כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    עסקים בישראל

    עסקים בישראל
    איגוד לשכת המסחר מאגד אלפי עסקים בישראל, מאפשר לבעלי עסקים קטנים ובעלי עסקים בינוניים להתעדכן ב מכרזים , משלחות עסקים מהעולם, יעוץ, עסקי, יזמות, עבור עצמאי מתחיל ועבור בעלי עסקים ותיקים.

    בבלוג זה אעדכן אתכם באירועים, כנסים וכמובן הזדמנויות בעולם עסקים.

    ארכיון

    0

    בניית רשת משרדית – זול מול יקר, מי הטובים ומי הרעים

    6 תגובות   יום רביעי, 9/2/11, 13:11

    פעמים רבות נפגשתי עם לקוחות שחפשו "קסמים", או קיצורי דרך בבניית רשת, אך אני תמיד העדפתי לותר על לקוח, ולא לשתף פעולה במיזמים שיגרמו ללקוח להיות מרוצה לשנה בידיעה שאח"כ ישלם כסף רב לתחזוקה. טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך - אני מאמין בצמיחה איטית ובטוחה ולא בכסף מהיר. במאמר זה אני אפרט את הנושאים החשובים ביותר בבניית רשת משרדית.

    להעריך מה גודל הפרוייקט במחשבה לשנים קדימה – כמה משתמשים ישנם היום בארגון ומה הסיכויים להתרחב בשנים הקרובות, איזה תחנות קצה לרכוש, דגמי שרתים, ציוד תקשורת, גודל חוות השרתים, אל פסק, תשתיות ומזוג חדר השרתים. תמיד נתכנן את הרשת כך שיש עוד לפחות 30% יותר ממה שצריך בפועל.

    לדוגמא: חברה המונה 20 עובדים ואין צפי התרחבות בשנים הקרובות.
    הרשת צריכה להתאים לעד 30 עובדים, כך שאם למשל נקנה רכזת 24 פורט (24 port) יתכן ולא ישארו פורטים פנויים (רכזות מיוצרות בכפולות של 24 פורטים). במקרה זה יש לרכוש רכזת 48 או 2 של 24. תמיד צריך לזכור שברשת יש צרכנים מעבר למחשבים, ציוד תקשורת, מדפסות, טלפונים ועוד.

    לרכוש את כל הציוד המתאים בפעם אחת – אם העבודה נעשית נכון לא צריך לחזור על אותה עבודה פעם נוספת, ניתן לקבל תנאי תשלום נוחים או הנחה בהתאמה מלאה לתקציב הפרוייקט. כולנו מכירים הצעות מחיר זולות שניראות אטרקטיביות, כשלמעשה במהלך העבודה אט אט מוסיפים ציוד ועבודה נוספת, כך שהסכום הסופי גבוהה ואף כפול מההצעה ההתחלתית שסוכם עליה, חשוב לדרוש שבהצעה יהיו כל המרכיבים עד הפרט האחרון.

    לדוגמא: קניית שרת שאינו עונה על צרכי הלקוח. הלקוח מקבל הצעת מחיר לפרוייקט שעל הנייר נראה כמו מציאה, ובמציאות הוא מקבל שרת שאינו עונה על הצרכים אותם ציין הלקוח. ברוב המיקרים השרת יעבוד זמן מה באופן סביר ובשלב מסוים יקרוס מעומס או משבוש בקבצי המערכת.
    שרתי דואר Exchange דורשים מהירות כתיבה גבוהה הניתנת להשגה רק במבנה דיסקים 5 Raid. שרת עמוס שלא יהיה במבנה דיסקים מתאים יגרום ל"דיפרגמנטציה" בשרת ושבוש קבצים. שרתים שתומכים במבנה זה עולים פי 3 משרת רגיל לכן חברות תמיכה נמנעות מלמכור שרתים מקבוצה זו  ומעדיפות לקבל את הפרוייקט (להוציא הצעה זולה) ע"י מכירת שרת חלש.

    לרכוש ציוד מהיימן ומקצועי מחברות ידועות ומובילות – לכל חברה יש סדרה של מוצרים ביתיים וסדרה של מוצרים עסקיים. ההבדל הוא באמינות ובשרידות. מוצרים עיסקיים נוצרו עם היכולת לפעול 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע  בהתאם לצרכי הארגון תחת עומסים כבדים.   האחריות, הניתנת ע"י היצרן, הינה לשנים רבות ולחלק מהמוצרים קיים שרות באתר הלקוח, כך שטכנאי מטעם החברה מגיע למשרד ומתקן את התקלה ואין צורך לבזבז שעות רבות בהבאת המוצר למעבדה.

    לדוגמא: ניתוקים חוזרים ברשת האינטרנט המשרדית נגרמים פעמים רבות עקב שמוש בנתב ביתי. הנתבים שניתנים בחינם מספק האינטרנט או בזק מתאימים לשמוש ביתי בלבד.
    בעסק הנתב משמש צרכנים רבים ושרידותו חשובה לתפקודו של העסק. נתב תקול משבש את פעילות הרשת המשרדית וגורם להפסדים כספיים עקב השבתת העבודה השוטפת.
    לדוגמא, לחברת "נטגיר" יש סדרה עסקית הניתנת לזיהוי בכך שכל מוצריה העסקיים בנויים במארז מתכתי וצבועים בצבע כחול. מוצרים מסדרה זו בנויים לעבודה ללא הפסקה ולשרות מספר רב של משתמשים. המוצרים בעלי אחריות המשתנה בין 3-5 שנים, ובחלק מהמוצרים אחריות לכל החיים.
    כאמור לכל חברה יש סדרה עסקית וחשוב לרכוש רק מוצרים עסקיים למשרד.

    יעוץ לא עולה כסף הוא חוסך כסף – אם מדובר בפרוייקט יקר של בניית משרד גדול, יש להשתמש ביועץ חיצוני נטרלי שיעזור בבחירת הספקים והקמת הפרוייקט. לאדם שאינו איש מקצוע אין את הידע הנדרש כדי לבחור ספק שרותים לפרוייקט, בחירת חומרה או קבלת שיקולים מקצועיים בסדר גודל שכזה. התחום מוצף בחובבנים ונוכלים שלצערי הרב מזכירים מוסך שכונתי בו מנצלים את חוסר הידע של הלקוח ודוחפים לו גם את ה"אלמנט". פשוטו כמשמעו, יועץ יכול לחסוך עשרות ואף מאות אלפי שקלים בפרוייקט.

    דוגמא: רשת מזון רוצה להקים סניפים בפריסה ארצית. החברה צריכה לאתר תוכנה שתתאים לצרכי החברה, ולהקים רשת וחוות שרתים בהתאם לדרישות התוכנה.
    אם תפנו לבית התוכנה שימליץ לכם על חברה שתקים את הפרוייקט,  בית התוכנה לא יחשוב על התפתחות החברה בעתיד או על שאר המכלולים להם אתם זקוקים. לבית התוכנה יש אינטרס למכור את התוכנה, כך שהוא ינסה להוזיל את עלויות הציוד, מבלי להתחשב בצרכים האחרים שלכם. מה יכולים להיות הצרכים האחרים?  אבטחת מידע, התחשבות בתוכנות נוספות בהן אתם משתמשים, יכולות נטור תקלות, נוחות עבודה, אחריות ואמינות לשנים רבות.
    פרוייקט בסדר גודל כזה יכול להגיע למאות אלפי שקלים, יועץ יעלה הרבה פחות ויוכל לאמר איפה ניתן לקצץ בתבונה ואיפה חייבים לשלם את מלוא המחיר.

    לסכוםבניית רשת נועדה ליעל את העבודה ולחסוך כסף לאירגון בניהול העבודה היום יומית. הרשת צריכה לשמש את ליבו של העסק, והלב צריך לדפוק בעוצמה. רשת שאינה מתפקדת פוגעת בפעילות העסקית ומתורגמת לנזק כספי, עסקאות מתעקבות ועובדים שמקבלים משכורות לא עובדים. תבצעו סקר שוק, תשוו הצעות מחיר ותבקשו פרוט מלא כדי לוודא שאכן ההשוואה בין ההצעות נכונה.
    אין מקום להתממות, כסף זה פרט חשוב בהצעת מחיר, אך אם המערכת לא תעבוד, בשלב זה או אחר, הפרוייקט יבוצע שוב מהתחלה, וזה עשוי לעלות אף יותר כסף.
    אפשר ורצוי לתכנן כל פרט ופרט בפרוייקט כדי להמנע מהפתעות, כך שבהמשך תוכלו להתפנות לנהול העסק.

    המידע הניתן במאמר זה הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לבדיקה ויעוץ באתר הלקוח, לקבלת יעוץ יש לתאם פגישה לבדיקת סביבת העבודה והתאמתה לצרכי הלקוח . 
     
    פרטים נוספים ניתן למצוא באתר www.net-pro.co.il

    מאת: רונן גיל 

    ''

     

    רונן גיל הוא מנכ"ל חברת ,Net-Pro  ולשעבר מנהל הרשת של מלונות אפריקה ישראל. רונן יועץ רשום באגוד לשכות המסחר, ובוגר תואר MCSE של חברת מיקרוסופט ישראל. לרונן גיל ניסיון מקצועי של יותר מעשר שנים בתחום רשתות תקשורת ומחשבים בסביבות מורכבות. לתאום פגישה התקשר: 03-9411906

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/2/11 16:43:
      תודה על המידע :-)
        12/2/11 13:39:
      אני מודה לך על המידע..
      כל פעם אני למדת עוד משהו..
      הלואי ואוכל ליישם על העסק הקטן שלי..
      שבת שלום .
      **********
        12/2/11 03:04:

      תודה על המידע.

      בהצלחה!

      שבת שלום וקסומה.

      וחג אהבה שמח.


      ''

        10/2/11 15:17:
      הרבה הצלחה אם כי אני
      מתגורר לזמן קצר בחו"ל.תודה
        10/2/11 09:37:
      שלום,
      בהחלט חשוב לתכנן קדימה.
      כמו שאני מאמין מה שעולה בזול עולה ביוקר בסופו של דבר.

      בהצלחה,
      עמית דואק
      קליימקס הפקות

      פרופיל

      איגוד לשכות המסחר- הזדמנויות עסקיות.

      איגוד לשכות המסחר- המכללה העסקית.

      איגוד לשכות המסחר- מאמרים באנגלית.

      איגוד לשכות המסחר- מאמרים בעברית

      הזדמנויות עסקיות