כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    אָבנִי דֶרֶך

    "ובכן, תן, תן לעצמך ללכת ­ רק הישמר/ שלא לאבד, אף לא לרגע, את צלמך הנועז, את/ רחש גבו המתרחק ממך תמיד ולתמיד/ את ההזמנה הנוראה שלא לנוח לעולם" (דוד אבידן)

    תגובות אחרונות

    על אבדן כיוון

    7 תגובות   יום ראשון, 26/6/11, 23:10

    כשמולך אויב אכזר שבאמנה שלו מוזכרת השמדת מדינת ישראל, ועדיין אתה הולך נגד ממשלתך - אתה מבין שמישהו איבד כיוון. כשמולך אויב שבניגוד לכול האמנות האוניברסליות של זכויות האדם לא מאפשר לשבוי להשמיע אות חיים, ועדיין הזעם יוצא כלפי ראש הממשלה שלך - אתה מבין שמישהו איבד כיוון. כשאתה מבין שראש הממשלה שלך לא מוכן לשחרר רוצחים לטובת ביטחון המדינה ולא משיקולים אישיים ועדיין הזעם יוצא כלפיו - אתה מבין שמישהו איבד כיוון.


    אובדן הכיוון לא קשור בכלל למי צודק. לגיטימי לשחרר את שליט, לגיטימי גם לא לשחרר אותו. הנבואה ניתנה לשוטים, אין מי שיודע שהמחבלים שיצאו ירצחו שוב, ואין מי שיודע לבטח שאם שליט לא ישוחרר וחלילה ימות בשבי תהיה דמורליזציה בקרב החיילים העתידיים. אבדן הכיוון קשור לכך שבאופן מובהק יש טובים ויש רעים בסיפור הזה. יש צד רע וזה החמאס, אך הוא נשכח. בלהט הרגשות, הפסטיבלים, שטיפת המוח התקשורתית, תמונת פניהם העצובים של המשפחה, יש רע אולטימטיבי - ממשלת ישראל והעומד בראשה.


    מלחמות הן דבר נורא. ישנם הרוגים, ישנם פצועים, ישנם שבויים. מי שטוען שיש להחזיר שבוי בכל מחיר, באותה נשימה גם אומר שבכל מחיר יש לשמור על החיילים לבל ייהרגו. גם זאת דעה לגיטימית, אך היא שומטת את הקרקע של המדינה הזאת שכנראה בשנים הקרובות תאכל חרב.

     


    ביבי נתניהו לא אשם, הוא אשם בעיניי בחידלון בהרבה נושאים, אבל פה ההחלטות שלו, גם אם יש דעות שונות מדעתו, לא יכולות להפוך אותו לרע. הדמוניזציה כלפיו היא צביעות במקרה הטוב. הזעם כלפיו במקרה הזה הוא אוטומטי ומותנה. הוא לא ניגש למו"מ עם סרקוזי או אפילו לא עם עבאס, אלא עם שליח איראן ברצועת עזה. ציר רשע, טרור ואימה אמתיים. ואת זה צריך לזכור, למרות שהתמונה של גלעד זועקת הצילו.

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/6/11 14:28:
      אני חושבת כמוך שכל הצדדים צודקים ושחרור שליט יבוא מכיוון בלתי צפוי. אני אישית מבליטה צד אחד בלבד ודוקא סומכת על נתניהו שיחזיר את גלעד בעסקה נבונה. מופע הצינוק - לא עשה לי את זה. הוא חצה את גבולות האותנטיות
        30/6/11 14:17:

      מסכים עם רוב הדברים שנאמרו, מה שחרה לי זאת שלעתים נדמה שביבי נתניהו הוא זה שחטף את שליט, ולא החמאס. הזעם, הכאב מובנים לי, אבל צריך גם לזכור את זה. צעד האיוולת של הסלבס שיצאו מהצינוק המטופש הזה ויצאו במילים קשות נגד ממשלתם ומדינתם מביך ומכעיס. יש כתובת, זה החמאס. 

        29/6/11 18:15:

      הפיגועים שהיו שרון בשנים האחרונות, נעשו בידי מרצחים חדשים שלא היו ידועים לכוחות הביטחון. כמות הפיגועים ירדה כמעט לחלוטין מה שמוכיח שגם אם המפגעים ששוחררו בעסקת טננבאום והרוגי מלחמת לבנון לא נמצאו חוזרים לפגע, כי אלה שייכים לאג'נדה המנסה להוכיח כל הזמן שביטחוננו עומד ותלוי כנגד חזרתם של המפגעים לזירה או לא. מאידך מי שמאמין בדבקות וכתב על כך בספרו 'מקום מתחת לשמש' , כי אין נושאים ונותנים עם טרוריסטים זה מר נתניהו בכבודו ובעצמו. מי שמאמין עדיין שרק אם ניתן לשחרר את השבויים בשחרור הרואי או להשאיר את השבויים למות בכלא זה נתניהו. הוא אחרון האנשים ההומניים למרבה חוסר המזל של גלעד שליט.

        29/6/11 17:59:
      הוספת תגובהכל זה עניין של תשלום. כי תשלום מראה איזה ערך אתה נותן ל.ערך. הערך אינו בעל ערך כשלעצמו (כמו: כי ככה אמר אלוהים...) אלא הוא בא לשמור על מסגרות ששומרות עלינו. אפילו המוסר הוא לא אלא מסגרת שבטוח הנירחב שלו הוא הכרחלי לקיום האנושי. עכשיו בוא נלך לניתוח שלך. הטענה נגד שיחרור גלעד שליט אומרת שאם נשחרר מחבלים ישוב הרצח לשטוף בארצינו. האם כאשר לא שחרנו אסירים, או אפילו כשלא היו לנו אסירים לא היה טרור איום בארץ? האם אי שחרור מחבלים מבתי הסוהר הישראלים הוא המענה הבטחוני אשר ימנע את מעשה הטרור הבא? הטרור היא שיטה שאינה מכבדת כל חוקים, והיא מתבצעת אך ורק כשיש תנאים מתאימים לארגון הטרור. כשלא כדאי לו הוא לא עושה טרור. אבל הכדאיות אצלו היא פונקציה של זמן ומטרות ולא חישוב של "לא כדאי לעשות טרור כי הישראליםן לא משחררים את הטרוריסטים שלנו". זה ממש לא נימוק אצלם. ובינתים גלעד שליט שם. נימוק שני שחייבים לשחר את גלעד שליט, בעיני הוא נימוק קיומי אסטראטגי: מדינת ישראל קרועה לגזרים. הקונסנזוס הלאומי הולך ומתפורר. האם אנחנו צריכים שאמהות וילדים לא ירצו להתגייס כי המדינה לא מוכנה להציל אותם (זהו הערך שדיברתי עליו קודם). הערך של קדושת חיי היהודי הנלחם היה לו ערך סגולי בכך שהוא הןוא אשר דחף את הצבא קדימה לצאת מכל מכשול צבאיח. על מה יילחמו החילים עכשיו? על הרכוש של בעלי ההון? על אבנים בקבר יוסף? אם החיילים לא בטוחים שיעשו הכל כדי להציל אותם (זה התחיל בקבר יוסף עם מדחת) אז מה יהיה ההבדל בינינו לבין צבאות ערב שברחו מאיתנו בשנות ה50 - 60????
        27/6/11 08:37:

      זה נכון, כל כך נכון, הכי נכון, מה שכתבת.


      אבל אני מודה, שעדיין, המראה הזה של אביבה שליט, שיושבת באפיסת כוחות, כבויה ומרוקנת קורע לי ת'נשמה.
      והזעקה הזו של "נו כבר, תעשו משהו!" נשמעת לי כמעט טבעית ובמקומה (ובל נשכח את מחדלי הדרך, ואת הזכרון הקולקטיבי בדבר מחדלי העבר).

      אבל כמו שאמרו הזונות, זה עניין קשה.

        27/6/11 07:59:

      אתה בסדר אתה.

      הקטע של "בכל מחיר" הוא קצת כמו ילד מפונק שרוקע ברגלים ואומר "לא אכפת לי, אני רוצה! עכשיו!"

      מסממניה של חברה שבעה ומנותקת שלא רואה את האיום המסתתר ממש מעבר לפינה.

        27/6/11 00:39:

        

       

      ברוטוס:   על זה כתבנו כבר מזמן  

       

       

       

      נטוס:      קָשֶׁה נוֹשֵׂא גִּלְעָד שָׁלִיט 

       

      ..

       

      פרופיל

      שרון אבני
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין