מים צלולים - השימוש בסנן UV באקווריום

0 תגובות   יום שישי , 6/5/11, 21:53

אם נחשוב על זה בפשטות, אחת מן הבקשות הצנועות שלנו מאקווריום היא שמי האקווריום יהיה צלולים,
רצוי צלולים מאוד.
כל אחד מאיתנו נתקל לא פעם באקווריום מלוכלך שמימיו עכורים וממש, ממש לא כייף להביט בו.
רוב בעלי האקווריומים מסתייעים בפילטרים חיצוניים או פנימיים למטרת הצללת המים.
אכן, פילטר טוב, עושה חלק ניכר מן העבודה בשני אופנים:
1. באופן פיזי (או מכני), אוסף הפילטר חלקיקי רחף מן המים ועל ידי כך גורם למים להיות צלולים יותר.
2. באמצעות פילטרציה כימית (בעיקר פחם), על ידי ספיחת צבע וחלקיקים זעירים.

חלק מבעלי האקווריומים יכולים לגלות סוד נוסף אותו "השאילו" מבעלי בריכות נוי:
שימוש בסנן UV, מצליל מאוד את המים וגורם לצלילות אותה קשה להשיג באמצעים אחרים.

המים העוברים דרך הסנן, נחשפים לקרינת UV הנחשבת לקטלנית במיוחד עבור מיקרואורגניזמים מיקרוסקופיים החיים במים כגון: אצות מיקרוסקופיות המרחפות במים וגורמות לעכירות (ובמקרים קשים למים ירוקים).
גם אם אינכם שמים לב לכך, האצות המקרוסקופיות קיימות ומעכירות את המים, רק לאחר שימוש בסנן UV יעיל ניתן להבין מה הם באמת מים צלולים כקריסטל.

תוצר לוואי חשוב נוסף של שימוש בסנני UV הוא הקטנה משמעותית של כמות הטפילים וחיידקים מזיקים העלולים
לגרום למחלות לדגי הנוי.
גם הם בדומה לאצות המקרוסקופיות, נחשפים לקרינה ונפגעים, כך הופכת המערכת את מי האקווריום בטוחים יותר
עבור דגי נוי.
לא בכדי נחשבת קרינת UV לקרינה מחטאת ונמצאת בשימוש גם במערכות טיהור מים.

סנני UV הם אביזר חובה לאקווריומים הנמצאים בחשיפה ארוכה לתאורה חזקה כגון אקווריומי מים מלוחים ואקווריומי צמחיה ומומלצים לכל שאר האקווריומים.

קיימים בשוק דגמים רבים של מערכות אולטרה סגול החל מדגמים בהספק 5 וואט המתאימים לאקווריומים קטנים מאוד ועד מערכות של 75 וואט לאקווריומים גדולים במיוחד.
לאקווריום בנפח של עד 200 ליטר, מומלץ להשתמש בסנן UV בהספק של 18 וואט.
מעל 200 ליטר, כדאי לעבוד עם סנן UV בהספק של 36 וואט.


באקווריום, כדאי לנצל את הפילטר החיצוני ולחבר את המערכת אל צינור החזרת המים לאקווריום, באופן זה נשמור על הסנן מהצטברות חלקיקי רפש ונגדיל את האפקטיביות שלו.
ההתקנה נעשית באמצעות חיתוך צינור המים היוצא מן הפילטר וחיבור הסנן באמצע (כל הסננים מגיעים עם סט מחברים המתאים למגוון קטרי צנרת).

במידה ואין משתשים בפילטר חיצוני, ניתן להשתמש במשאבת מים (ראש כוח) שבאמצעותו ידחפו המים אל הסנן, הכל בהתאם לאפשרות ולצורך.
חשוב להתאים את זרימת המים להספק הסנן, בזרם מים מהיר מדי, עלולה אפקטיביות הסנן לרדת באופן משמעותי.
הסיבה לכך היא שהאורגניזמים העוברים דרכו אינם "זוכים" לחשיפה .מספקת לקרינה.

על מנת לחסוך בנורות שעלותן יקרה למדי (נורות איכותיות עולות כמה מאות שקלים ליחידה), אפשר להפעיל את המערכת לשבועיים רצוף ולאחר מכן להפסיק את פעולתה לשבועיים נוספים וחוזר חלילה.
בהקשר לכך, טעות שכיחה בקרב המשתמשים במערכת היא לחברה לטיימר (שעון שבת) שמדליק את המערכת למספר שעות ביום.
הסיבה לכך היא שכל הדלקה של המערכת, עלולה לקצר את חיי הנורה.

דרג את התוכן: