וכי למה?

0 תגובות   יום ראשון, 21/11/10, 17:18

אומרים "אדם לעמל יולד" !!!! וכי למה?

האם זהו גורלנו המר, לעמול? ומה עם ליהנות קצת ? ומה עם לחשוב קצת? ומה עם ללמוד? ואם נחשוב כי מילים אלה נאמרו בפי של אדם חכם !!!! נכון לומר כי "דברי חכמים בנחת נשמעים" אך רק דברי החכמים? האם לא נוכל ליטול מעט חוכמה גם מדברי אנשים רגילים?

 

"נעשה ונישמע" או במילים אחרות "להתבטל בפני אנשים חכמים" !!!! וכי למה?

האם ביטול עצמי הינו סוג של דיכוי? דיכוי של יוזמה, דיכוי של יצרים חיובים, דיכוי של רגשות, דיכוי של ביטוי עצמי, דיכוי של סקרנות. יש פתגם האומר "סקרנות הרגה את החתול" אך המשכו של הפתגם כבר אף אחד לא מזכיר. אם כן הפתגם הקדום והמלא הינו "הסקרנות הרגה את החתול, שביעות הרצון החזירה אותו". זאת אומרת ש"סקרנות גורמת לדברים נוספים מלבד הריגת חתולים" האם הטלת ספק הינו דבר בונה יותר מאשר קבלה כנועה של דבריו של איש כזה או אחר יהיה זה מי שלא יהיה? להיהפך לעושי דברם של אלה שיודעים להשתלט על מחשבותינו, רגשותינו וגופינו? להיות למשרתם של אותם האדונים ? וכי למה?

 

האם ישנם אנשים "בעלי דם כחול"? אין !!! יש אנשים חיוורים דבר שגורם לוורידיהם להיראות כחולים יותר ואנשים שחומי עור שוורידיהם אינם בולטים אך אין הדבר הופך אותם לנחותים. אז אנחנו צריכים להשתחוות לבעלי דם כחול? האם דם כחול הוא סמל לאריסטוקרטיה?  וכי למה?

 

"טלית שכולה תכלת"? במסכת סנהדרין מסופר על משה רבנו שציווה לשים ציצית בטלית, ואחד מפתיליה צריך להיות בצבע תכלת. קורח שאל בדרך הקנטה אם טלית שכולה תכלת פטורה מציצית. כשמשה השיב בשלילה שאל קורח איך ייתכן שארבעה חוטים דקים צבועים תכלת עונים לדרישה, ואילו "טלית שכולה תכלת" אינה מקובלת. אם כן כפי שלא קיימת ציצית שכולה תכלת שהייתה אמורה לסמל את השלמות אנחנו יכולים לומר על איש כזה או אחר שהוא טלית שכולה תכלת? וכי למה?

דרג את התוכן: