"הטוקבקים זה אחד הדברים הכי בזויים באינטרנט. הטוקבקיסטים - במקום ללכת לפסיכולוג - כותבים תגובות מטומטמות באינטרנט. פעם אחת צריך ללכת לחולי הנפש האלה, ששופכים רוע באינטרנט, ולעצור אותם".
אני מכיר הרבה מאד אנשים מהישוב שמידי פעם כותבים תגובה על כתבה חדשותית באחד מאתרי החדשות. עכשיו היחצן של המדינה קיטלג את כולם תחת תגיה אחת, כולם חייבים לראות פסיכולוג דחוף (כאילו שזה יעזור).
כך נראים יחסי הציבור בישראל, מי שבוטה יותר, מקלל ומשמיץ הוא גם זה שיצליח יותר. כשהיינו ילדים אחד המשפטים הנכונים ביותר שהיה שגור בפינו היה "מתרגזים על האמת". מאז שהאינטרנט פתח את האפשרות לציבור להגיב על כל ידיעה חדשותית, לרשום בלוג או להעלות נושא בפורום פופולרי. חייהם של הפרסומאים והיחצנים השתנו. הם כבר לא שולטים ללא עוררים במדיה וחייבים להיות עירנים לביקורת המוטחת על משלמי משכורתם. קשים חייו של יחצ"ן בעולם החדש.
יחצני"ת אחרת אירינה שלמור באה בטענות לעיתונאים: "האיום הכי גדול על העיתונאים הם הבלוגרים. אתם בעיתונות הכתובה אחראים על המחדל הזה שנקרא בלוגרים. אתם מרוממים אותם בעיתונים שלכם". עכשיו הם מחפשים אשמים למחדל. מדוע העיתונות מדווחת על התרחשות שעלולה לפגוע בה בסדרי עולם (יחצ"ן,כל תקשורת,ציבור). היחצנים היו רגילים להוציא הודעה לתקשורת, ההודעה פורסמה ככתבה, הציבור קרא או ראה בטלוויזיה ורץ לחנויות. פתאום נכנסו להם בין הרגליים כותבים שמגיבים על המוצרים והשרותים, מספרים את האמת ומשתפים קוראים רבים בנסיונם.
זיתן, האחראי גם על יחסי הציבור של סמסונג, אמר כי "אם פעם רני רהב היה שולח מכשירי טלפון לעיתונאים, היום סמסונג שולחת טלפונים לבלוגרים, שיכתבו עליהם בבלוג שלהם. אני מתייחס אל הבלוגרים בכל הרצינות".
אני פחות ממכשיר בטכנולוגית דור שלוש וחצי לא לוקח, כשאקבל אדווח לכם.
הציטוטים מתוך כתבה באתר דה-מרקר
התמונה באדיבות בלוג הצילומים של שי |