0

מלכות, מלקות בריטניה (ב)

0 תגובות   יום שלישי, 1/2/11, 19:06

ויקטוריה (24.5.1819 – 22.1.1901)

תקופת שלטונה נקראת על שמה "התקופה הוויקטוריאנית". הייתה זו תקופת השיא של המהפכה התעשייתית, שבה חוותה הממלכה המאוחדת התפתחויות רבות בתחומי החברה, הכלכלה והטכנולוגיה. במהלך שלטונה של ויקטוריה גדלה מאוד האימפריה הבריטית ונחשבה לאימפריה החזקה ביותר בעולם.

ויקטוריה הייתה נכדתו של המלך ג'ורג' השלישי, והייתה ממוצא גרמני.

אביה (בנו הרביעי של הנסיך אדוארד אוגוסטוס) נישא בגיל 50 לויקטוריה, נסיכה גרמנית שהולידה את אלכסנדרינה ויקטוריה (כונתה בפי בני משפחתה דרינה) החמישית בסדר הירושה לכתב הבריטי.

לאחר מותו של אביה, לא היתה לאמה סיבה להשאר באנגליה, ואולם ויקטוריה בחרה להשאר בחצר המלכות. למרות היותה "רק" חמישית במספר היא למדה והוכנה להיות אשת מלוכה.

 

יורשת העצר

ג'ורג' הרביעי נפטר כשוויקטוריה הייתה בת 11, ודודה, ויליאם הנרי, ירש את המלוכה כמלך ויליאם הרביעי בגיל 65. לוויליאם נולדו עשרה ילדים מפילגשו, שלא היו כשירים לרשת את כס המלוכה. בערוב ימיו נשא אישה, אך שתי בנותיו מנישואין אלה מתו בילדותן. בהיעדר ילדים במסגרת הנישואין, שיכלו להמשיך את השושלת, הפכה הנסיכה הצעירה ויקטוריה ליורשת העצר.

''

המלכה בגיל 23

 

בשנת 1837 נפטר המלך ויליאם הרביעי בגיל 71, פחות מחודשיים לאחר יום הולדתה ה-18 של ויקטוריה, והיא הוכתרה למלכת הממלכה המאוחדת. ממלכת הנובר, שהייתה מאוחדת באיחוד פרסונלי עם בריטניה מאז שנת 1714, פוצלה ממנה עם המלכתה של המלכה, הואיל ובהנובר, על פי החוק הסאלי, נאסר על נשים לשלוט. אחד מדודיה של ויקטוריה מצד אביה, הנסיך ארנסט, הומלך כמלך הנובר. ארנסט מוּנה גם ליורש העצר של כס המלוכה הבריטי עד לידתה של הנסיכה ויקטוריה בשנת 1840, משום שהמלכה הצעירה טרם נישאה וטרם ילדה ילדים.

המלכה ויקטוריה פגשה לראשונה את בעלה המיועד, אלברט, בגיל 16; אולם רק במהלך פגישתם השנייה בשנת 1839, בהיותה כבר מלכה, התאהבו זה בזה. הם היו בני דודים מדרגה ראשונה: אביו של אלברט היה אחי אמה של ויקטוריה. כמלכת הממלכה המאוחדת היה על ויקטוריה להציע נישואין לאלברט, והזוג נישא ב-10 בפברואר 1840 בארמון סנט ג'יימס שבלונדון. בניגוד לזוגות מלכותיים אחרים ששודכו על ידי הוריהם, ויקטוריה ואלברט היו מאוהבים. נישואיהם היו מאושרים ונחשבו לסמל ומופת לחיי משפחה מושלמים. אלברט הפך לא רק לבן זוגה של ויקטוריה אלא גם ליועצה הפוליטי החשוב ביותר.

''

נישואיהם של ויקטוריה ואלברט

 

מותו של אלברט

הנסיך אלברט נפטר ממחלת הטיפוס ב-14 בדצמבר 1861, כנראה בשל הגיינה גרועה. מותו מוטט את ויקטוריה, שהתאבלה ולבשה שחור בשארית ימיה. לאחר התאלמנותה, פרשה כמעט לגמרי מהחיים הציבוריים וכמעט ולא הגיעה ללונדון, ועל כן זכתה לכינוי "אלמנת וינדזור". היא האשימה את בנה אלברט אדוארד במות בעלה, משום שהאמינה כי הוא חלה במהלך ביקורו אצל הנסיך הצעיר בקיימברידג', שאליו נסע כדי לנזוף בו על התנהגותו הבלתי נאותה.

בידודה של ויקטוריה מהציבור פגע בתדמית המלוכה הבריטית והגביר מאוד את האהדה לתנועה הרפובליקנית.

 

מותה

ויקטוריה נפטרה ב-22 בינואר 1901 כשהיא בת 81. לצדה היו בנה שעתיד היה להפוך למלך אדוארד השביעי ונכדה הבכור, וילהלם השני, קיסר גרמניה. לפי בקשתה הניחו בניה את גופתה בארון הקבורה כשהיא לבושה בשמלה לבנה (צבע שלא לבשה למעלה מ-40 שנה) ובהינומת החתונה שלה. לווייתה נערכה ב-2 בפברואר והיא נקברה לצד הנסמיך אלברט בגני פרוגמור שבטירת וינדזור. בשל שנאתה של ויקטוריה ללוויות שחורות, לונדון לבשה בעת מותה צבעי סגול (מלכות) ולבן.

''

המלכה ויקטוריה

 

הסגנון הויקטוריאני - סתם בשביל לשטוף את העיניים:

''

מיטת אפיריון

 

''

עגילי זהב

 

''

סוס נדנדה

 

''

ביגוד בסגנון הויקטוריאני

 

''

אדריכלות נוף

 

 

דרג את התוכן: