אז איפה תהיו בפסח הקרוב? אני מודיעה מראש שאני לא נוסעת לשום מקום. לא כי לונדון לא מחכה לי, אלא כי הפיקסאר מאסטר קלאס מגיע לארץ .
הסמינר המקצועי לאנימציה מבית פיקסאר, שכבר ביקר בערים שונות ברחבי ארה"ב, קנדה, אירופה סין ואוסטרליה, מגיע לראשונה לישראל. זה יקרה בחול המועד פסח הקרוב, וימשך שלושה ימים. בפסח ינחתו בארץ האנימטור אנדרו גורדון ואמן הסיפור מתיו לוהן, כדי להעביר את הפיקסאר מאסטר קלאס. לרוב מדובר ביומיים מרוכזים שנושאיהם הם אנימציה וסיפור, אולם במכללה הישראלית לאנימציה החלטנו להוסיף יום נוסף. היום הזה, שכל הרצאותיו יתקיימו בעברית, יעסוק במגוון נושאים הקשורים באנימציה כגון בימוי והפקה, התהליך היצירתי, אפקטים מיוחדים ומשחקי מחשב, ויועבר על ידי כמה מבכירי התעשייה בארץ. כך בשלושת הימים תתקבל תמונה מלאה של תהליך הפקת סרט אנימציה.
3. בהרצאתו ידבר לוהן על הדבר שפיקסאר עושים הכי טוב, מלבד אנימציה, והוא איך מעבירים סיפור. כיוון שאנימציה היא אמנות ויזואלית וכה מורכבת, תחת מטריית הסיפור מסתתרות לא רק המילים, אלא גם הבימוי, פיתוח הדמות, ואפילו העיצוב. זה אמנם קיים גם בקולנוע, אבל בתחום האנימציה שילוב האומנויות השונות הרבה יותר משמעותי, כיוון שכדי להגיע למשהו טוב צריך לעבוד הרבה יותר קשה, עד רמת הפריים הבודד. לכן אחד הדברים החשובים בהם יתמקד לוהן הוא הסטוריבורד, והמעבר מתסריט לסטוריבורד. מן הצד השני, אל לנו לשכוח שבאנימציה לא פעם הרעיונות מתחילים מהויזואליה, ורק אחד כך מוצאים את דרכם לתסריט. בפיקסאר הסינרגיה בין המחלקות הכרחית, ואולי היא גם סוד הקסם של האולפן. מטרתה לייצר את הדבר הכי חשוב, וזוהי גם המנטרה שחוזרים עליה בפיקסאר שוב ושוב - סיפור סיפור סיפור. וכך כולם עובדים סביב הקריאטיביות העצומה של אנשים כמו מתיו לוהן - אמני הסיפור.
2. הקונספט ארט של פרסטו, אגב, היה של טדי ניוטון, שביים את "יום ולילה", הסרט הקצר האחרון של פיקסאר, שלפי כל התחזיות יזכה באוסקר בסוף פברואר. עוד על המועמדים השנה לאוסקר בפוסט הקודם.
פרסטו. לחצו על התמונה או על שורה זו על מנת לצפות בסרט.
ההרצאה של גורדון תתמקד באנימציה של דמויות, החל משלבי יצירת אנימציה ואיך יוצרים אנימציה טובה (כולל לימוד גם מדוגמאות של אנימציה שאינה מבוצעת טוב), דרך משחק לאנימציה (כי אנימטור צריך להיות גם שחקן) וכלה בדרכים כיצד ניתן ללטש עוד את האנימציה שיצרנו, גם כשהיא נראית לכאורה גמורה. נושא חשוב נוסף שנמצא באותו יום הוא תכנון סצינה, המקום בו האנימטור צריך אף הוא למצוא דרך איך להעביר את הסיפור בסצינה הספציפית שהוטלה עליו (שלרוב אינה רק עומדת בפני עצמה, אלא עליה גם להיות המשכית לסצינות שלפניה ואחריה, עליהן עובדים אנימטורים אחרים). אחרי שלב התכנון, גורדון ידבר על דרכים להתכונן לביצוע סצינה.
ביום שנוסף למאסטר קלאס בארץ, שגם יפתח את הסמינר, יתקיימו הרצאות שיקיפו נושאים נוספים בהפקת אנימציה. אלכס אוראל, שעבד אף הוא בפיקסאר, ולאחרונה היה במאי אנימציה בסרט Yogi Bear, ידבר על יצירת סרטי אנימציה ופרוייקטים מורכבים, וייתן עצות מקצועיות לאמנים, יוצרים ובמאים, תחת הכותרת "האחריות כלפי הצופה". כל אמן מכיר את הרגע שהמחסום היצירתי תוקף. דורון מאיר, שעבד על סדרת הרוד ראנר החדשה בתלת מימד, והיה אנימטור באסטריקס והויקינגים, מציע פתרונות לתהליך יצירתי מבוקר, בהרצאתו "המכניקה של המוזה". ההרצאה הפותחת "מצעצוע לסיפור" תעסוק בהסטוריה של פיקסאר והאנימציה הממחושבת, ותשלב סרטים נדירים. יעביר אותה אמן התלת מימד כפיר רם, שהוא גם המנהל המקצועי במכללה הישראלית לאנימציה ושותפי בסטודיו פוליגון לאנימציה. ההרצאה "It's Alive" תעסוק בפיתוח קונספט לדמות אנימציה, והתאמה לפרויקטים שונים, בין היתר למשחקי מחשב. את ההרצאה יעביר הקריאטיב דירקטור ניר גינת. ולבסוף, "חידושים והמצאות" תועבר על ידי דרור לזר, אמן וידאו דיגיטלי ותלת-מימד. ההרצאה תעסוק בפיתוחים חדשים בתחומי האנימציה, התלת-מימד והאפקטים הויזואליים.
0. פרטים באתר המכללה.
|
תגובות (7)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
עספור היא תכנית מקור ישראלית שעלתה לאוויר לפני מספר שבועות, ב צפייה ישירה ומאז הספיקה וי או די ישראל לסחוף את קהל הצופים הגדול ביותר מזה זמן רב vod . כבר תקופה ארוכה לא הייתה תוכנית טלוויזיה
Sbhsport - בשיר לא יישאר לבד על המדף, כי ארי פולמן עצמו עובד על סרט אנימציה נוסף.