המדען הראשי חתם על כמה הסכמי שיתוף פעולה בזמן האחרון. נתחיל עם סין: המדען הראשי מארגן Roadshow ל- 20 חברות מתחום מדעי החיים בסין. ה- roadshow יתקיים בין ה- 13 ל- 20 לספטמבר וכולל את בייג'ין, Taizhou, Ningbo ו- Chengdu. העלויות עבור החברות הן רק הטיסה (!) ומרב טפיירו, מי שאחראית על תחום סין במתימו"פ (וגם נחמדה מאוד) מסרה שיש עוד מקום.
חברות שיכולות לפנות צריכות להיות בתחום פרמצבטיקה, מכשירים רפואיים וגם אגרו-ביולוגיות. אז תקפצו על המציאה.
ועכשיו למספר הסכמים בילתרלים שנחתמו בזמן האחרון:
ראשון זה ההסכם עם מחוז Jiangsu בסין לתמיכה במו"פ משותף, המתקיים זו שנה רביעית ברציפות. מדובר באחד המחוזות העשירים והמתועשים ביותר בסין, עם רמת ייצוא תעשייתי שהיא כנראה הגבוהה ביותר בעולם. מחוז זה כולל גם את אזור ההייטק המהולל Changzhou, והרבה מאוד חברות ישראליות כבר עושות שם עסקים. הקריאה הרביעית נסגרה ב- 15 למאי, אך יש עוד אחת שנפתחת באמצע יולי. נעדכן בהמשך.
שני הסכמים נוספים הם שוודיה וסלובניה, שהכריזו על שיתוף פעולה עם המדען הראשי, במסגרתו יתמכו במו"פ משותף על חברות ישראליות עם חברות שוודיות/סלובניות. התמיכה מתבצעת, כרגיל, במסגרת Eureka: תכנית המו"פ של האיחוד האירופי (ישראל היא הנשיאה התורנית של הארגון השנה).
במקרה של שוודיה התמיכה היא בכל תחומי המחקר, ואילו התכנית הסלובנית תיתן עדיפות בתחומי הקלינטק, חקלאות, ביוטכנולוגיה ומכשירים רפואיים. הקריאה השוודי נסגרת ב- 1 ליולי 2011, ואילו הסלובנית נסגרת ב- 22 לספטמבר.
מבחינת החברות הישראליות תהליך הגשת הפרויקט לתמיכה והאישור כמעט זהים לזה של מסלול מו"פ רגיל, עם יתרון מרכזי אחד: הטיפול בבקשות של שיתופי פעולה מקבל עדיפות כדי לא לעקב את השותף האירופי (באירופה תהליך הבדיקה הוא לרוב פשוט ומהיר בהרבה מאשר בארץ).
ב- 2010, כאשר למדען היון בעיות תקציב קשות, לעדיפות הזו היה יתרון גדול: בעוד שחברות במסלול מו"פ רגיל חיכו חצי שנה ויותר לדיון בוועדה, לקוח שלי שהגיש בקשה במסגרת שת"פ חיכה פחות מחודשיים.
מצד שני אתם צריכים שותף שוודי, או סלובני. מתימו"פ יכולה לסייע לכם למצוא שותפים, אך כרגיל לא יהיו הרבה חברות ישראליות שיקפצו על המציאה. אחרי הכל, סלובניה היא לא מעצמת חדשנות וגם לא שוק משמעותי למוצרי טכנולוגיה מתקדמת. שוודיה אולי במצב יותר טוב.
צריך גם לזכור ששיתופי פעולה עם חברות מהאיחוד האירופי מקבלים תמיכה מהמדען במהלך כל השנה. זאת, במסגרת Eureka וללא כל צורך בהסכם בילתרלי. |
ארמקפן
בתגובה על המדען הראשי: בשורה חדשה עבור סטארטאפים
רק nikk
בתגובה על עצת שיווק ג': השקיעו ב-SEO - המשך
עידןאיצקוביץ
בתגובה על אם אתם חושבים להגיש בקשת תמיכה למדען הראשי: עכשיו זה הזמן
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה