אני, מוקי אור, במשך שנים טייקון במדינת ישראל, קמתי יום אחד בבוקר, ופתאום ראיתי שאני לא יכול לגמור את החודש. בכול אשמה המחאה הארורה של קיץ 2011. בעקבותיה אני כאן, ישן באוהל בשדרות רוטשילד, עם עוד 3 הטייקונים, החברים שלי. אנחנו דורשים צדק חברתי! ניהלנו את המדינה כל כך הרבה שנים, אז עכשיו זורקים אותנו לכלבים בשדרה!
כולם כבר שכחו איך מימנתי לתושבי הדרום בילוי של יום כיף במרכז, כשנפלו שם הקסאמים. מכיסי הפרטי מימנתי! אז מה אם כל תרומה שלי נרשמת כהוצאת מס מוכרת, עשיתי זאת מהלב! באוהל לידי יושב חברי הטוב, זה שהרים את "תנובה" ואת משק החלב והוביל אותו לצמיחה. אני מתקשה להכיר אותו. יושב לבוש בג'ינס פשוט, אפילו לא מותג, ולידו חונים האופניים שלו. על ג'יפ אין מה לדבר. בקושי נשארו לו תחתונים אחרי שצעירי המחאה של קיץ 2011, ובראשם הנשים הארורות האלה, גרפו רוב בבחירות שהוקדמו, וכעת הן עומדות בראש הממשלה.
אני אומר "עומדות", כי בחיים לא שמעתי על שטות גדולה מזו – אין ראש ממשלה בממשלה החדשה הזאת –כולם מנהלים אותה ביחד, ועוד פעם בשבוע יש זכות לכל חבר פייסבוק להצביע אם הוא מרוצה מהמדיניות. עד עכשיו כולם מרוצים, משום מה. נו, ברור, הלא הפופוליסטים האלה ביטלו לגמרי את המסים העקיפים, הורידו את מס הכנסה ל-10 אחוז, נתנו חינוך חינם, בריאות חינם ודירה לכל תושב במדינה, כמו שקבעו בחוק החדש.
ואני שואל את עצמי, לאן הגענו? הלא ברור שהמדינה תקרוס בקרוב! הצמיחה תיפסק! נישואין יתפרקו –עובדה שאשתי עזבה אותי מיד כשראתה את המינוס הראשון בבנק. זה היה חודש אחרי שהעלו את המסים לבעלי ההון בצורה כזאת שקרסנו לגמרי. כן, היו לי חשבונות בשווייץ אבל על כולם השתלטה גרושתי בטענה שמגיע לה חצי מכל רכושי, כי בלי התמיכה שלה לא הייתי מתעשר. האם אין גבול לשקרים?
כמה סקרנים באים להציץ בי כמו באיזו חיה מוזרה בגן חיות. הם לבושים טוב ובטח מרוויחים מצוין היום. הם מביאים לי סושי ונרגילה, אין לי מושג למה. אני מושיט את הכובע והם שמים לי שם כמה שקלים. אני מזמין אותם להפגנת הענק שלי ושל 3 חבריי בשבת, בכיכר "הבימה", אבל הם אומרים מראש שהם לא יבואו, כי מבחינתם המחאה של הטייקונים היא "שטות", "פופוליזם" ובסך הכול יש צמיחה ושגשוג במדינה. חוצפה! איך אפשר לקרוא לצמיחת המעמד הבינוני –"צמיחה"? מתי לאחרונה הם השקיעו הון? הם יודעים בכלל מה זאת השקעה? בחיים שלהם לא למדו כלכלה. טוב, גם אני לא למדתי, אבל זו נקודה שולית. מה שקובע זה שהצלחתי.
הלילה יורד. מחר העצרת שלנו. 10 אנשים הבטיחו שיבואו, מה שיבטיח לנו ציבור של 4 איש כולל אנחנו...אני עובר שוב על הנאום שלי. נאמתי בכל העולם, בכנסים, בקונגרסים, תמיד זכיתי לתשואות. אני לא יודע מה יהיה מחר. אני מכרסם בשאט נפש את הסושי כי אין לי משהו אחר לאכול, והולך לישון בשק שינה שמישהו תרם לי. אני מנסה להירדם, מתהפך ומתהפך, אבל המחשבות לא נותנות לי מנוח.אין לי כסף, אין לי אהבה, אין לי חברים. אנחנו, הטייקונים, כל כך התרגלנו להיות לבד בפסגה, עד שלא טרחנו לפתח שום קשרים אמיתיים עם אף אחד, ככה שכעת כל אחד פשוט ישן באוהל שלו ומחכה למחר.לבד.
הבוקר מוצא אותי באותו מצב. אני משפץ את הנאום שלי עד שלמות ומעמיד רשימת דרישות שיחזירו את השפיות למדינת ישראל –תוחזר הריכוזיות, תוחזר השליטה של בעלי ההון על ההון והשלטון, יוחזר הכבוד לאנשים שהצמיחו את הכלכלה הישראלית ונבעטו החוצה, תוחזר האהבה לחיינו...סליחה, מה אמרתי? אני כבר לא מאופס. לא אכלתי ארוחה נורמאלית כבר חודשים.
אני שם עליי את העניבה היחידה שנשארה לי, כדי לעלות לעצרת כאדם מכובד. השעה חמישה ל-9 בערב. מה-10 אנשים שהבטיחו שיבואו, באו רק חמישה, שלושה מהם חניכי תנועת "הצופים" מכיתה ה', שהתבקשו לעשות היום מעשה טוב....תיכף אני עולה לנאום. אני כולי התרגשות, מזיע בכל גופי.
"אנחנו דורשים צדק חברתי!"- אני קורא מהנייר מעל הבמה המאולתרת שהכנו, מכמה קופסאות שימורים וקרטונים. אני ממשיך וקורא, ומחכה לקריאות הסכמה קצובות מהקהל, אך המבטים מולי אטומים. אחד מה"צופים" אוכל מולי קוטג' בכפית, קוטג' שעולה היום שקל, כמו כל מוצרי החלב שעברו לפיקוח מאז המחאה. יש בכלל טעם להמשיך בנאום?
אני מרגיש את הייאוש מזדחל בגופי, ואז אני שומע אותה. מחיאת כף אחת קצובה שבאה משמאלי. אני מסב מבטי. אישה בת גילי עומדת שם. היא נראית מוכרת. מאיפה? אני מתעודד וממשיך לקרוא בגרון ניחר "יוחזר הכבוד האבוד של הטייקונים שתרמו למדינה!". ואני שומע קול נשי צלול חוזר אחריי על אותן המילים. אני חולם או מה?
השוטר לידי רומז לי שהסתיים הזמן הרשמי של ההפגנה וצריך לפרק את הבמה. אני לוחץ ידיים ל-3 חבריי הטייקונים. הם טופחים על שכמי, ופניהם שהתרגלו שנים כה רבות לא לבטא רגשות, מבטאות הכרת תודה וחמימות. אני חש חמימות גם בתוכי. כף יד נוספת מושטת אלי. כף יד של אישה. אני מרים את עיניי. זו היא, שמחאה לי כף. אני שם לב לעיניים ירוקות, עזות, שיער שחור, עבות, שפסים לבנים לאורכו. ואז אני תופס את מי היא מזכירה לי. את אותה צעירה שהחלה את כל המחאה ההיא, בקיץ 2011. איך קראו לה? שרי? מלי? "אני אימא של דפני", אומרת האישה. היא מסבירה לי שבאה לעזור לי.
"אתה מבין, כבת גילך מובן לי בהחלט כמה תרמת למדינה, אך מבתי למדתי שבדרך איבדת משהו, אז באתי להחזיר לך אותו." אני מקשיב, בעצם לא כל כך מקשיב, כמו בוהה בגומות החן שלה, כשהיא מדברת בלהט על ערכים, שוויון, חברה, ערבות הדדית. אנחנו פוסעים חזרה לאוהל שלי בשדרה. אני לא אומר כלום, רק מקשיב. ומקשיב עוד.
הלילה עובר ביעף ואנחנו צופים יחד בזריחה. אני מרגיש שהכוח חוזר אליי, וכמו פעם, מתחילים הרעיונות הכלכליים לזרום לי למוח בלי הפסקה. אני משתף אותה. אני חושב שאפשר ליצור במדינה משהו חדש, משהו גדול, משהו שמתאים לזמן של היום. אני מרגיש אדרנלין אדיר מציף אותי. ואז אני תופס את עצמי שר בקול – "פתאום קם אדם בבוקר, ומרגיש כי הוא עם, ומתחיל ללכת....". אני שומע את שולה, כך קוראים לה, מצטרפת אלי, ואני מרגיש לא הכול אבוד, אפשר להתחיל מחדש!
* כל הזכויות שמורות לאלומה עברון (c)
|
תגובות (71)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
חן חן, חברי החדש והשופע כישרונות גם הוא!
תודה, דליה היקרה, על תגובתך החביבה...
חן חן!
שמחה לחזור!
לא, איתן, הפגנות לא מספיקות. משהו גדול קורה כרגע, ואסור לעצור אותו.זה לא משרת רק אנשים צעירים, זה משרת את כולם, כל מי שלא יכול לגמור את החודש וכל מי שלא הצליח להגיע לדירה, ואני מתכוונת לגרושים וגרושות גם כן.
ואני התגעגעתי לציורים שלך...הטירה -איפה ההמשך???
היו כאן כל מיני מסרים, אבל שמחה שעלית על המסר הכי חשוב...
כסיפור בלבד, כך יש לראות זאת...אם כי גם "אלטנוילנד" היה פעם סיפור של הרצל, וכעת הוא העיר תל אביב...
את מתווכחת עם הסיפור? זה מה שקרה בסיפור. עוד דוגמא לתוצאה שלא התכוונו אליה ופשוט קרתה...
זה הכיף בכתיבה, לברוא עולמות...
ברוכה המחכה...כרגיל, תגובותייך המושקעות פותחות לי שערי אהבה...
כיף יותר גדול לראות כמה את נהנית!
חיים בתקווה!!! לא כל יום רואים 300 אלף תושבים יוצאים לרחוב...זה חייב לשנות משהו!
טוב שחיכית...
הנאמנות של קוראיי מרגשת אותי עד דמעות!!! תודה!!
אילם מהתרגשות...?
יהודית'לה! חן חן על המשוב המוקפד והבונה, כהרגלך...שמחה לשוב לחבריי השווים והשוות...
נו, אז את גם מגדת עתידות...כי כשאני ניגשת לכתוב סיפור, אני אף פעם לא יודעת על מה הוא יהיה...איזה שם מקורי יצרת עבורי - רומנטיקואליה...שם גדול!!! מאמצת בחום! תודה!
ברוכה השבה...
-
הדעת שבידיעת כל הידיעות
שערי אהבה
http://cafe.themarker.com/post/2295911
תמיד אפשר להתחיל מחדש.
זו פארודיה נהדרת על המצב החברתי בארץ. מצב חברתי-כלכלי קשה מנשוא בהיפוך מעמדות. טייקונים שירדו מנכסיהם ולא מקבלים את אהדת הציבור לא לפני ולא אחרי.
כתיבה מעניינת וסוחפת כפי שאת יודעת אלומתי
ברוכה השבה// השווה
אלומה היקרה,
ברגע שהבנתי שאת חוזרת במלוא המרץ, הימרתי שתבשלי לנו סיפור שמתרחש בין אוהלי המחאה...(-:
שמחה שלא טעיתי בכיוון ושאכן, שבת אלינו במלוא הדרך. כמו תמיד, את מתחברת לאקטואליה והופכת אותה לרומנטיקואליה...(מונח שהמצאתי כרגע
).
כן, ממש כך הרגשתי, יום עצמאות חדש למדינת ישראל!
אכן, תקווה לשינוי זה שם המשחק...
זה כבר עניין לסיפור אחר...גם זה יגיע..
סילביו היקר! אני מסכימה עם כל מילה שלך. אם שמת לב, הבלעתי בסיפור שהטייקון לא שלילי לגמרי, כי בזכות השקעות ההון שלו, בכל זאת הוא תרם לצמיחה, ככה שברור לקורא שלא הטייקון הוא האשם במצב.ובגדול אני בהחלט בעד חופש בחירה, אלא שכפי שהסברת כל כך יפה, אין לנו חופש בחירה במדינה בגלל מונופולין שנתמך על ידי השלטון במשך שנים....
ואני אוהבת אותך!
איתן היקר! כמיסטיקן אתה חייב לשים לב שדור חדש של צעירים במודעות החליט להפסיק לישון ולהתעורר.סליחה על השאלה, לך יש דירה משלך? גם אם יש לך, יש המון אנשים, ולא רק צעירים -גם בגיל מתקדם יותר -שאין להם דירה עקב גירושין. אני חושבת שצריך לעשות משהו עם דיור בישראל.בעלי הדירות דופקים מחירים בשמיים וכולם משלמים כי אחרת יחיו ברחוב. לא הגיע הזמן שרף השכירות יהיה בפיקוח ממשלתי כמו מחירי מוצרים? תחשוב על זה...
חן חן חברי האהוב מריו!
ברוך שובך לצל קיפוחנו...
ולסיפור החביב.
הוא, הגבר, לא סתם מצא אישה... הוא קלט שזאת תעשה לו קשרים אישיים עם חברות ממשלת הנשים.
כידוע אומרים כי כשיש חברים לא צריך פרוטקציה...
היא חשבה ש"צדה" חתיך מוכשר שיתחיל אהבה חדשה...
וה"ממזר" חשב איך, כמו תמיד, ינצל את הקשרים בדרך לשוק ההון ולממלכת הטייקונים שהחל בניינה מחדש...
במשחקים הוא היה תמיד מוכשר.
.
שבוע טוב והמשך כתיבה פוריה,
רמי
גם אני שמחה לחזור...מקווה שלא החלדתי...
אני בעד להגשים חלומות! גם את חלום המחאה "לכל אזרח - דירה!"
מציאותית לא אהיה כנראה אף פעם.זה נוגד את הרומנטיות שלי...מתי כבר תבין את זה...?
אלומה יקרה, כמה טוב שחזרת,
עם עתיד כזה ורוד אפשר לנעול את היום
ולחלום חלומות מתוקים וורודים
המון המון תודות
לו יהי...לו יהי...
דבי
לפעמים חלומות מתגשמים.....
ברוך שובך יקירה
עם חלום נפלא!
שרי אהובה, כמו תמיד, בין הראשונות שמגיבות...התחזית הפעם מהבטן...גם כן מקור לא רע לניבוי...ואיזה כיף ששמת לב למסר המובלע! רגישה שכמוך, תמיד שמה לב לפרטים...
יקירתי,
אהבתי את ההומור שלך
ואת התחזית . . . מאיפה? מהנומורלוגיה?
גם אהבתי את המסר המובלע כאן:
אנחנו, הטייקונים, כל כך התרגלנו להיות לבד בפסגה, עד שלא טרחנו לפתח שום קשרים אמיתיים עם אף אחד, ככה שכעת כל אחד פשוט ישן באוהל שלו ומחכה למחר.לבד.
יש אנשים שכדאי להם לחשוב על זה . . .
כן!!! כן!! ושוב כן!!! ומחר יהיה יותר טוב!!!
אופטימיות זה שמי האמצעי...ונראה לי שגם שלך...אז תחי האופטימיות!
חזרת ובגדול
תוחזר לאלתר הערבות ההדדית !
אתמול היה טוב, ויהיה גם מחר ....
אלומה היקרה
באת בדיוק בזמן לסיפור האקטואלי
אם נהייה אופטימיים כמו הסיפורים הרומנטיים לא הכל אבוד
בקרוב מאוד יהייה כאן שינוי