בוקר טוב
חששות מהתפשטות המהומות לסעודיה, לצד החרפתן בלוב, הכניעו את המסחר אתמול בעולם. ת"א סיימה בירידות ערות. מדד הבנקים קרס.
כמעט מדי בוקר, מאז פרוץ המהומות אותן איש לא חזה, אני מנסה לשכנע כי את הסנטימנט יובילו ארועים רנדומאליים. ארועים שקשה מאד לחזותן, ארועים "וויראליים" המדבקים ממדינה למדינה בעולם הערבי/מוסלמי, ולמרות השונות העצומה בינהן, דמוגרפית, שלטונית, משאבית, גיאופוליטית......, מאפייני המהומות דומים. ארועים אלו, הן שהובילו לקראת הצהריים לשמועה טורדנית על אפשרות כי בסעודייה מתארגנות הפגנות.
בלוב – עוצמת נסיונות דיכוי המהומות מעוררות גלי זעם בעולם המערבי וכעת המורדים שוקלים פנייה לעולם המערבי בכדי שיפציץ מעוזי שלטון.
אצלנו – בעיתוי בעייתי משהו תתקיים תהלוכת מחאה של הימין, ביפו, כנגד השתלטות התנועה המוסלמית (לטענתם). ועוד שגריר הפונה באופן פומבי לממשלת נתניהו בקריאה כי לא יצליח "לשגרר" את עמדת הממשלה ביבשת אפריקה... מעניין כאן.
אחד ממאפייני הדאגה, אי-וודאות, הוא בירידה חדה במדד הבנקים, וזה מה שקרה אתמול. מדד הבנקים יורד בכ 2.1%-, ומדד המעו"ף מתממש בכ 1.24%-.
דווקא נתוני המאקרו היו טובים בסה"כ אתמול – הן במישור התעסוקתי, בצמצום כמות המובטלים בגרמניה, דרך ירידה קלה בשעור הבלתי מועסקים בכלל יבשת אירופה, וכלה בעליה במדד פריון היצור בארה"ב. אבל, כאמור את הסנטימנט מכתיבים ארועים אחרים בימים אלו.
ומה עולה בימים אלו? הנפט – שוב מתחכך ברמות 100$ לחבית למסירה עתידית. ומה יורד? דווקא הפחד. סטיות התקן הגלומות על מדד המעו"ף יורדות לרמת 16%. בשורה טובה.
האופציות על מדד המעו"ף – אלו החלו את החודש במרווח בטוח לכאורה שבין 1280-1330 הנק', "בונה" עידכון למרחב שבין 1240-1300. אי הוודאות לא נותנת יתרון – ויחס PUT/CALL מאוזן.
יומן המאקרו:
12:00– מדד המחירים ליצרן, כלל אירופאי. 15:15 – הערכה על השינוי בשעור הבלתי המועסקים בארה,ב, להוציא עובדי ממשלה. 17:00 – עדות של נגיד הפד' – בן אשר ברננקי. קריטי.
לסכום: באסיה – ירידות חדות כעת. החוזים העתידיים – צופים פתיחה שלילית של כ 1/4%- כעת. ארביטראז' – פער שלילי קל – 0.15%-
צפי:
ירידות חדות אתמול, לצד ירידות קלות שלשום, יובילו לנסיון לעצור את הירידות ולהתייצב. נגד מגמה זו – הירידות אתמול בארה"ב, הירידות כעת באסיה. בעד – במידה ובאירופה יתנהל יום "שגרתי", במידה ומדד הבנקים ינסה להתרומם. במידה ולא תהיינה בשורות מזירת המהומות העולמיות – לוב ויתר המדינות הקשורות בנפט. הערכה שלי – דישדוש, אולי עליות קלות בסיום. אולי. ירידה מתחת ל 1245 הנק', יובילו אותנו לגל ירידות נוסף ומשמעותי למטה.
בהצלחה הכותב הינו בעל חברה לניהול תיקים (מסדה-פ בע"מ) ויתכן והחברה משקיעה בניירות ערך ובאופציות שונות, לכן אין לראות בסקירה זו משום המלצה לפעולה כל שהיא בשוק ההון. לניהול תיק השקעות, במגוון מסלולים אטרקטיביים, נא להתקשר לטלפון: 1599-555-997 |
ליאורגלעדי
בתגובה על תוואי נחל דליה (כרמל)
תגובות (4)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
---------------
ייתכן.
אבל הנכון לדעתי,
הוא השילוב בין השניים.
הטכני הרי מכנס בתוכו גם מאקרו וגם גיאופוליטיקה וכל מה שרק ניתן (בניכוי ספקולנטים ושורטיסטים אבל גם הם עובדים תחת מידע כזה או אחר ולוחצים לכיוון שנוח להם בדיוק תחת אותו מידע ידוע או לא ידוע).
מצד שני...
מה אני כבר מבינה???