כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    הבלוג הסיני

    ארכיון

    נורמות חברתיות - הדרך לחברה סינית אחרת ?

    1 תגובות   יום שני, 28/3/11, 15:05


    אולי קצת בהמשך לפוסט הקודם שלנו בנושא קניין רוחני, גם עכשיו אנו רוצים לדבר על נורמות חברתיות, אולם אולי מהסוג שיפתור את בעייתי הקניין הרוחני.


    2 כתבות מה-WSJ תפסו את עיננו.



    1- 

    הראשונה מדברת על מיליארדר סיני שרכש מכונית למבורגיני ב-700 אלף דולר (!). לאחר חצי שנה המכונית הפסיקה להניע. המיליארדר הרוגז הגיע לסוכנות המקומית וביקש לתקן את זה, אך לא קיבל מענה הולם. לאחר שניסה לערב את כל אחד שרק יכל, כולל פנייה למנכ"ל למבורגיני, הוא החליט לעשות את המעשה המתבקש והחכם (?) - להרוס את המכונית. 


    ב-15 למרץ, יום הצרכנות הבין לאומי, הבחור הזמין צוותי של עיתונאים , שכר כ-8 אנשים עם פטישים גדולים והרס את המכונית לגמרי.  למותג כמו למבורגיני זה בטח עשה נזק אדיר בסין. אם אני הייתי מנכ"ל למבורגיני הייתי מצטער כעת שלא נתתי לו מכונית חינם.



    הנה הוידאו -


    ''




    2- 

    בעיר WUHAN שבמרכז סין "נשבר" לממשל המקומי מדברים פסולים מסויימים שהוא לאמ צליח לאכוף - דברים כמו השלכת פסולת, חצייה באור אדום וכו'. אי לכך, אנשים הממשל המקומי החליטו פשוט לעשות "רשימת בושה" בכותרת של העיתון הרשמי של הפרובינציה עם התמונות של אותם האנשים שעשו דברים "לא תרבותיים". פתרון יצירתי וקצת קשוח, יש להגיד , אך מצד שני - יכול מאוד להיות שהם יעמדו במטרתם ...



    ''



    הסינים באופן כללי ידועים בגישתם המאוד ישירה לפתרון בעיות ברמה של כלל האוכלוסייה - את בעית תאונות הדרכים הם מנסים לא מעט לפתור ע"י פרסום תמונות לא מצונזרות מזירות תאונות דרכים, כולל תמונות זוועה של גופות.


    אולם בניגוד לעבר, סוג העבירות "הקטנות" הוא זה שמפתיע אותנו. 



    נקווה שגם בעניין הקניין הרוחני יעשו צעדים כ"כ מרחיקי לכת, אך דבר אחד בטוח - 2 הידיעות מראות התקרבות מסויימת של הנורמות החברתיות הסיניות אל אלה המערביות.

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/3/11 18:29:

      מילות המפתח בסיפור הראשון: "הסוכנות המקומית".

      חברה יכולה להיות איכותית ויוקרתית בארצה עד מחר, אבל ברגע שאינה מקפידה על איכות הסוכן המקומי שלה - המוניטין שלה ייהרס בארץ אחרת.

      גם בישראל קרה הדבר למספר פירמות, ואני מקווה שיסולח לי אם אמנע מהזכרת שמות. 

      פרופיל

      האתר של תעוזה