כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    ישראל והמטריקס

    חשבתם שאתם יודעים הכל? אז זהו, שלא! ואם תהיתם למה לבלוג קוראים "ישראל והמטריקס" אז כנסו לפה ותגלו:
    http://cafe.themarker.com/post/2080297/

    0

    חייל- שפר תפקודך!

    4 תגובות   יום ראשון, 3/4/11, 12:15

    ביום שישי האחרון, כ"ו באדר ב', מלאו 42 שנים ל"מרדף המערה". השנה חודש אתר ההנצחה ונערך סיור מודרך באזור. לכל אלו שבתיכון שלהם סירבו לתת לגברים במדי זית להרצות נספר על המרדף: לאחר שחרור בקעת הירדן במלחמת ששת הימים החלו מחבלים (פלשתינים, ירדנים, איך שבא לכם) לחדור לישובי האזור ולעשות מה שהם עושים גם היום- לרצוח יהודים. כדי להילחם בתופעה זו פיתח צה"ל תורת לחימה חדשה- עלייה על עקבות המחבלים ומרדף חמוש אחריהם עד לחיסולם (היום אסור להגיד חיסולם, צריך להיות עדינים ולהגיד ניטרולם). בצורה זו חוסלו מחבלים רבים אך לצערנו גם חיילים ומפקדים רבים נפגעו בקרבות. במרדף זה דלקו כוחותינו אחרי חוליית מחבלים ועצרו לסרוק את אחת הגבעות, בגבעה היו מערות שבהן ישבו לעיתים בדואים מהאזור. בכניסה לאחת המערות נתקלו החיילים באישה שהיניקה תינוק, הם שאלו אותה אם יש מישהו במערה ונענו בשלילה. היה נהוג "לטהר" את המערות ברימון וצרורות ירי, אך בגלל האישה ותינוקה החיילים נמנעו מכך. כאשר הסתובבו לצאת נורתה עליהם אש ונזרק רימון, התפתח קרב שבסופו 7 מחבלים הרוגים ואחד נתפס חי. 3 חיילי צה"ל נפלו בקרב, רס"ן חנן סמסון, רס"ן יוסי קפלן וסמל בועז ששון. כפי שציינתי חודש השבוע הגלעד לזכרם שנמצא בחורשה ליד הישוב גיתית.

     

    אם הייתי שואל אתכם מה הסלוגן הראשון שעולה לכם לראש כאשר אני מזכיר את צה"ל אני מנחש שהייתם שולפים את "תנו לצה"ל לנצח", "צה"ל צבא העם" או "הצבא החזק במזה"ת". אם יש לכם משפט נוסף ולא-עוכר-ישראל, תגובות בבקשה. אני רוצה לגעת בדיוק בקשר בין שלושת המשפטים הללו.

    קראתי לאחרונה פוסט בבלוג של עוזי להב שמדבר על כך שצה"ל לא בהכרח צבא חזק כ"כ מאחר ולא נותנים לו את היכולת להשתמש בכוחו הקיים "על הנייר". מכאן התחלתי לתהות האם הצבא שלנו אכן חזק כ"כ או שזה יותר מורשת קרב מימים עברו. בדרך התחברו מס' אירועים ותאריכים וכך התבשל הפוסט הזה, שאני לא יודע כ"כ מה מטרתו אבל העיקרון שלו הוא שצבא ההגנה לישראל הינו צבא איכותי, חזק, מוסרי וכו'- רק עם נותנים לו להיות!

    לגבי המשפט "צה"ל- צבא העם" אני חושב שכולנו יכולים להסכים שזה כבר ממש לא נכון. מס' המשתמטים הולך וגדל, מהצד החרדי ומהצד החילוני. יש ארגונים מסודרים שעוזרים להשתמטות- לגבי החילונים יש את ארגון "פרופיל חדש" (שכמובן שבג"ץ סירב לקבל החלטה לסגור אותו...). לגבי החרדים- לא צריך להרחיב, רק אספר שבתקופה שהתגוררנו בירושלים ניגש אליי פעם לאחר תפילת מנחה צעיר חרדי ושאל אם אני מוכן להעיד בשבילו שהוא לומד תורה ולכן לא יכול להתגייס, אתם יכולים לתאר איזו תגובה הוא קיבל, אם לא היינו בביכנ"ס הוא כנראה היה חוטף גם כמה קללות עסיסיות. היום, מרבית המשרתים בצבא באים מהפריפריה, לא אתייחס למונח "מדינת ת"א" מאחר ורבים מבניה גם משרתים, אך ברור לכולם שככל שהמעמד עולה- הגיוס מתרחק. הצבא הוא צבא של רוסים, אתיופים, דוסים, ועיירות פיתוח, העיקר שילדי השמנת לא מגיעים או שמגיעים לגלילות עם הגולף שאבא קנה להם לגיוס. לא סתם יש טענות בקרב "אנשי הרוח" (יש להם הרבה רוח, חוץ מרוח לחימה) על העלייה המטורפת במס' הדתיים ביחידות הלוחמות ובקצונה בצה"ל. לאחרונה אפילו נערך כנס "תהליך ההָדָתַה בצה"ל", כאילו שחייל דתי זה פחות טוב, כמובן שזה מתחבר לעליהום התקשורתי סביב מינויים של ראש השב"כ ויעקב עמידרור. מישהו אמר "הם מ-פ-ח-ד-י-ם"??

    "צבא העם" השתחרר, יחי צבא "האלה-שלא-יכולים-לקנות-את-דרכם-החוצה-או-עדיין-מאמינים-בתרומה-למדינה".

    האם צה"ל הוא באמת הצבא החזק במזה"ת? אין עוררין על כך שצה"ל הוא האיכותי באזור, הן מבחינת כ"א והן מבחינת חימוש וציוד. השאלה היא מה זה נותן לנו? האם עוזרת לי סיירת מטכ"ל כאשר נער פלשתיני מצפצף על חיילינו בגלל שלידו עומדת אשת "מחסום ווטש" ומצלמת? האם מתפרעי שייח' גראח או נעלין או אום סלמונה משקשקים מכיפת ברזל או פרוייקט החץ או מהכוונת האופטית החדשה של צה"ל? מה נותן לצבא את כוחו? חיילים? טנקים? או רוח קרב, אחדות, תחושת שליחות? מספיק לציין שם מוכר כמו רועי קליין כדי להבין את המסר- חייל חזק הוא חייל שיודע מי האויב ועל מה הוא נלחם. חייל שלא מבין למה הוא שם, ששומע כל הזמן ממפקדיו שהפלשתינים הם לא "אויב" אלא מקסימום "יריב" (ומינימום "אוכלוסייה נכבשת"), שנשאל לגבי צדקת דרכנו כל פעם שהוא פותח את האינטרנט- חייל כזה הוא לא חייל חזק, לא חייל מקצועי ובטח ובטח לא חלק מ"חוד החנית" פשוט בגלל שהמשפטיזציה והדמוניזציה הקהו את החוד של החנית. מה שנשאר לנו ביד זה מקל הליכה. למי שעדיין לא הבין ניתן דוג' קטנה:

    רבות דובר על הבלבול שיצרו פקודות המבצע במהלך מלחמת לבנון ה-2, לחיילים לא היה ברור מי האויב, מה המטרה ועל מה נלחמים. ברור שהם ידעו את זה מראש, כאשר התגייסו או באו למילואים, אבל במהלך הלחימה ההוראות היו מעורפלות או מסובכות ונסתרות. אותו דבר מתרחש כל יום בשטחים, בתדריכי בוקר או שיחות עם הפיקוד הבכיר. קשה להאמין אבל צה"ל נהג (ואולי עוד נוהג) להביא את נשות ווטש לשיחה עם חיילים לפני קו בשטחים, אבל לאזן את התמונה עם דובר מהימין? מה פתאום! בתור מפקד זוטר במילואים שיוצא לו להסביר לחיילים דבר או שניים- פשטות היא הכרחית. אז הנה דוג' ממלחמת סיני (1956 למי שלא זוכר), מדובר בפקודת היום של אלוף פיקוד דרום אסף שמחוני, הפקודה ניתנה ביום פרוץ מבצע קדש וזהו נוסחה:

    "היום יילחמו חיילי הדרום מעבר לגבולות וימגרו את צבא הנילוס בתוך ארצו.

    חיילינו יכו את האויב עבור:

                רצח תושבים חפים מפשע

                רצח אמהות

                רצח ילדים בתוך עריסותיהם

    חיילנו יכו באויב עד חורמה."

    אתם קולטים? ככה ניסחו פעם פקודות, ככה ניצחנו מלחמות. זו רוח קרב. ולמי שתהה, קראתי את זה בעלון בבית כנסת, עלון שפורסם לאחר הטבח באיתמר. עכשיו תקראו את הפקודה שוב ותחשבו על מה שקרה באיתמר. אז איך אנחנו מנצחים היום? בעזרת גינויים בינ"ל? בעזרת 500 יחידות דיור? כמו שאמר יו"ר מועצת יש"ע דני דיין "כל עוד הרוח הזו לא תחזור לממשלה ולצה"ל ומפקדים יעיזו שוב לנסח כך את פקודותיהם, ספק אם גדרות ואפילו סיכולים ממוקדים יועילו".

    שמענו כבר פעמים רבות את המוטו "תנו לצה"ל לנצח", אולי יש משהו בדברים? אולי הגיע הזמן שבעלי הדעה הצבאית יחליטו קצת יותר בקשר לפעולות צבאיות? אולי באמת הדרג המדיני ייתן לדרג הצבאי לנצח? אולי השיקול הצבאי הפשוט של "זה מה שצריך לעשות כדי לתת שקט לתושבי ישראל" יגבר על השיקול הפוליטי של "איך אני אעשה את זה הרי אובמה יאכל אותי"? בעופרת יצוקה היינו קרובים מאוד להכרעה, עד שמנהיגינו נתנו הוראה לחדול ממתקפה. בימים אלו, תושבי הדרום חוטפים טילים ופצמ"רים והצבא כבול, ממשיך להפציץ מנהרות. ככה לא מנצחים. ככה מעבירים את הזמן עד לתפקיד הבא...

    זה מה שקורה שמרחמים על האויב. זה מה שקורה שלא מבינים בכלל מי האויב. לנו יש אויב, אויב שמקיף אותנו מכל כיוון, ששונא אותנו מאז ולתמיד. כאשר נבין את הסביבה שבה אנו חיים, את השכונה שלנו, רק אז נוכל להתגבר על האיומים שמסביב. רק אז צה"ל יחזור להיות החזק באזור.  

    נותר לי רק לאחל לחיילינו שישמעו במהלך שירותם את הפקודה הברורה שהבאתי פה, אולי את זה יעבירו להם פעם בתרבות יום א'. שישמרו על עצמם, שישמרו עלינו, ושיחזרו בשלום לחמשושים.

    שיהיה אחלה שבוע!

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/4/11 12:49:
      לכל קוראיי הנאמנים (all 4 of you) ראוי לציין כי אני וסיני מכירים כבר שנים, מעולם לא הסכמנו על משהו פוליטי ולכן התגובות שלנו כאלה ארוכות. אילו רק הייתם עדים לאחד הדיונים עצמם... בכל מקרה סיני יקירי, אני לא אשתמש במילים כמו סובייקטיבי וכו', מכיוון שאצלנו בימין הציוני לא מלמדים אותנו כאלה מילים מורכבות ומשאירים אותן לכם, הנאורים מהשמאל. אנחנו נשארים עם מילים קצרות ופשוטות כמו עם, מולדת, מורשת או ארץ. simplify... אני אתעלם מההערה שלך על מערכת המשפט בארץ, זה יכול להיות דיון כ"כ ארוך שאני אצטרך לקנות מקלדת חדשה. לפי ההתייחסות שלך למקום הלידה אני יכול לנחש בקלות מהי דעתך על גירוש ילדי הזרים. אין ספק ש- Lou או Alex (הידועים בשמותיהם הישראליים תומר או מיקי) חייבים להישאר פה פשוט בגלל שהוריהם העבריינים ילדו אותם כאן. אין גם ספק שאם אתה סיני תטוס לארה"ב או לגרמניה ותביא שם ילדים הם יקבלו אזרחות מלאה באופן אוטומטי מאחר ונולדו על אדמת מדינות אלו. הפלשתינים נולדו פה רק בגלל שהוריהם או סביהם היגרו לפה במאה האחרונה כדי לחפש עבודה אצל ה"יהוד" ואולי, רק אולי, קצת לפני כן. תקרא חומר כמו "מאז ולתמיד" של פיטרס או את רשמי מרק טויין על א"י או חומר מהארכיון הבריטי ומרשמי אוכלוסין שהם עשו על פלשתינה (אתה יודע, חבל הארץ שניתן ליהודים פעם). ברור לי גם שלך יש מידע אחר, אבל איך אמרת- סובייקטיביות?? לגבי ההערה על אלוהים, כמו תמיד, אנחנו חלוקים. אבל שאתה כותב "הדעות שלך לא נובעות מניתוח שלך למה שקורה במציאות" אתה מזלזל בעצמך כי אתה מ-מ-ש עושה ניתוח רציני למה שקורה במציאות. כל הבלוג הזה רק מראה לך כמה הניתוח שלך למציאות אינו מציאותי. אז אל תפיל עליי את מגרעותייך- כל הפוסל במומו פוסל (זה משפט מהדת המצחיקה שלי, אז אל תתייחס). לגבי הפוגרום- זו בדיוק הבעיה, אתה מסתכל הויקיפדיה כדי להוכיח את טענתך. ללא ספק ויקיפדיה היא היא המקום להביא טיעונים משכנעים. מוזר לי שמעולם לא השתמשו במילה הזו לתיאור אף רדיפה של מישהו אחר חוץ מהיהודים, לא השחורים בארה"ב, לא המוסלמים המתפרעים בצרפת, לא מתנגדי הגלובליזציה. רק יהודים חוו פוגרום, השאר זה התפרעויות או מהומות, אז כמו שלא תרצה להשתמש במילה "שואה" סתם (כמו שנהוג בקרב שמאלנים רבים) אל תשתמש בפוגרום סתם, אחרת ניתן להגדיר את ששת הימים או יום כיפור כפוגרום- הרי זה התפרעות\מהומה שנועדה לרדוף קבוצה מסוימת על בסיס דתי או אתני (ויקיפדיה, חברים). העובדה שהבאת את גולדשטיין וטייטל, מפתיעה, באמת הופתעתי, מעולם לא קרה לי שדחקתי מישהו לקיר בדיון פוליטי והוא שלף את ברוך גולדשטיין\אמיל גרינצוייג\רצח רבין. פעם ראשונה שזה קורה לי.... לגבי סעיף 6- אין סתירה, אני מבין שהתבלבלת מהציניות שלי אז אפשט- באמת אין להם שום זכות על הארץ שלנו (לא יודע איך עושים bold בתגובות אבל דגש על שלנו) ודווקא יש להם זכות מלאה לשנוא אותנו- קוראים לה האסלאם והיא קיימת כבר כמה שנים טובות. אין לי שום טענה אליהם על שנאתם, רק שאנחנו אלה שצריכים להתעורר ולהבין שהם שונאים אותנו. ושהם ימשיכו לשנוא אותנו. אני באמת צריך להביא לך הוכחות לגבי חובתם הדתית לשנוא דווקא את היהודים? אני באמת צריך לנסות ולהאמין שכל, אבל כל, השנאה זה רק בגלל "הכיבוש"?? אני מאמין שהפעם הבנת את נושא השנאה, לגבי השאר... who knows?
        6/4/11 22:11:
      1. אם הסיבה שאתה מחזיק אותו בכלא היא שהוא פלסטיני לכן יש חשד שיעשה פיגוע אז תכניס את כולם לכלא. בטח תגיד "צודק" אבל יש חוק, ובכל זאת יש למדינת ישראל יומרה דמוקרטית 2. ההבדל היא שבמקרה של הפלסטינים הם כפופים למערכת אובייקטיבית בעלת חוקים מחמירים בהרבה מאשר היהודים. מצד שני אתה מדבר על תחושה סוביקטיבית - בין אם מדובר בפירוש סובייקטיבי שלך להכרעת ביהמ"ש (מוצדק או לא זה ויכוח אחר) ובין אם מדובר על פירוש של השופט (שוב, מחמיר מידי או לא). עדיין בהגדרה מדובר באותה מערכת משפט. 3) ההבדל הברור הוא שהפלסטינים נולדו פה, לעומת האפריקאים הסודנים. אין להם ברירה. (הם יכולים לעזוב בדיוק כמוני וכמוך). אם אתה רומז שאין להם זכות להיות פה בגלל ש"אלוהים" הבטיח את ארץ ישראל ליהודים אז כל הוויכוח הזה מיותר. אם זה המצב אז כל מה שאתה עושה זה לנסות למצוא הצדקה לאמונה דתית. כלומר הדעות שלך לא נובעות מניתוח שלך למה שקורה במציאות אלא אתה מנתח את המציאות כך שתתישר אם אמונותיך הדתיות, וזה כידוע אף פעם לא הולך טוב. כלומר מי שאידיאליסט זה אתה לא אני. אבל אני סוטה. 4) תסתכל במילון מה פירוש המילה של פוגרום למשל כאן: http://en.wiktionary.org/wiki/pogrom זאת המילה המתאימה. 5) אותו ערבי עם חגורת נפץ עד כדי כך מאמין בצדקת דרכו ובכך שאללה יפצה אותו שהוא מוכן לקחת את החיים שלו ושל עוד חפים מפשע. יותר מסוכן ממנו הוא מי ששלח אותו ויותר מסוכן משניהם זה השיח' שלהם ששכנע את שניהם בסיפור של 72 בתולות וכו'. מהצד השני, כנ"ל ברוך גולדשטיין וג'קי טייטל והרבי שלהם. 6) יש סתירה בדבריך - מצד אחד אתה אומר שאין להם שום זכות על הארץ שבה הם נולדו ועלינו לגרש אותם, ואף לכלוא אותם בכלא לפרקי זמן ארוכים על זוטות, ומצד שני אתה אומר שאין להם שום זכות לשנוא אותנו על כך. בכל זאת הם בני אדם.
        5/4/11 11:15:
      סיני סיני סיני, התגעתגעתי לדיונים איתך, תבוא למשחקים מדי פעם... בנימה מקצועית, ככה: 1. אתה צודק, כדאי לחכות שהילד כבר ירצח יהודי ורק אז להכניס אותו לכלא. צודק. 2. אתה באמת רוצה לדבר איתי על מערכות צדק שונות? חביבי, גם ליהודים עצמם יש שתי מערכות שונות- הימין מול השמאל, תקרא בפוסטים אחרים על כמה עוולות משפט, שלא נזכיר את ההתנתקות ש"במקרה" בג"ץ החליט שאינה בתחום שפיטתו, לעומת "האם מותר לתת למחבל חמוש להשתין לפני שנבקש ממנו להוריד את נשקו" שזה בהחלט שפיט, ברור, אלא מה. יש עוד מגוון דוגמאות, תעשה גוגל על השם צביקי סטרוק ותקרא קצת על המשפט הישראלי המפואר. 3. הפלשתינים כפופים למערכת המשפט (שעל מעלותיה הרחבתי בסעיף הקודם) בדיוק כמו שסודנים שמתגנבים לארץ כפופים לה. תבין, אם לא שמת לב דעת כותב בלוג זה היא שהג'מעה הפלשתינית לא (אני חוזר-לא) שייכת לכאן ולכן היא בדיוק כמו מהגרי העבודה מאפריקה. אני מקווה להרחיב על מהגרי העבודה הערביים באחד הפוסטים הקרובים. stay tuned... 4. לגבי ה"פוגרומים"- באמת ניסוח מוצלח, לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב, מה שהמתיישבים עושים זה באמת דומה אחד לאחד לתרפ"ט או למה שהיה לנו באירופה במאות הקודמות. אחד לאחד. גם בכמות הנרצחים, גם באכזריות, גם בסיבות, גם בכלי הרצח. אחד לאחד. 5. אצלנו סיני היקר, אומרים שאין דבר מסוכן יותר מערבי עם סכין, או עם אקדח, או עם פטיש, או עם חגורת נפץ, או בעצם- אין דבר מסוכן יותר מערבי שמחפש יהודים למטרות חיבור עם אללה. 6. אתה צודק בהחלט לגבי הרווחת השנאה- גם אני וגם אתה נולדנו, ולכן הרווחנו זאת ביושר. גם על סעיף זה נותר לי רק להגיד, צודק.
        3/4/11 23:57:
      גיא, המציאות של היום לא המציאות של 56. אתה אומר לרדוף את המחבלים מאיתמר עד המוות, אבל מי זה הם? אותם שני מחבלים, אוקיי אבל מה עם כל השאר? קראת למשל את הכתבה על כלא עופר בסופ"ש? מדוע מכניסים ילד שיש חשש שזרק אבנים לשנה בכלא? בכלל, איך מצדיקים את העובדה שיש שתי מערכות צדק בישראל? כאן הצבא לא מתבייש להשתמש בכל העוצמה שלו, וכידוע עוצמה זה לא רק טנקים, אלא גם מערכת ביורוקרטית שמניחה ש"אנחנו צודקים" ואל המערכת הזו הפלסטינאים כולם כפופים. ודווקא הצניעות הזאת של הצבא שדיברת עליה חיובית בעיני. צריך לקבל את זה שהסכסוך או המלחמה הזאת כאן מורכבת ואף צד לא צודק לגמרי (אני גם לא מבין איך אפשר להצדיק את הפוגרומים של חבריך המתנחלים למשל). כמו שאומרים אין דבר יותר מסוכן מאשר אדם המשוכנע בצדקת דרכו. (או לחילופין - אדם המשוכנע שאלוהים בצד שלו, בהנחה שאלוהים בכלל קיים, אבל זה סיפור אחר...) בקיצור מה שאני אומר זה המציאות מורכבת ולא כולם אויבים וגם את השנאה הזאת שלהם הרווחנו ביושר, ואפשר לעצור את התהליך. אגב, אחלה בלוג...

      ארכיון

      פרופיל

      Moogoo
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין