שעיר לעזאזל

0 תגובות   יום רביעי, 2/2/11, 22:16

מסתבר שבסופו של יום תמיד ניתן למצוא פתרון קל ונוח, כאשר מצויים באנדרלמוסיה ופתרון אין, והבית  עוד רגע עומד לבעור על יושביו, פתרון הקסם הוא למצוא את הגורם המאחד, הקונצנזוס עליו ניתן להשליך את כל האשמה על אובדן הבית, משהו מעין שעיר לעזאזל, רק לשם הבנה מהיכן היגיע אותו שעיר לעזאזל נעצור רגע ונחזור למקורותינו.

שעיר לעזאזל- בדר"כ היה מתבצע בסמוך ליום הכיפורים, בו הכהן הגדול היה בוחר שני שעירי עיזים, (תיישים),  והיה מטיל גורל בינהם, את הראשון היו לוקחים לבית המקדש ומעלים אותו כקורבן לאלוהים, ואת התיש השני היו שולחים באמצעות שליח שנקרא איש עיתי, לעזאזל קרי למדבר, אחרי שהכהן הגדול היה מניח את ידיו על ראש התיש, ומתוודה על פשעי  וחטאי ישראל "ונתן אותם על ראש השעיר",ואותו תיש (שעיר) היה לוקח את כל החטאים והפשעים למדבר לכל הרוחות, דרך נוספת היתה להשליך את אותו שעיר מראש צוק אל מותו.

והיכן כל ההקדמה הזו מוליכה?

למהומות במצרים שנכנסות ליומן העשירי, ואם לרגע חשבנו שהמהומות יירגעו אז הענינים שם רק הולכים ומחריפים, והיום כבר נכנסו לתמונה "תומכי" מובראק שכנראה תומכים מטעם ואף בתשלום, שוטרים במסווה, או פושעים בתשלום, שכל תפקידם לגרום למהומות עם פצועים והרוגים, שזו תהיה ההזדמנות לתת לצבא את ההוראה להכנס לענינים ולפזר את המפגינים בכוח מהכיכר ואולי בכך לגרום להפסקת אותן הפגנות שקוראות למובראק להתפטר, ולא מוכנים להמתין לסיום הקדנציה הנוכחית שלו.

ככל שעובר הזמן והמהומות נמשכות, העולם בראשותו של הנשיא אובמה שכבר לא מדבר בקול חרישי על תמיכתו במפגינים, אלא יוצא בפומבי ודורש ממובראק לפנות את כסאו ולהישמע לרחשי עמו, ומשבח את הצבא שרומז על תמיכת ארה"ב בגורמים צבאים שיתקבלו בברכה אם אחד מהם יתפוס את השלטון ויחזיר את היציבות, מעשה בעייתי שאת השלכותיו כנראה נלמד בקרוב, מה קורה למנהיג שארה"ב אינה חפצה בעיקרו, ואפילו תמיכה ונאמנות של 30 שנה לא יעמדו לזכותו של מנהיג נאמן, ובאחת הוא ייזרק לכלבים, וארה"ב ישר תעבור לצד השני שכנראה יצא מנצח בעימות הזה.

סביר להניח שמלך ירדן, ומלך סעודיה , ועוד מנהיגים נאמנים לארה"ב עושים כרגע הרבה חושבים לגבי אותה תמיכה של ארה"ב לשלטונם שמן הסתם יכול להתהפך ברגע ולהפוך להיות למשענת קנה רצוץ.

ובכל המהומה הזאת יש רק דבר אחד שיכול לאחד את המצרים ברגעים אלה, וזהו אוייב חיצוני שמהווה קונצנזוס בשנאה אליו , ורבותיי עם כל הכאב לאט לאט מתחילים להישמע במצרם הקולות שישראל היא היא ולא אחרת מעורבת בכל המהומות המתחוללות במצרים כרגע, נשמעים כבר הקולות של מזימה של המוסד בליבוי היצרים וארגון המהומות, אם המוסד מסוגל לגייס לשורותיו כריש להבריח תיירים מסיני, ונשר שיחוג מעל מתקנים בסעודיה אז מה הבעייה בגיוס אנשים לזה?

בנתיים מתחילים לתקוף עיתונאים זרים וזרים בכלל, ומכאן זה רק ענין של זמן עד שהזרים יהיו בעיקר אנחנו, בשורות האופוזיציה, האקדמיה, כבר מזמן נשמעים הקולות לביטול הסכם השלום עם ישראל, זו אותה אופוזיציה  שעלולה לעלות לשלטון ולטרוף את הקלפים לכל עמי המערב המצדדים בכך, והראשונים שישלמו את המחיר הם אנחנו שאותו הסכם שלום שבעבורו נסוגנו מכל סיני, ומטאבה עד המ"מ האחרון, ומחר נקבל צבא מצרי מאומן ומצוייד במיטב הנשק המערבי החדיש על כל גבולנו הדרומי, במרחק נגיעה מבאר שבע,אשקלון, ועוד שע"מ לבלום צבא זה נידרש לשלם מחיר יקר וכואב.

הלוואי ואתבדה.

 

דרג את התוכן: