כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    מיומנה של קוסמטיקאית

    סימה היתה בשנות ה-40 המאוחרות לחייה. אשה נאה הנראית צעירה מכפי גילה, שיערה השחור שמוט על כתפייה, עוטף אותן ברכות ובעיניה הירוקות הגדולות ניבט מבט עצוב כשנכנסה לקליניקה.
    הפעלתי את ה\"חיישנים\" שלי והייתה לי הרגשה לפי האינטואיציה שלי, שבדרך כלל לא הטעתה אותי, ידעתי שהיא באה לפתוח את סגור ליבה.
    כבר כשהתחלתי עם עיסוקיי החדשים כקוסמטיקאית ומרפאה אלטרנטיבית, לקוחותיי נפתחו בפניי וסיפרו לי מה קורה אצלן בבית.
    שיחות אלה עם לקוחותיי היקרות הביאו אותי למסקנה ברבות הימים שהצרות של כולן דומות למדיי.
    מעולם לא התעמקתי בכך האם מראה פניי או האמפתייה שאני משדרת בליווי האור הרך , הנרות והשמנים או ריח הקטורת הנישא באוויר גרמו להן לספר לי את הסודות והוידויים הכמוסים ביותר.
    נשואה היתה ולא באושר מזה כ-25 שנים לאברהם.
    \"אני כלואה בעודי בחיים\".
    \"חיי הם כלא אחד גדול עם סורגים מסוג \"טרלידור\" לפחות.\"
    המשכתי להקשיב בדממה.
    \"העיניים.. העיניים של אברהם... מביטות בי ללא רחם ופיו המטיח בי עוד הערה, עלבון, שבעקבותיו צונח ליבי בכל פעם מחדש.\"
    רכנתי מעל ראשה ועיסיתי את פניה במרץ רב, עושה את מלאכתי נאמנה.
    תלתה בי את עיניה הגדולות.
    \"המאהב שלי עזב אותי\".
    דמעותיה הזולגות נמהלו בסרום הריחני המשוח על פניה.
    הרגשתי את חומן של דמעותיה מבעד לאצבעותיי ועיסוי הפנים הפך לליטוף נחמה.
    \"אהבתי אותו אהבת נפש, בכל יום שלישי נפגשנו לכמה שעות קסומות שחיי אינם חיים בלעדיהם, הוא העריץ ופינק אותי בלי סוף\".
    מדוע ביקש להיפרד? שאלתי
    \"יש לו קשיים בעבודה והוא פנה אל הרב שאמר לו שהוא לא רואה ברכה בעמלו ובעבודתו מכיוון שהולך הוא עם אשת איש\".
    \"קשה לי.. קשה לי.. יבבה חרישית.
    הגשתי לה כוס מים קרים וסיימתי את הטיפול בדממה, נותנת לה דרור למחשבותיה.
    הבטתי בה בעת שירדה ממיטת הטיפולים.
    האשה שאני מכירה כצעירה מכפי גילה שהיתה מגיעה אליי עם שמחת חיים ואנרגייה בלתי נלאית ושניתן היה בנקל להפחית מספר שנים לא מבוטל מגילה הכרונולוגי, נראתה לפתע כואבת, מבוגרת יותר ועייפה... כן עייפה מהחיים...
    חיבקתי אותה, לחצתי אותה אל ליבי ונפרדנו לשלום.
    הכותבת היא יהודית מורי מ\"מור קליניק\" קליניקה לקוסמטיקה טבעית, רפואה אלטרנטיבית ושיזוף בהתזה מראשל\"צ.
    www.morclinic.com

    מיומנה של קוסמטיקאית-4

    1 תגובות   יום ראשון, 4/11/07, 06:30
    בנה היתה בשנות ה-50 לחייה. אישה נאה, נמוכת קומה שצבע ים כחול ושמים תכלת לסירוגין בעיניה. מעולם לא ראיתי עיניים בגוון מיוחד שכזה. לבושה טיפ טופ במיטב האופנה האחרונה, היתה מגיעה לקליניקה לטפולים למניעת הזדקנות העור ולטיפולי רפלקסולוגיה.
    ללבנה היה עסק קטן למוצרי טואלטיקה.
    בעבר היתה נשואה ליוסי ולא באושר רב, שניהם ניהלו חברה משותפת. לבנה היתה אחראית על פיתוח המוצרים, פגישות עם כימאים, אריזות וכד'.יוסי היה אחראי על ניהול העסק והעובדים, שיווק המוצרים וכד'...גרים היו ברמת השרון, בוילה הכי יפה בסביבה.
    וילה מטופחת, שלוש קומות, גינה פורחת בחזית, מזרקות, פסלים, מכוניות יוקרה ליד הבית, נסיעות לחו"ל כענין שבשגרה. לכאורה, היה לה כל מה שבן אדם יכול לבקש בחייו, אבל עם זאת לא היתה מאושרת.
    לאורך כל שנות נישואיה היו עליות וירידות ביחסיה עם בעלה, מהלכים רבים שעשה ללא ידיעתה בניהול העסק גרמו לקריסתו של העסק בן 100 העובדים ולפשיטת רגל.
    הבית היפה הוצע למכירה על ידי כונס נכסים, מכוניות היוקרה נמכרו והם נותרו ללא קורת גג לראשיהם.
    כמו שנאמר" מאיגרא רמה לבירה עמיקתא".
    שכרו דירה קטנה להתחלה חדשה, לבנה, לא ידעה את נפשה מרוב צער וחשה אל יוסי חוסר אמון מוחלט.
    המעבר מוילת פאר לדירה קטנה והירידה ברמת החיים והפתאומיות בה הכל קרס כמו כדור שלג ללא יכולת להיעצר, גרמו לה להבין שהכל אקראי בחיים ואין בטחון ושמעולם לא היתה מאושרת למרות הפאר הרב. תמיד היתה אשה מעשית, מנהלת ולפתע החלה ללכת למפגשי מדיטציה, דמיון מודרך, קבלה ועוד...
    לאט לאט שיקמו את חייהם. לבנה, שהיתה עצמאית בנשמתה, אשה חרוצה עם כוחות נפש אדירים, אספה את השברים ופתחה עסק קטן, לאחר כשנה עלתה על דרך המלך והיא מתקדמת בהצלחה.
    מגיל צעיר ולאורך כל חייה הרגישה שהיא חייבת להוכיח את עצמה ולהצדיק את קיומה. אביה התאכזב כשנולדה, ציפה לבן זכר ולא טרח להסתיר את הרגשתו ואף לציין זאת בפרהסיה.
    לבנה חשה מאז ומתמיד לא רצויה ומכאן פיתחה את הרצון להוכיח שהיא ראויה, שהיא מצליחה, שהיא לא מאכזבת.
    בגלל הרגשת הדחייה פיתחה תלות ביחסיה ליוסי משל היה אחרון הגברים עלי אדמות, ולמרות אכזבתה ממנו לאורך השנים וחוסר האמון שליווה אותה ביחסיה אליו, לא העלתה בדעתה לסיים את נישואיה אליו.
    יום אחד התקשרה לקליניקה וקבענו למחרת בבקר.
    למחרת בעודה שוכבת על מיטת הטיפולים לצלילי "הגן הקסום" מוסיקה קלאסית מדהימה ולאור צלליות הנרות שמסביב, מתמסרת לעיסוי כפות רגליה הקטנות בשמן החם תחת ידיי, התיישבה בפתאומיות על המיטה.
    "היינו אתמול ברבנות, יוסי רוצה להתגרש" אמרה וגופה רעד ללא שליטה, ובכיה החזק קטע את המוסיקה השקטה וגבר עליו.
    נרגעה מעט, סיימנו הטיפול באמצע ונפרדנו בחיבוק חם.
    לימים נודע לה שליוסי יש רומן שהתחיל כבר בזמן נישואיו אליה.
    עם מי היה לו רומן? לא הייתם מאמינים, עם רקדנית בטן, לבנה לא ידעה את נפשה מרוב צער, תחושת העלבון היכתה בה. תחושת הכשלון הצורבת, הפגיעה בנשיות, היא האינטליגנטית, החכמה, אשת העולם הגדול ננטשה ולטובת מי.
    מאז הגירושין הפתאומיים, לבנה שוב אספה את השברים והפנתה את מרצה לקידום העסק שלה.
    לפעמים, אין ברירה וצריך לנתק את הקשר הישן, שזו אהבה ממכרת ממש כמו סם.
    אין הרבה תרופות שיעזרו ללבנה לעבור את שלב הגמילה של הכאבים, הזמן יעשה את שלו.
    הכותבת היא יהודית מורי מ"מור קליניק" קליניקה לקוסמטיקה ורפואה אלטרנטיבית בראשל"צ.
    www.morclinic.com
    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/9/08 13:12:


      הרשתי לעצמי להעניק לך כוכב ראשון. מי יתן וכוכב

      זה יאיר לך את הדרך שתהיה סלולה באור ואהבה .

      אוהבת סימה

      ארכיון

      פרופיל

      מור קליניק
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין