0

התמודדות עם וירוס הרוטה בדרכים משלימות

0 תגובות   יום ראשון, 26/12/10, 15:31

חיסון הרוטה שנכנס לשימוש בשנת 2007, עומד להתווסף גם הוא לשגרת החיסונים של משרד הבריאות בישראל. הדבר מעלה שאלות בקרב הורים שמנסים להבין מדוע יש להתחסן כנגד מחלות שאינן מסכנות חיים.

איה הוד, נטורופתית מוסמכת ומנהלת מרכז לרפואה משלימה מסבירה כיצד ניתן לטפל בסימפטומים של וירוס הרוטה ומחזקת את ידם של ההורים שמפעילים שיקול דעת בנושא.

 

"חיסונים עלולים לגרום לתגובות לא רצויות. לעולם אין לצפות מראש איך חיסון ישפיע על ילד ורצוי לשאול את השאלה, האם אנו ההורים, באמת מוכנים לקחת את הסיכון, קטן ככל שיהיה?" מסבירה איה הוד ומוסיפה "ד"ר ג'יי. אנטוני מוריס, לשעבר הממונה הראשי על בקרת חיסונים ווירולוג מחקר מארה"ב אמר כי ישנן עדויות רבות המוכיחות שחיסוני ילדים מסבים יותר נזק מתועלת."

 

רוטה הוא וירוס הגורם לשלשולים, כאשר אצל חלק מהילדים הוא יכול להיות מלווה גם בחום והקאות. אחוז גבוה ממקרי האשפוז על רקע שלשולים אצל ילדים נובעים מוירוס הרוטה, שידוע כמדבק ונפוץ ביותר, כאשר הסיבוך העיקרי שלו הוא התייבשות. מקרה המוות הנובעים מוירוס הרוטה שכיחים במקומות לא מפותחים בהם אין נגישות לקבלת טיפול למניעת ההתייבשות. בארץ, מקרי מוות הם כל כך נדירים, והוירוס עצמו, במרבית המקרים גורם בעיקר לאי נעימות.

 

כאשר קיים מצב של שלשול, לנטורופתיה חשוב לא רק לטפל בו, אלא גם בגורם לו, כי השלשול הוא רק הסימפטום. ולכן, ראשית יש לבדוק מהו הגורם - האם הוא  חיידקי, ויראלי או נובע מרגישות/אי סבילות למזון כלשהו.

 

 

התמודדות עם וירוס הרוטה בדרכים משלימות

דרג את התוכן: