר טוב יותר את חברי (מתכוון ברחב - העולם הדתי) כן, הם חברי.

      ראי כמה תגובות שלי בכחול 

       

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:43:45

      צטט: RonArzi 2010-11-16 13:29:29

       

      קודם כל, תודה על התגובה.

      חשוב לי גם לציין שחל טעות הקלדה, שלא שמתי לב עליו: התכוונתי לגילאי 18-25, כמובן. וזהו גיל מעולה לבנות בית עם ילדים מכל הבחינות. לגבי בשלות נפשית, לדעתי, הרבה תלוי בחינוך ובאופי. ראיתי הרבה מאד לא בשלים גם בגיל 40 ו-60. מצד שני, יש בשלים גם בגיל 13. ויש כאלה שמתבגרים במהירות מרגע שמתחתנים. לא סתם נאמר: "בן 18 לחופה"

      גלולות למניעת הריון כן פוגעות במערכת ההורמונאלית ודרך כך בפוריות. יש נשים שמשקמות את יכולת הפוריות שלהם תוך שנה או יותר, ויש כאלה שלא.

      ממש לא נהוג לדבר על זה וחבל, כי למעשה זה גוזל מנשים הללו חופש הבחירה. אני בטוחה שגם אילו לא היו מסתירים תופעות לוואי של הגלולות חלק מנשים היו משתמשים בהם.  והדוגמא לכך בהמוני אנשים ששומעים יום-יום על נזקי העישון וממשיכים לעשן.

      בכלל,ממה שאני רואה יום-יום, אנשים משקיעים את כל כוחם כדי להרוס את בריאותם.

      ואחר-כך הם לא רוצים להיות בריאים. הם רוצים רופא/מטפל טוב ותרופות טובות...

      כנראה, צריך להיות פסיכולוג, כדי להבין את זה...

      גנטיקה בוודאי עובדת גם בהפריה מלאכותית והורים בטח משקיעים. אין ספק! אולי אף יותר מהורים רגילים, כי היה להם יותר קשה לקבל את הילד. אולי גם מפנקים יותר. אולי גם לא מצליחים לחזור על הניסיון הזה בהצלחה וילד נשאר לבד.  לדעתי, ילד יחיד זה בעיה.  אבל דיברתי על משהו אחר. הורים בכוונות שלהם גורמים לירידת נשמה זו או אחרת. בתהליך ההפריה משתתפים הרבה יותר מאב ואם: גם רופא, גם עובדי מעבדה, גם אחות, אולי גם איזה עובד שמעביר מבחנות ממקום למקום... כלומר, השפעות הרבה יותר מורכבות והשפעת ההורים פחותה. הנושא מורכב מאד ואני יכולה רק לקוות, שהוא נשאר ברור לאחר שצמצמתי אותו כל-כך.

      "קריירה אינה באמת חשובה לי כקריירה אלא יותר כביטוי להתפתחות אישית."   לא יודעת. אצל חלק מנשים זה נכון. חלק אחר מנשים מפתחות קריירה באין ברירה כתוצאה מרצונם לפרנס את המשפחה או לשפר מצבה הכלכלי של המשפחה. ויש יותר ויותר נשים, שבכלל לא מעוניינות בזה, אבל "מרגישות חייבות", כי ככה זה מקובל היום.

      בכל מקרה, קריירה הכי חשובה שיכולה להיות אצל אישה - ואצל כל אישה! -זה קריירה של אם. כל קריירה נוספת ניתנת לדחייה. ואילו להיות לאם ניתן לא תמיד. תמיד כשהולכים נגד הטבע זה עולה נורא ביוקר.

      יש לי קרובת משפחה, שהיא דוקטור למתמטיקה, פרופסור וראש חוג למתמטיקה. בכנסים מתמטיים בטח זוכרים את זה. אבל בחיים? בחיים היא בשביל כולם אישה של X, אמא של Z,X,C,V,B,N,M,A,S,D,F,G  וסבתה של... מכיר את זה?

      אני  מתאבלת על הנשים ש"הולכות עם הזמן" ומאבדות את העיקר.

      רוב מקרי עקרות שיצא לי לטפל נשים עשו לעצמן: מחוסר ידע, מחינוך בעייתי וכו'.

      מצטערת לשמוע, שהתגרשת. מקרים כאלה היו ויהיו. השאלה היא בכמות, במילים אחרות - בסיבות. שלא כמו פעם, שהתגרשו בגלל בעיה חמורה, היום המון אנשים מתגרשים בגלל שהתעצלו להשקיע בנישואין שלהם -  ובלי טיפוח שום דבר לא מתפתח. גם עציץ לא יצמח, אם לא להשקות אותו, נכון? אגיד לך אף יותר מזה: פגשתי זוג שהתגרש, כי היה להם משעמם... וזוג שהתגרש "כי זה כבר לא זה". אולי אתה מבין, על מה הם מדברים, אני פשוט בהלם.

      כשדיברתי על אבות אבותינו לא התכוונתי לאברהם-יצחק ויעקוב, אלא לסבא רבה שלך וסבא רבה של סבא רבה שלך.

      אבל גם אם לדבר על אבות, חייהם היו קשים ומלאים בניסיונות, אבל מאושרים. כך גם חיינו. גם בחיי, להבדיל, היו הרבה ניסיונות, אבל אני שמחה שכך. כי אצל מי חיים קלים וחלקים, חיים חסרי ניסיונות? - אצל אנשים, שהקב"ה התייאש מהם. הרי  הוא נותן לנו ניסיונות כדי לנער אותנו, כדי שנשתפר. רק אם הוא התאכזב מאדם ואף לא מקווה, שמסוגל להשתפר - הוא לא מנער אותו בניסיונות. לכולנו יש מה לשפר, אחרת לא היינו כאן. ואתה בטח מכיר את ההרגשה אחרי שיצאת מניסיון בכבוד, נכון?

      אחרי שישבת עם הגבס, נכון שאתה מעריך את הרגליים שלך ואת היכולת שלך ללכת יותר? אחרי ניסיון שהיה לך עם הגבס הזה, האם לא הרגשת שמחה ואולי אפילו אושר, כשקמת על הרגליים?

      אנחנו ניצוצות קטנות ובהתאם לכך גם ניסיונות שלנו קטנות. אבותינו היו  נשמות ענקיות - גם ניסיונות שלהם היו בהתאם - אך גם האושר. מה שהם עברו פשוט מעבר להשג שלנו. למשל, אני לא חושבת,  שהייתי מצליחה להרים סכין מעל הבן שלי. אני פשוט לא משיגה את זה. וזה מראה גודל הפער ביני לבין, להבדיל אלף אלפי הבדלות,  אברהם אבינו, עליו השלום,

      אבל גם אם לדבר על סבים שלנו. לא היו להם מותרות, אבל היה כבוד הדדי בבית, היה שלום בית, היה כיבוד הורים ומורים, היה משמעת, לא היו פינוקים מקלקלים.....וכשאנשים התחתנו, הם ידעו, שהולכים לבנות בית בישראל. לבנות - זה להשקיע, לעבוד, זה לא שלום-ולהתראות. כשאתה בונה משהו - אתה מאושר בסיום עבודתך, נכון? אתה גאה בתוצאות ומאושר, נכון? אם זה נכון לגבי בניית רפת, מחסן, מרפסת או שרפרף - כל שכן - לגבי בית בישראל... לכן הם היו מאושרים.

      גם היום  אני מכירה המון אנשים עם בעיות מכאן ועד להודעה חדשה - ומאושרים.

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 19:50:34

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 19:41:30

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 16:00:44

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 15:56:05

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:46:07

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל היקרה

      לפי הבנתך את התיקון, מדוע את חושפת אנשים לתובנות אלו?

       

       

      איזה תובנות? לא הבנתי אותך?

      כתבתי על כך, שאין ללכת כעדר לבדיקות, אלא לחשוב קודם. וכתבתי על כך, שאין לדחות את החתונה, בין היתר, משום שזה מעלה סיכויים להיוולדות ילדים בעייתיים (וזה עובדה סטטיסטית ידוע). 

       

      יעל, מנסה להבין את תפיסתך הדתית ושילובה במדע הרפואה.

      אם הינך יוצאת בהנחה שאדם שנולד בעל מום הינו מתקן!  ואת אומרת שזהו צד אגואיסטי מאד לא לאפשר להם לעשות תיקון

      אז למה צריך המדע להתערב?

      הבדיקות הקיימות לאיתור מומים בהריון נועדו להפסקת הריון של עובר לא תקין, האומנם?

       

      צודקת. בדיקות אלה במתקונת הנוכחית שלהם נועדות לגרום לרצח.

      וזה בדיוק מה שאמרתי: לפני שאתם רצים לעשות את הבדיקות, כי כולם עושים, או כי אמרו לכם, תחשבו, אם אתם בכלל מוכנים להיות רוצחים.

        17/11/10 21:46:

      וואו יעל , מה שאת משקיעה כאן... מדהים.

      אלו נושאים שאדם חילוני לוקח אותם כמובן מאליו - כחלק מאורח ותפישת חיים.

      לא יוצא לנו לשוחח על נושאים כאלה ובמיוחד לא עם אשה דתיה וחביבה כמוך.

      אני אומר כל זאת בחיבה והערכה.

      גם ידעת שתתעורר כאן שיחה, רצית בה והיא אכן מענינת מאוד.

      אף אחד כמובן לא ישנה כאן דעה.

      אני לפחות מרחיב דעתי באמצעות הפרסומים שלך ומכיר טוב יותר את חברי (מתכוון ברחב - העולם הדתי) כן, הם חברי.

      ראי כמה תגובות שלי בכחול 

       

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:43:45

      צטט: RonArzi 2010-11-16 13:29:29

      מענין מאוד - טוב שהבאת.
      בדיקות גנטיות טוב לעשות לפני החתונה. בהתאם יחליט הזוג על המשך דרכו. בהחלט יתכן שלמרות תוצאות חיוביות יחליטו בני הזוג על המשך דרך משותפת אל החתונה והלאה אבל לפחות ידעו מראש בפני מה הם עומדים.
      עוברים בעלי מום. נושא קשה. לדעתי מוטב למנוע סבל מילד שטרם נולד. בהתאם גם סבל למשפחה ועומס על החברה. כמובן בהתאם למידת המום הצפוי. בכל אופן יש לתת מקום לחופש הבחירה.
      מציב עמדה הנותנת יתרון לחתונה מאוחרת. בשלות בני הזוג המוסיפה לחוזק התא המשפחתי. כל אחד מבני הזוג הספיק להשלים מסלול לימודים ונמצא בשלב של הנחת יסודות כלכליים להמשך הדרך. כל אחד חווה מערכות יחסים ועל דרך ההשוואה יודע שההרכב הנוכחי הוא הרכב מנצח לאהבה ותחושת חברות.

       

      לגבי מועד הבדיקות אני מסכימה איתך לחלוטין. לדעתי, הנוהג הקיים היום במגזר החרדי בנושא הוא הנכון ביותר: את הבדיקות עושים בגיל התיכון, לפני שיוצאים לשידוכים (נושא קשה לי) בכלל. חלק לא רוצים להתיחס לבדיקות - אלה לא מתיחסים אליהם. חלק כן מתיחסים. אלה בודקים התאמה מבחינת פגמים גנטיים אפשריים, ורק אם לא ימצאו כאלה נפגשים. בכך הם מוגנים מפני הסבל שנגרם בניתוק מהאדם, אליו התקשרו רגשית.

      אל תעלב, בבקשה, לא זו המטרה, אבל כשמדובר במומים מולדים, לדבר ב"למנוע סבל מילד"  זוהי גישה נוכרית. זו הנשמה וזה תיקונה. לא לאפשר לה להוולד, פירוש הדבר, לא לאפשר לה לסיים את תיקונה! האם יש סבל גדול מזה?

      דרך אגב, אם הורי בזמנו היו אוחזים בדעה הזאת ואילו היו אז אפשרויות טכניות המאפשרות לערער בנפשם, אולי לא הייתי נולדת, כי יש לי מום מולד בלב. גם ילדיי, שיהיו בריאים, לא היו נולדים, וכך גם נכדיי...

      אשרינו שנולדת

      לגבי חתונה מאוחרת, אני מכירה את העמדה, שהיצגת. הבעיה היא, שאצל הנשים יש שעון ביולוגי. נשים, שדוגלות בגישה כזאת מסתכנות לפספס את הרכבת ולהישאר ללא ילדים או להביא ילדים שלא בדרך העולם, אלא אחרי יסורים ואולי גם בצורה מלאכותית, שהיא בנוסף לכל גם מאד בעייתית מבחינת טיב הנשמה שיכולה לרדת. (גנטיקה עובדת גם בהפריה מלאכותית ואהבת הורים שווה באיכות ומכאן שגם הנתינה והחינוך) או שילכו לאימוץ. ואז הן מקבלות לא רק ילד שאינו ילדם מבחינה ביולוגית, אלא גם הרבה פעמים ילד בעייתי, כי הוריו צרכו אלכוהול/סמים, אכלו מי יודע מה ואיך, היו בעלי בעיות גנטיות, פסיכולוגיות ואחרות בלתי ידועות...(ולילד נמצא בית חם ואוהב וסיכוי בחיים)

      את הקריירה אפשר לפתח גם במגביל לפיתוח המשפחה (והמון אנשים עושים זאת ומצליחים) או לאחר שילדים יגדלו ויאפשרו זאת. גם את זה עושות נשים רבות מאד. נכון מאוד

      בכול מקרה, גם בתור אישה וגם בתור בעלת קליניקה, ש-50% ממטופליה סובלות מבעיות פוריות, אני יכולה להגיד לך, שאין לאישה סבל רב מלהיות עקרה. ככה זה מימי חווה וככה זה עד סוף העולם, כי זה דרך הטבע.  ובדרך הטבע על האישה ללדת כשהיא צעירה ביולוגית, כלומר, בגיל 18-15 ולא כשהיא "מרגישה צעירה". כאן החלטתי להגיב תגובה זו - נערה בת 15 - 18 היא עוד ילדה. פיזית יכולה להביא ילדים לעולם. נפשית ????

      אני רואה נשים האלה, שפיתחו קריירה כדרישת הזמן וסמכו על הטכנולוגיה ולא יודעת על מה עוד. ועכשיו הן בוכות, כי לא יכולות להחליף את הקריירה שלהן בתינוק. עכשיו הן כבר מבינות, אבל גלגל לא מסתובב אחורה. זוהי טרגדיה אמיתית. זהו דבר הנורא ביותר שיכול לקראות לאישה. אני רואה נשים שהשתלבו בעולם הקריירה בשילוב עם לידת ילדיהן. גם מוצאות אפשרות לתת את תשומת הלב הראויה. זה לא בסתירה. קריירה אינה באמת חשובה לי כקריירה אלא יותר כביטוי להתפתחות אישית.

      סליחה גם, שאני ניכנסת לזה, אבל נשים הללו בדרך כלל (לפחות אלה, שראיתי) אינן בתולות, אלא נשים שהשתמשו בגלולות למניעת הריון. גם ברוח הזמן. נתנו להן את הגלולות לטובת החברה המתירנית, כדי להגן על החברה הזאת מפני תינוקות בלתי רצויות. נתנו, בלי להסביר בדרך, שגלולות הללו מכילות הורמונים. כלומר, מהוות פלישה למערכת ההורמונאלית של אותה אישה. אי-אפשר לעשות פלישה כזאת ללא תוצאות. ויש תוצאות. למשל, בעיות פוריות עתידיות. משתמע מדברייך שגלולות הן נזק וודאי לפוריות. אני לא בעל מקצוע אבל לא ראיתי את הנזק הזה בעולם שסביבי (בארץ). וכן, אני במודע רציתי שאשתי תהיה לא בתולה. רציתי שתדע בעבר גברים אחרים ומכולם תיבחר בי. ואם לדייק - לא רבים כבר יכנסו הנה אז אפשר להגיד. אשתי הראשונה היתה בתולה בנשואינו שבהמשך לא צלחו גם על רקע של התאמה מינית. לא, לא היו בגידות. על מ' איני מדבר אבל יכול לציין שלא היתה בתולה כשנפגשנו הגם שבהחלט לא היתה "פרפרית" ואפילו להפך מזה. הקשר עם מ' הוא ברמות אחרות ולענין זה לא היתה שום משמעות. 

      נסה גם לראות את הדברים מזווית אחרת: מה יותר חשוב? כלומר, מה אמיתי - ומה אשליה? ילדים - זה אמיתי. זה מה שאדם משאיר אחריו עלי אדמות אחרי שהולך לעולמו. מסכים בהחלט ומודע לכך לחלוטין. מעשים ותפילות של הילדים משפיעים על נשמת האדם בעולם האמת. יש לי בעיה עם נושא הנשמה... ומה זה קריירה? אתה יכול לקחת אותה לעולם שכולו טוב? היא נשארת כאן יחד עם האגו, שדרש אותה. זה פחות מאבק, כי אין בה ממש. כנ"ל מסכים וחי לפי זה.

      ולגבי ביסוס כלכלי. אבותינו ואבות אבותינו התחתנו ללא חישובים האלה. וגם היום, ברוך ה', לא כולם אוחזים בדעה הזאת. אז אבותינו לא חיו חיי מותרות. חלקם הגיעו לעושר חומרי וחלקם לא. אבל הם היו יותר מאושרים, יותר שלמים עם עצמם ועם החיים, גידלו את ילדיהם ביתר קלות, וילדיהם היו גם אנשים יותר שלמים ויותר מאושרים. מסיפורי התנ"ך אני לא רואה את מה שאת מציינת כאן - ואני מכיר אותו היטב.

      אל תשכח גם, שעם הגיל אדם נהייה פחות גמיש ויותר קשה לו פתאום לחיות יחד עם מישהו. הרי חיי זוגיות שונים לחלוטין לחיי רווק, גם רווק שמשכיר דירה עם עוד עשרה. כאן היו הטיעונים שלי חלשים משהו :)

      שים לב, שנטייה להתחתן מאוחר בא בת ובת עם עליה בגירושין. כך שנראה לי, שכל הדיבורים על חתונה מאוחרת באים מחוסר מוכנות למחוייבות ולאחריות וכל השאר - תירוצים הם. זה חלק מאורח החיים המודרני והמתירני. בין השאר הוא מאפשר הערכה מחדש של בחירות בחיים והוצאת מסקנות. 

       

        17/11/10 19:50:

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 19:41:30

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 16:00:44

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 15:56:05

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:46:07

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל היקרה

      לפי הבנתך את התיקון, מדוע את חושפת אנשים לתובנות אלו?

       

       

      איזה תובנות? לא הבנתי אותך?

      כתבתי על כך, שאין ללכת כעדר לבדיקות, אלא לחשוב קודם. וכתבתי על כך, שאין לדחות את החתונה, בין היתר, משום שזה מעלה סיכויים להיוולדות ילדים בעייתיים (וזה עובדה סטטיסטית ידוע). 

       

      יעל, מנסה להבין את תפיסתך הדתית ושילובה במדע הרפואה.

      אם הינך יוצאת בהנחה שאדם שנולד בעל מום הינו מתקן!  ואת אומרת שזהו צד אגואיסטי מאד לא לאפשר להם לעשות תיקון

      אז למה צריך המדע להתערב?

      הבדיקות הקיימות לאיתור מומים בהריון נועדו להפסקת הריון של עובר לא תקין, האומנם?

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 16:00:44

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 15:56:05

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:46:07

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל היקרה

      לפי הבנתך את התיקון, מדוע את חושפת אנשים לתובנות אלו?

       

       

      איזה תובנות? לא הבנתי אותך?

      כתבתי על כך, שאין ללכת כעדר לבדיקות, אלא לחשוב קודם. וכתבתי על כך, שאין לדחות את החתונה, בין היתר, משום שזה מעלה סיכויים להיוולדות ילדים בעייתיים (וזה עובדה סטטיסטית ידוע). 

        17/11/10 16:00:

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-17 15:56:05

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:46:07

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל תודה על המאמר המעניין.
      סבורתני שהמדע נתן ביד האדם, כלי נוסף המאפשר
      להמשיך את השרשרת האנושית בפחות סבל.
      אני נשאית brca1 , ילדי עברו את הבדיקות ומקבלים
      החלטות בהתאם.
      אילו הייתי יודעת על הפגם הגנטי לא הייתי מביאה ילדים אלא מאמצת.
      להביא במודע אנשים שיסבלו בעיניי זה אקט אגואיסטי.

       

      כל אחד והתיקון שלו. אם ילד בא לעולם עם מחלה מסוימת - עליו לעבור את כל היסורים, הקשורים לכך. זה לטובתו וללא ניסיון זה הוא לא יסיים את תחיקונו. לגזול ממנו אפשרות כזאת - זה אקט אגואיסטי. מאד.

      יעל היקרה

      לפי הבנתך את התיקון, מדוע את חושפת אנשים לתובנות אלו?

       

       

        17/11/10 15:56:

      צטט: יעל רפואה משלימה 2010-11-17 11:46:07

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל תודה על המאמר המעניין.
      סבורתני שהמדע נתן ביד האדם, כלי נוסף המאפשר
      להמשיך את השרשרת האנושית בפחות סבל.
      אני נשאית brca1 , ילדי עברו את הבדיקות ומקבלים
      החלטות בהתאם.
      אילו הייתי יודעת על הפגם הגנטי לא הייתי מביאה ילדים אלא מאמצת.
      להביא במודע אנשים שיסבלו בעיניי זה אקט אגואיסטי.

       

      כל אחד והתיקון שלו. אם ילד בא לעולם עם מחלה מסוימת - עליו לעבור את כל היסורים, הקשורים לכך. זה לטובתו וללא ניסיון זה הוא לא יסיים את תחיקונו. לגזול ממנו אפשרות כזאת - זה אקט אגואיסטי. מאד.

       

      צטט: ***גילה*** 2010-11-17 05:42:23

      אחרי התגובה המפורטת והנפלאה של זוהרית, באמת שאין מה להוסיף חוץ מאשר לומר שאני מסכימה וכל הכבוד יעל *

       

      תודה לך, גילה יקרה!

      צטט: זוהרית רובין 2010-11-17 00:50:59

      מסכימה איתך מאוד,
      שחשוב להביא לידיעתם של כולם
      (דתיים וחילוניים כאחד)
      את האופציות העומדות לבחירתם.
      אין אדם בעולם שיוכל להכנס לנעליו של אחר,
      כאשר מדובר במומים מולדים על בסיס גנטי,
      אלא רק בני הזוג, על פי שיקוליהם האישיים,
      יכולתם הכלכלית והרגשית ועוד...
      אחד מהפערים הגדולים הוא בחוסר המידע,
      ואת עושה חסד גדול בהבאת המידע לציבור הנזקק לו.
      תבורכי במעשייך !

      מסכימה עם גישתך.

      תודה על המילים החמות. 

      צטט: pozit 2010-11-16 21:03:09

      פוזית*

       

      תודה, פוזית!

      צטט: דיוטימה 2010-11-16 18:24:04

      יש מקומות בעולם בהם בני זוג עורכים בדיקות דקדקניות לפני שהם מחליטים להתקשר בקשרי נישואין.
      אפשרות ראויה זו פותחת שאלות לא פשוטות בדבר זכותו של הפרט להוליד/ללדת צאצאים [שאלה שכיחה במקרה של חולי נפש, שבמקרים קיצוניים גם מקבלים טיפול למניעת התרבות].
      מחזיר אותי אסוציאטיבית ל"פוליטיאה" של אפלטון, שם הוא מגדיר בדיוק מי הם הראויים לשמש מנהיגי המדינה וכמו במאמר מוסגר - מי ראויים להיחשב אזרחים רצויים...
      הגם שהדברים במאמרך ידועים כיום לכל זוג המתכנן להביא ילדים לעולם, חשוב מאוד שהמידע יופץ ויהיה נחלת הכלל

       

      לא מכירה את אפלטון ובכלל משתדלת להתרחק מתורות גויים, אבל כן מכירה את תאוריית אאוגניקה (מלשון ευγενες, "בעל גזע טוב" ביוונית). הרי זוהי היתה תאורייה שאמצו נצים. תאורייה שבבסיס השואה.

      צטט: OCN 2010-11-16 17:55:28

      תודה יעלי אני אראה גם לבת שלי למרות שהיא עדיין לא בהריון.
      מאד חשוב

       

      אם היא טרם בהריון, אני ממליצה לה גם על הפוסט והדיון שהתפתח בעקבותיו:

      http://cafe.themarker.com/post/1277079/

      למרות שגם הפוסט וגם הדיון נפגעו מהשידרוג, לצערי.

      צטט: אביה אחת 2010-11-16 15:51:20

      יעלי

      תודה על המידע
      תודה על הקישור למאמר -
      מענין מאד

      שמחה שעניין אותך. כל טוב לך, אביה יקרה. 

      צטט: בילבית-גינגית 2010-11-16 15:49:27

      יעל תודה על המאמר המעניין.
      סבורתני שהמדע נתן ביד האדם, כלי נוסף המאפשר
      להמשיך את השרשרת האנושית בפחות סבל.
      אני נשאית brca1 , ילדי עברו את הבדיקות ומקבלים
      החלטות בהתאם.
      אילו הייתי יודעת על הפגם הגנטי לא הייתי מביאה ילדים אלא מאמצת.
      להביא במודע אנשים שיסבלו בעיניי זה אקט אגואיסטי.

       

      כל אחד והתיקון שלו. אם ילד בא לעולם עם מחלה מסוימת - עליו לעבור את כל היסורים, הקשורים לכך. זה לטובתו וללא ניסיון זה הוא לא יסיים את תחיקונו. לגזול ממנו אפשרות כזאת - זה אקט אגואיסטי. מאד.

      צטט: RonArzi 2010-11-16 13:29:29

      מענין מאוד - טוב שהבאת.
      בדיקות גנטיות טוב לעשות לפני החתונה. בהתאם יחליט הזוג על המשך דרכו. בהחלט יתכן שלמרות תוצאות חיוביות יחליטו בני הזוג על המשך דרך משותפת אל החתונה והלאה אבל לפחות ידעו מראש בפני מה הם עומדים.
      עוברים בעלי מום. נושא קשה. לדעתי מוטב למנוע סבל מילד שטרם נולד. בהתאם גם סבל למשפחה ועומס על החברה. כמובן בהתאם למידת המום הצפוי. בכל אופן יש לתת מקום לחופש הבחירה.
      מציב עמדה הנותנת יתרון לחתונה מאוחרת. בשלות בני הזוג המוסיפה לחוזק התא המשפחתי. כל אחד מבני הזוג הספיק להשלים מסלול לימודים ונמצא בשלב של הנחת יסודות כלכליים להמשך הדרך. כל אחד חווה מערכות יחסים ועל דרך ההשוואה יודע שההרכב הנוכחי הוא הרכב מנצח לאהבה ותחושת חברות.

       

      לגבי מועד הבדיקות אני מסכימה איתך לחלוטין. לדעתי, הנוהג הקיים היום במגזר החרדי בנושא הוא הנכון ביותר: את הבדיקות עושים בגיל התיכון, לפני שיוצאים לשידוכים בכלל. חלק לא רוצים להתיחס לבדיקות - אלה לא מתיחסים אליהם. חלק כן מתיחסים. אלה בודקים התאמה מבחינת פגמים גנטיים אפשריים, ורק אם לא ימצאו כאלה נפגשים. בכך הם מוגנים מפני הסבל שנגרם בניתוק מהאדם, אליו התקשרו רגשית.

      אל תעלב, בבקשה, לא זו המטרה, אבל כשמדובר במומים מולדים, לדבר ב"למנוע סבל מילד"  זוהי גישה נוכרית. זו הנשמה וזה תיקונה. לא לאפשר לה להוולד, פירוש הדבר, לא לאפשר לה לסיים את תיקונה! האם יש סבל גדול מזה?

      דרך אגב, אם הורי בזמנו היו אוחזים בדעה הזאת ואילו היו אז אפשרויות טכניות המאפשרות לערער בנפשם, אולי לא הייתי נולדת, כי יש לי מום מולד בלב. גם ילדיי, שיהיו בריאים, לא היו נולדים, וכך גם נכדיי...

      לגבי חתונה מאוחרת, אני מכירה את העמדה, שהיצגת. הבעיה היא, שאצל הנשים יש שעון ביולוגי. נשים, שדוגלות בגישה כזאת מסתכנות לפספס את הרכבת ולהישאר ללא ילדים או להביא ילדים שלא בדרך העולם, אלא אחרי יסורים ואולי גם בצורה מלאכותית, שהיא בנוסף לכל גם מאד בעייתית מבחינת טיב הנשמה שיכולה לרדת. או שילכו לאימוץ. ואז הן מקבלות לא רק ילד שאינו ילדם מבחינה ביולוגית, אלא גם הרבה פעמים ילד בעייתי, כי הוריו צרכו אלכוהול/סמים, אכלו מי יודע מה ואיך, היו בעלי בעיות גנטיות, פסיכולוגיות ואחרות בלתי ידועות...

      את הקריירה אפשר לפתח גם במגביל לפיתוח המשפחה (והמון אנשים עושים זאת ומצליחים) או לאחר שילדים יגדלו ויאפשרו זאת. גם את זה עושות נשים רבות מאד.

      בכול מקרה, גם בתור אישה וגם בתור בעחת קליניקה, ש-50% ממטופליה סובלות מבעיות פוריות, אני יכולה להגיד לך, שאין לאישה סבל רב מלהיות עקרה. ככה זה מימי חווה וככה זה עד סוף העולם, כי זה דרך הטבע.  ובדרך הטבע על האישה ללדת כשהיא צעירה ביולוגית, כלומר, בגיל 18-15 ולא כשהיא "מרגישה צעירה".

      אני רואה נשים האלה, שפיתחו קריירה כדרישת הזמן וסמכו על הטכנולוגיה ולא יודעת על מה עוד. ועכשיו הן בוכות, כי לא יכולות להחליף את הקריירה שלהן בתינוק. עכשיו הן כבר מבינות, אבל גלגל לא מסתובב אחורה. זוהי טרגדיה אמיתית. זהו דבר הנורא ביותר שיכול לקראות לאישה.

      סליחה גם, שאני ניכנסת לזה, אבל נשים הללו בדרך כלל (לפחות אלה, שראיתי) אינן בתולות, אלא נשים שהשתמשו בגלולות למניעת הריון. גם ברוח הזמן. נתנו להן את הגלולות לטובת החברה המתירנית, כדי להגן על החברה הזאת מפני תינוקות בלתי רצויות. נתנו, בלי להסביר בדרך, שגלולות הללו מכילות הורמונים. כלומר, מהוות פלישה למערכת ההורמונאלית של אותה אישה. אי-אפשר לעשות פלישה כזאת ללא תוצאות. ויש תוצאות. למשל, בעיות פוריות עתידיות.

      נסה גם לראות את הדברים מזווית אחרת: מה יותר חשוב? כלומר, מה אמיתי - ומה אשליה? ילדים - זה אמיתי. זה מה שאדם משאיר אחריו עלי אדמות אחרי שהולך לעולמו. מעשים ותפילות של הילדים משפיעים על נשמת האדם בעולם האמת. ומה זה קריירה? אתה יכול לקחת אותה לעולם שכולו טוב? היא נשארת כאן יחד עם האגו, שדרש אותה. זה פחות מאבק, כי אין בה ממש.

      ולגבי ביסוס כלכלי. אבותינו ואבות אבותינו התחתנו ללא חישובים האלה. וגם היום, ברוך ה', לא כולם אוחזים בדעה הזאת. אז אבותינו לא חיו חיי מותרות. חלקם הגיעו לעושר חומרי וחלקם לא. אבל הם היו יותר מאושרים, יותר שלמים עם עצמם ועם החיים, גידלו את ילדיהם ביתר קלות, וילדיהם היו גם אנשים יותר שלמים ויותר מאושרים.

      אל תשכח גם, שעם הגיל אדם נהייה פחות גמיש ויותר קשה לו פתאום לחיות יחד עם מישהו. הרי חיי זוגיות שונים לחלוטין לחיי רווק, גם רווק שמשכיר דירה עם עוד עשרה.

      שים לב, שנטייה להתחתן מאוחר בא בת ובת עם עליה בגירושין. כך שנראה לי, שכל הדיבורים על חתונה מאוחרת באים מחוסר מוכנות למחוייבות ולאחריות וכל השאר - תירוצים הם.

      צטט: אור כשדים 2010-11-16 12:51:32

      תודה על הידע,
      מלא עשירות.

       

      תודה לך

      והמשך יום טוב

      צטט: shauli-nameri 2010-11-16 11:38:04

      תודה על תשומת ה''

       שבוע טוב ושלום

      יונה

      רח' גורדון גשם ראשון

      רח גורדון גשם ראשון: שאול נמרי

       תודה, שאול

      צטט: מאמא רונית 2010-11-16 11:35:11

      גם זוגות חילוניים רשאים ומוצעות להן הבדיקות לפני החתונה, אין וועדת קבלה לבדיקות גנטיות, פשוט במגזר המודעות וההתכוונננות לפרו ורבו משפיעות על המהירות בה זוגות רצים להיבדק. המרוץ הזה בארץ לבדיקות הריון נבדל בקיצוניותו מכל מקום אחר על כדור הארץ, אני שואלת את עצמי עם כל המחלת שליטה הזו לא מוציאה את השפיץ מהרומנטיקה ומנישואים שבאים מאהבה. ולא פרקטיקה. היום חוץ מקדמה טכנולוגית של בדיקות גנטיות קיימות טכנולוגיות כה רבות להצלחת היריון מתרומת זרע ועד הפריות מבחנה ועד אימוץ. זוגות שהבסיס ביניהם אהבה יתחשלו ויעברו מכשולים רבים, זו נטייתי להאמין.
      יום מקסים

       

      כשיותר מידי סומכים על הקידמה הטכנולוגית ופחות מידי על ההשגחה הפרטית זה פוגע לא רק ברומנטיקה

        17/11/10 05:42:
      אחרי התגובה המפורטת והנפלאה של זוהרית, באמת שאין מה להוסיף חוץ מאשר לומר שאני מסכימה וכל הכבוד יעל *
        17/11/10 00:50:
      מסכימה איתך מאוד,
      שחשוב להביא לידיעתם של כולם
      (דתיים וחילוניים כאחד)
      את האופציות העומדות לבחירתם.
      אין אדם בעולם שיוכל להכנס לנעליו של אחר,
      כאשר מדובר במומים מולדים על בסיס גנטי,
      אלא רק בני הזוג, על פי שיקוליהם האישיים,
      יכולתם הכלכלית והרגשית ועוד...
      אחד מהפערים הגדולים הוא בחוסר המידע,
      ואת עושה חסד גדול בהבאת המידע לציבור הנזקק לו.
      תבורכי במעשייך !
        16/11/10 21:03:
      פוזית*
        16/11/10 18:24:

      יש מקומות בעולם בהם בני זוג עורכים בדיקות דקדקניות לפני שהם מחליטים להתקשר בקשרי נישואין.
      אפשרות ראויה זו פותחת שאלות לא פשוטות בדבר זכותו של הפרט להוליד/ללדת צאצאים [שאלה שכיחה במקרה של חולי נפש, שבמקרים קיצוניים גם מקבלים טיפול למניעת התרבות].
      מחזיר אותי אסוציאטיבית ל"פוליטיאה" של אפלטון, שם הוא מגדיר בדיוק מי הם הראויים לשמש מנהיגי המדינה וכמו במאמר מוסגר - מי ראויים להיחשב אזרחים רצויים...
      הגם שהדברים במאמרך ידועים כיום לכל זוג המתכנן להביא ילדים לעולם, חשוב מאוד שהמידע יופץ ויהיה נחלת הכלל

        16/11/10 17:55:
      תודה יעלי אני אראה גם לבת שלי למרות שהיא עדיין לא בהריון.
      מאד חשוב
        16/11/10 15:51:
      יעלי

      תודה על המידע
      תודה על הקישור למאמר -
      מענין מאד
        16/11/10 15:49:
      יעל תודה על המאמר המעניין.
      סבורתני שהמדע נתן ביד האדם, כלי נוסף המאפשר
      להמשיך את השרשרת האנושית בפחות סבל.
      אני נשאית brca1 , ילדי עברו את הבדיקות ומקבלים
      החלטות בהתאם.
      אילו הייתי יודעת על הפגם הגנטי לא הייתי מביאה ילדים אלא מאמצת.
      להביא במודע אנשים שיסבלו בעיניי זה אקט אגואיסטי.

        16/11/10 13:29:
      מענין מאוד - טוב שהבאת.
      בדיקות גנטיות טוב לעשות לפני החתונה. בהתאם יחליט הזוג על המשך דרכו. בהחלט יתכן שלמרות תוצאות חיוביות יחליטו בני הזוג על המשך דרך משותפת אל החתונה והלאה אבל לפחות ידעו מראש בפני מה הם עומדים.
      עוברים בעלי מום. נושא קשה. לדעתי מוטב למנוע סבל מילד שטרם נולד. בהתאם גם סבל למשפחה ועומס על החברה. כמובן בהתאם למידת המום הצפוי. בכל אופן יש לתת מקום לחופש הבחירה.
      מציב עמדה הנותנת יתרון לחתונה מאוחרת. בשלות בני הזוג המוסיפה לחוזק התא המשפחתי. כל אחד מבני הזוג הספיק להשלים מסלול לימודים ונמצא בשלב של הנחת יסודות כלכליים להמשך הדרך. כל אחד חווה מערכות יחסים ועל דרך ההשוואה יודע שההרכב הנוכחי הוא הרכב מנצח לאהבה ותחושת חברות.
        16/11/10 12:51:
      תודה על הידע,
      מלא עשירות.
        16/11/10 11:38:

      תודה על תשומת ה''

       שבוע טוב ושלום

      יונה

      רח' גורדון גשם ראשון

      רח גורדון גשם ראשון: שאול נמרי

        16/11/10 11:35:
      גם זוגות חילוניים רשאים ומוצעות להן הבדיקות לפני החתונה, אין וועדת קבלה לבדיקות גנטיות, פשוט במגזר המודעות וההתכוונננות לפרו ורבו משפיעות על המהירות בה זוגות רצים להיבדק. המרוץ הזה בארץ לבדיקות הריון נבדל בקיצוניותו מכל מקום אחר על כדור הארץ, אני שואלת את עצמי עם כל המחלת שליטה הזו לא מוציאה את השפיץ מהרומנטיקה ומנישואים שבאים מאהבה. ולא פרקטיקה. היום חוץ מקדמה טכנולוגית של בדיקות גנטיות קיימות טכנולוגיות כה רבות להצלחת היריון מתרומת זרע ועד הפריות מבחנה ועד אימוץ. זוגות שהבסיס ביניהם אהבה יתחשלו ויעברו מכשולים רבים, זו נטייתי להאמין.
      יום מקסים

      ארכיון

      פרופיל