האם ניתן לוותר על תחושת קיפוח? תשאלו את הפלסטינים. הם יגידו שזה חבל לוותר על אוצר כזה.מחירו של כל הסכם הוא נכונות לוותר על תחושת הקיפוח. זאת גם הדרך היחידה להגיע לויתורים מהצד השני. אם אנחנו נוותר על השטחים והפלסטינים על זכות השיבה - בלי שאנחנו והם נרגיש מקופחים מהויתורים האלה - יש על מה לדבר בעתיד משותף. אלה שני אבני הנגף העיקריים. אבל חשוב מאוד שנדע, שלא אנחנו ולא הם -- לא ויתרנו ולא הפסדנו דבר, ושכל אחד שילם מחיר שהוא לא יותר ולא פחות מהשני.
עיקרו של הסכם ראוי זה גם עניין של תחושה . אפילו אומר זאת במפורש: זה רק עניין של תחושה |
תגובות (14)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אינני חולק על הדו צדדיות צבי. אני רק מבקש לקבל משהו אמיתי בתמורה לא "הכרה בזכותי לחיות" ואני מבקש ויתור על דבר אמיתי, לא דבר תיאורטי כמו "זכות השיבה". חוץ מקומץ אנשים הזויים וספורים איש אינו לוקח ברצינות את זכות השיבה וטוב שכך.
אני רמזתי בטכסט הקצר שכתבתי-- שלום משמעו ויתור של שני הצדדים
וזאת גם דעתי חד משמעית. גם לא "הבטחתי" שיבוא שלום לאזורנו בימינו , דוקא בגלל שאני רואה קושי להשיג כזה ויתור דו-צדדי
ממש לא :))
============================
הביטי, תחילת המלחה והעובדה שהמצרים צלחו את התעלה בקלות כזו, וכמות האבידות שלנו, כל זה שינה להם את התחושה לעבר תחושת ניצחון היות וזה לא דמה לחיסול כל המערך האווירי שלהם במלחמת ששת הימים.
*
כוכב* הערכה.
תודה לך
שנענית לקריאה הדחופה
לאיחולי רפואה שלמה לאילנה קורן שליט"א.
תבורכו מפי עליון.
http://cafe.themarker.com/post/2128959/
פסח כשר ושמח
=
זכות השיבה
היא מונח המציין מחלוקת מרכזית בסוגיית הפליטים הפלסטינים, סלע מחלוקת מרכזי במכלול נושאי הליבה בסכסוך הישראלי-ערבי. עיקרהּ, הדרישה כי תינתן לכ-4.4 מיליון (נכון ל-2007) [1] פליטים פלסטינים האפשרות לשוב לבתיהם בתחומי מדינת ישראל, אותם עזבו במהלך מלחמת העצמאות ומלחמת ששת הימים.[2][3]
ממשלות ישראל לדורותיהן הביעו התנגדות מוחלטת לדרישה זו, אם כי במסגרת המשא ומתן לשלום שהחל בהסכמי אוסלו שנחתמו בשנת 1993 היה ברור לצדדים הנושאים ונותנים שבעיית הפליטים הפלסטינים היא אחד מנושאי הליבה שיש לדון עליהם לקראת הסדר שלום של קבע. במהלך השנים אף הועלו רעיונות שונים על ידי שני הצדדים שבבסיסם מתן אפשרות לשיבה של כמות מוגבלת של פליטים, ומתן פיצוי כספי לאחרים בתמורה לויתור על הזכות. בדצמבר 2010 פרסם סאיב עריקאת ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני מאמר בעיתון הגרדיאן בו כתב כי כל הסדר שלום שלא יפתור את סוגיית הפליטים על בסיס החלטה 194 של האו"ם - ייכשל. הוא אף נקב במספר שבעה מליון כמספרם של הפליטים ברחבי בעולם.[4]