
זו האמירה האנטי דמוקרטית של בן גוריון שליוותה אתמול בכנסת את הדיון לפני קבלת החוק האנטי דמוקרטי: "חוק משאל העם". באמירתו של בן גוריון השתמשו גם תומכי החוק וגם מתנגדיו. מה שמוכיח כי חברי הכנסת שלנו הם אנשים רדודים, חוזרים כתוכים על ססמאות מבלי להבינן.
בן גוריון דיבר גבוהה-גבוהה על דמוקרטיה (במלרע) אבל היה רודן לא קטן. (הוא קרא למנחם בגין, דמוקרט מובהק, מוקיון, ו"חבר הכנסת היושב ליד יוחנן בדר", רק כדי לא להזכיר את שמו שהיה בעיניו מוקצה מחמת מיאוס). יתכן שבנסיבות בהן הקים את המדינה, וזו גדולתו, הדבר היה הכרחי. כי מה אומרת אמירת בן גוריון שבכותרת. היא אומרת שאדם יחיד יודע מה העם צריך מבלי לשאול אותו - ועושה כל שביכולתו כדי להשיגו. וזה בדיוק ההפך ממה שעומד ביסוד הדמוקרטיה. את העם צריך לשאול פעם בארבע שנים מה הוא רוצה ולבצע את רצונו עד לפעם הבאה שצריך לשאול שוב. לשאול את העם על רצונו לעתים קרובות - זה רצונם של פוליטיקאים מניפולטורים כמו ביבי. אם רצון העם לא מספק את נוחיותו הפוליטית הוא ילך למשאל עם כדי לעוות את רצונו. וזה בדיוק מה שעשה ביבי אחרי הבחירות האחרונות. הוא עוות את רצון העם על ידי שלמונים למפלגות אנטי דמוקרטיות - ש"ס וישראל ביתנו וקנה בקלות את החרדים האשכנזים שאותם מעניינים רק שני דברים: לא לעבוד ולא לשרת בצבא. את סיר הקואליציה הנכלולית שלו, זו שכל כוונתה לעוות את רצון העם, הוא כיסה עם מפלגת העבודה שאהוד ברק חטף במניפולציות מהירות וחדות רק כדי שיישב על כיסא שר הביטחון.
כעת ברור כשמש שהקואליציה של ביבי מעוותת את רצונו הכן של רובו המכריע של העם בשלום כדי לקיים מדינה יהודית ודמוקרטית ללא חרדות קיומיות. יתכן שהשלום הוא בלתי אפשרי בגלל עמדותיהם של הפלסטינים והסורים הנגררים אחרי איראן. אך בתוך המשוואה המדינית הזו יש מקום למנהיג ישראלי כן ובעל יושרה שיוזם מהלכים מדיניים היכולים להוכיח לעולם את רצונה הכן של ישראל בשלום.ואילו ביבי, שמעולם לא נתפס באמירת דבר אמת, הביא את ישראל למצב של התעקשות על שטויות רק כדי שהוא וברק יישבו ליד הגה השלטון כשישראל דוהרת אל התהום. |
alxm
בתגובה על הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. (ויקרא יט', יז')
תגובות (1)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#