0

כל אחד צריך סקולי

22 תגובות   יום ראשון, 3/4/11, 16:41

''

 

הבוקר חברה שלחה לי לינק למאמר שמדבר על מחקרים שמראים שהתבודדות היא דבר נחוץ לכל אדם:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3513261,00.htm

בתור אחת שבימים שאיני מלמדת אני נוהגת לבלות בסביבות 10 שעות לבד (אם לדייק אז עם הכלבה וזוג חתולות) שמחתי לגלות שאני לא צריכה להרגיש רע בגלל זה אלא להיפך. זה גם חיזק את הנחישות שלי לא להשתמש בנייד ולוותר על צ'טים אבל הקטע הכי מרגש מבחינתי היה הקטע הבא:

 

"והנה עוד מחקר: בשנה שעברה מצאו פרופ' אדם ווייץ ופרופ' ניקולס אפליי מאוניברסיטת שיקגו כי אנשים שמתבודדים יותר מרבים לייחס תכונות אנושיות לחפצים ולחיות המחמד שלהם לעומת בני אדם חברתיים יותר. "האנשה היא מנגנון אנושי שמאפשר לנו להתמודד ביעילות עם זמן לבד", אומר אפליי ל"מוסף כלכליסט", "אבל הפועל היוצא שלה הוא שימוש נרחב בדמיון, התפתחות שפה לתיאור העולם, וגם, ואולי חשוב מכל, פיתוח היכולת האמפתית, זו שמאפשרת לאנשים ליצור מודל של העולם שאיתו הם יכולים להזדהות בקלות. התבודדות לא משנה את העולם, אבל היא יכולה להעשיר את הדמיון עם מונחים כמו 'שעון עיקש' או 'כלב מתחשב', ולתפיסות האלה יש השלכה מרחיקת לכת על ההתמודדות והחשיבה בעולם החברתי. אנחנו אמנם רק מתחילים להבין את ההשפעות שיש להתבודדות על המוח, אבל המחקרים כבר מלמדים שהתבודדות שיחקה תפקיד אבולוציוני חשוב בהתפתחות הדמיון"."

 

אחת הטענות שהושמעה כנגד ג'קי – הזוכה של האח הגדול - היא שהוא מדבר עם חפצים ובובות. בחצי פה הייתי ממלמלת שגם אני מדברת עם החיות שלי אבל בעצם רציתי לומר שלפעמים גם אני מדברת לעצמי (ואפילו צוחקת ועושה חיקויים). כמובן שכל זה נעשה רק כשאני לבד לגמרי בלי קהל ובלי מצלמות ואולי כאן נעוץ הבדל כלשהו. אני תוהה אם כל אלו שצחקו על ג'קי בעניין הזה הם אלו שמוגבלים בדמיון או שאין להם הזדמנות להיות לבד או שאולי הם פשוט התביישו שהזדהו אתו. אני בכל אופן מרגישה הקלה גדולה לדעת שבעצם איני היחידה.

 

דרג את התוכן: