כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    חן הקוקייה

    \"כדי לא לשנוא את בני האדם, אני מעדיף להתרחק מהם\"
    ז'אן ז'אק רוסו

    ארכיון

    למה לא הצלחתי להגיע להפגנה

    75 תגובות   יום ראשון, 7/8/11, 10:36


    קצת קשה לספק מספרים מדויקים של מפגינים, כשהאמת המרה היא שבתל אביב כרגע בכלל אין איפה להפגין

    ''

    "אני כלב חברתי". כלבת הלברדור הזאת כן הצליחה להשתתף בהפגנה, בניגוד לי. תפסתי אותה אחרי, ברח' אבן גבירול


    בעוד העיתונים, המשטרה, 'מקורבי' ביבי, אתרי האינטרנט ה'תשקורת' הרשעית ועמישראל כרגיל עוסקים במה שחשוב - המספר המדויק של המפגינים בתל אביב, כשההערכות נעות מ-150,000 עד ה-400,000 ההיסטורי -  ומצוטט צ'רלי ביטון הנסחף והאופטימי שאמר מעל הבמה שהוא חוזה בחצי מיליון - למעשה אין אפחד שישב ועשה את מלאכת הספירה המסובכת.

    איך סופרים? פשוט יושבים עם מפה טופוגרפית, ועם צילומי ההפגנה, מחשבים צפיפות מפגינים למ"ר ומכפילים שטחים. אלא, שבניגוד לשטח מלבני אחד ואחיד כמו כיכר רבין המנוח(ה), ההפגנות של השבועות האחרונים נדחקו לשטחים בלתי אפשריים וקשים לחישוב. איש במשטרה לא טרח לשבת עם מפות ולהכפיל מטר-מטר, רחוב-רחוב מאלה המובילים לעצרת ואת כל המוני האדם שנדחסו בו, וכמובן שבעיתונות לא עשו זאת גם. אני זוכרת אגב שכך היה גם בהפגנת ה'400 אלף'. אחר כך הלעיזו שכיכר רבין צרה להכיל מספר דמיוני שכזה - נכון, אלא שכל הרחובות שהובילו אליה, כולל אבן גבירול, שדרות דוד המלך וכיכר מסריק היו סתומים אז בהמוני אדם.


    ■ ■ ■

     

    בכל אופן, אני מעידה שאתמול יצאתי בתמימותי ברגל מביתי בשדרות בן גוריון, וניסיתי, רק ניסיתי, להצטרף להפגנה. אני ושני חברים, שנפגשנו בשדרות שאול המלך ניסינו להתקרב לרח' קפלן מרח' דובנוב, אבל שם היה מלא בהמונים, ולכן החלטנו לבצע מעקף ולאגף את הקריה מכיוון צפון, בדרך פתח תקווה ומגדלי עזריאלי. שם ציפתה לנו הפתעה: המונים כמונו שחשבו על אותו טריק, כולל רבים-רבים שהגיעו ברכבת ובאוטובוסים מכיוון דרך השלום, אחרים שהגיעו מדרום בדרך פתח תקווה, כל הבאים מגבעתיים - כל אלה נתקלו במחסומי המשטרה. היו שם אלפים אם לא עשרות אלפים שנמנעו מלחבור להפגנה, בטענה של המפקד במקום, שזהו "הצד האחורי של הבמה". לא עזר דבר. עמדנו וצעקנו בקצב "מדינת משטרה", כמו לדבר לקיר. רבים פנו, מאוכזבים, לרחוב חשמונאים, לאגף את ההפגנה מכיוון בנייני הקריה. שם נתקלנו בעוד רבים שנעו ונדו, פשוט כי לא היה להם מקום ברחובות הסמוכים. כמו כן גם אבן גבירול, שדרות ח"ן, החניון של בית מפעל הפיס, מדשאות הרחובות הקטנים שמול הקריה - כל אלה היו מלאי אנשים שלא נמצא להם מקום בקרבת העצרת. נחילי אדם הציפו את האזור.

    וכל זה למה? כי כיכר רבין - שגם היא לא איזה שוס גדול, וממש לא יכולה להכיל חצי מיליון - אם יעלה הרצון מלפניהם להגיע בשבוע הבא למשל, ואם הרכבת אכן תיסע ותגיע, ולא כמו הפשלה שהיתה השבוע, שברכבת "לא ידעו" ו"לא חשבו" שאנשים ירצו לנסוע בה להפגנה - ובכן אותה כיכר רבין חפורה כאותה תעלת בלאומילך, כיוון שאחרי שהתקינו בה בריכה אקולוגית מדאימה עם דגי זהב וצמחייה משובבת, עלה פתאום הרצון הקפריזי דווקא להפוך את הריצוף הישן למען משהו דקורטיבי יותר.

    ובכן חולדאי, אני קוראת לך מעל במה בלוגית זו - לקראת מוצ"ש הבאים, שים איזה משהו פרוביזורי בכיכר - לינוליאום, אנא עארף,לא חשוב - ותן לנו מקום נורמלי להפגין, כי זה לא יכול להימשך ככה. אנחנו לא יכולים להסתובב ברחובות כמי שאין להם בית, תרתי משמע, בין מחסומי השוטרים כמו איזה קבצנים ולחפש איזו בלטה פנויה. עשה טובה, ויפה שעה אחת קודם!

    דרג את התוכן:

      תגובות (75)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/8/11 22:43:

      צטט: מיא 2011-08-09 14:24:35

      שירה נשגבת, אין מה לדבר. העניין הוא שביבי לא אימפוטנט. יש לו רעיון כלכלי מסוים והוא לא יוותר עליו. חברי הוועדה שמינה, וה'מומחים' הכלכליים, שהם לא מומחים אלא בעלי תפקידים לשעבר שיצרו את כל העוולות האלה - מדברים בעד עצמם.

       

      לתפיסתי ביבי מה שמכונה "בוק" שזה אומר מין סוס בחשיבה ובביצוע.

      הרעיונות והאידאולוגיה של ביבי ידועים משכבר הימים. יכולת הביצוע שלו מעבר לדיבורים אפסית.

      המומחים שלו מזיזים לי את ה...(לא חשוב..) וחסרי משמעות.

      מנהיגות המחאה (נשים - הידד!!!) מתמרנות בינתיים יפה מולו ויעשו לו בית ספר.....

      מצפה בסקרנות להמשך...

        9/8/11 14:24:
      שירה נשגבת, אין מה לדבר. העניין הוא שביבי לא אימפוטנט. יש לו רעיון כלכלי מסוים והוא לא יוותר עליו. חברי הוועדה שמינה, וה'מומחים' הכלכליים, שהם לא מומחים אלא בעלי תפקידים לשעבר שיצרו את כל העוולות האלה - מדברים בעד עצמם.
        8/8/11 23:18:

      ביבי יקר, יקר יקר יקר עד מאד,

      אתה יקר לי כמו קוטז' של שלוש משפחות,

      אתה לא שומע , אתה לא יודע,לא עוד,

      כי האדמה גועשת ממאות אלפי נפשות,

      שנפשם נקעה עד זרא מלשמוע הבלי פיך,

      ואנו מניפים את הדגל ומבקשים "צא רכיכא,

      צא אל העם הנף ידיך כמו תמיד למעלה.

      כי נמאס מהשטויות והאימפוטנטיות שלך לאללה......"

      ,

        8/8/11 23:06:
      כיכר רבין צרה מלהכיל את ההמונים פארק הירקון מתאים יותר. אהבתי את נחשי האדם שחברתי אליהם זאת העוצמה האמיתית, התנועה פנימה והחוצה.
        8/8/11 21:33:
      מרגול- "גם עני אזרח".
        8/8/11 18:03:
      העם! דורש! כיכר להפגין בה!
        8/8/11 17:54:

      צטט: forte nina 2011-08-08 07:53:35

      צטט: mickey62 2011-08-08 07:27:27

      בהפגנה הבאה לא צריך יותר מ 50 אלף

      אבל 50K שלא יעמדו מול הבמה בצורה מסודרת ומתורבתת. 50 אלף שיעברו כמו סופה בעיר

      נראה את השלטון מתעלם מזה.

      אין ברירה , צריך להוריד את הכפפות.

      מסכימה אתך. כך וכך זה יגיע לזה. מישהו יאבד את הסבלנות. אין מהפכות ללא דם.

      אני מסכימה לצערי., אחרת דבר לא יבקע את הקיר האטום שעומד ממול.

       

      אחד הפרשנים שאני מעריך מאד את דעתו (עמנואל רוזן) אמר שזה לא יכול להגמר בלי דם ואני מסכים איתו מאד.

        8/8/11 16:25:
      רות, אחאב, הנץ - תודה על החיזוקים. השאלה מה יועילו כל המוני האדם. ביבי בינתיים ממסמס את כולם בשקט.
        8/8/11 16:15:
      עשינו את הסיבוב שאת עשית ונהננו מכל רגע, כי זה עוד כלום לעומת מה שיהיה בשבוע הבא...
        8/8/11 13:35:
      כל הכבוד לך..את לא חייבת שום תירוץ. אנחנו הצלחנו להגיע אחר הצהריים לבית חברים ברמת ישראל. בשמונה יצאנו ונשטפנו בהמונים הנוהרים להפגנה. גם אנחנו נתקלנו בחסימות אבל הצלחנו להסתנן לרחוב קפלן, די קרוב לבמה. הייתה אוירה נהדרת, אנשים פרגנו, לא דחפו ולא נדחקו למרות הצפיפות המטורפת. כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן. סורה חושך הלאה שחור, סורה מפני האור..!!
        8/8/11 11:57:
      את כן הגעת להפגנה- כל הרצף האנושי זה שיכל להגיע לבימה ואלו שמיקומם בנחשול האדם היה הרחק משם- כולם היו הפגנה. וטוב היה לוא העלו את המסוק מעט יותר גבוה להראות את כל הרחובות יחד כי אז התמונה היתה לגמרי שונה
        8/8/11 11:13:
      איציק - תודה רבה.
        8/8/11 11:11:
      דרור - העם הרוס.
        8/8/11 11:10:
      אני מתנגדת חריפה לאלימות. גם ככה ביבי טוען שמדובר במיעוט שמתנגד לשלטונו ויש לו אובססיה אישית נגדו. אז עוד מיעוט אלים? להיפך, צריך כמשנתו של גנדי, לקום עוד ועוד אנשים, בכל הארץ, לצאת מהבתים ולעמוד בשתיקה.
        8/8/11 11:08:
      הנרגש שכתב כאן תגובה בעד חולדאי ראש העיר האלוף - אם אתה רוצה לנסח אותה מחדש - אתה מוזמן - בלי הלשון המגעילה.
        8/8/11 11:07:
      כוכב
        8/8/11 09:17:
      נגמלתי מהפגנות..
        8/8/11 07:53:

      צטט: mickey62 2011-08-08 07:27:27

      בהפגנה הבאה לא צריך יותר מ 50 אלף

      אבל 50K שלא יעמדו מול הבמה בצורה מסודרת ומתורבתת. 50 אלף שיעברו כמו סופה בעיר

      נראה את השלטון מתעלם מזה.

      אין ברירה , צריך להוריד את הכפפות.

      מסכימה אתך. כך וכך זה יגיע לזה. מישהו יאבד את הסבלנות. אין מהפכות ללא דם.

      אני מסכימה לצערי., אחרת דבר לא יבקע את הקיר האטום שעומד ממול.

        8/8/11 07:27:

      בהפגנה הבאה לא צריך יותר מ 50 אלף

      אבל 50K שלא יעמדו מול הבמה בצורה מסודרת ומתורבתת. 50 אלף שיעברו כמו סופה בעיר

      נראה את השלטון מתעלם מזה.

      אין ברירה , צריך להוריד את הכפפות.

        7/8/11 23:55:
      אני שרפתי סיר עם קינואה, אבל זה היה בטעות
        7/8/11 23:46:
      הפלא הנפלא של דור חדש ועם תרבות....כמה מרגש וממלא גאווה לראות מאות אלפים מפגינים.ללא אלימות לא שרפת מכוניות ,ופיצוץ חלונות ראווה ולא התקלות אם אנשי חוק. ארץ ישראל שלי ..של" דרך ארץ קודמת לתורה" שפו ...לדור הצעיר שמחליט את העתיד
        7/8/11 22:38:
      אבל אני הייתי, ועיתונאים מכל העיתונים היו ומכל הרשתות, ומטלוויזיות בעולם - וכולם מוטים פרט לגאון הנ"ל מווילנה? אני מניחה שהיו עוד שניים שלושה ימניים שבאו לרגל, ואם המספר היה דרמטית נמוך מהמדווח כבר היו זועקים השמיימה. האמת שכפי שכתבתי מראש - זה לא מקום להפגנה. זה היה נחש רב ראשים ורב זנבות - לעצרת אנשים לא הגיעו, ברובם. שוב, זה לא דמוקרטי בעיניי שאדם שרוצה להפגין, כמוני וכמו רבים, לא יכול לעשות זאת. אז הוא נספר או לא נספר? לכן כל הספירה היא שטותית בעיניי. קודם תנו לי מקום נורמלי - שאוכל להתכנס בשטח פתוח ולשמוע את דברי הנואמים (כן, הנואמים, לא הזמרים). אחר כך נדבר על מספרים. אני לא איזה עדר שצריכה לעמוד בספירה.
        7/8/11 22:25:

      צטט: מיא 2011-08-07 22:16:17

      אבל גלית - על זה בדיוק אנחנו מדברים - כל הרחובות האלה שהוא מדבר עליהם - שפרינצק, לסקוב (וגם מהצד השני, דובנוב, שאול המלך...) היו צפופים ומלאים אנשים, וניתן לראות זאת גם בצילומי האוויר של A.P, הם ממש לא היו ריקים, ושוב אני מזכירה את ההמונים שנתקעו בדרך פתח תקווה מעבר למחסומים. אני לא יודעת על סמך מה הוא קובע שהם היו ריקים. הייתי שם - ולא סטטית. עשיתי כמה סיבובים באזור במטרה - שוב - לנסות להגיע לקפלן. אין ספק שהדיווח על כמה עשרות אלפים בלבד תמוה בלשון המעטה או מגמתי. אנשים סתמו את כל הרחובות מסביב. אחרת לא היו זקוקים לכל המחסומים האלה! היו פותחים את קפלן וזהו!

      ----

      מיא מיא, הרי מי שלא היה בהפגנה כמוך והסתפק בקריאת הכותרות, כמוני, וככזו, אני באמת משתלדת לקרא את כולם בזמני החופשי. ואולי המגמתיות מאפיינת את כל המדווחים? זה מהצד הזה, וזה מהצד השני. הרי כל פרסום על כמות עצומה או כמות מזערית משרתת צד כלשהו. 

        7/8/11 22:22:
      אילנה, זהו שחבר שלי בפייסבוק, ניר, כתב לי שבסביבות שמונה בערב המחסומים לכיוון עזריאלי היו פתוחים, אבל אז התחילו להגיע כל כך הרבה אנשים, עד שהיו בקהל המפגינים עצמם מי שעמדו ליד הבמה וביקשו מהשוטרים להציב אותם - כדי שהם עצמם לא יימחצו באזור הבמה מכל המגיעים מכיוון מזרח וגבעתיים... זה ההסבר שלו. שהם חששו מאסון המוני עקב המאסות שהגיעו. לדעתו ההפגנה היתה צריכה להיות מזרחה, בצומת עצמו... זה רק מחזק את מה שכתבתי מלכתחילה - שרחוב קפלן זה לא מיקום להפגנה. חייבים למצוא מקום אחר. אי אפשר להידחס ברחובות צרים. הספירה בעיניי פחות משמעותית. אבל אין ספק שזה די קטנוני מצד עיתונאים ימניים לזנב ב-20,000 פה, 30,000 שם. ואם נפחית 100,000 - זה מוריד מעוצמתה של המחאה? מהתוקף שלה? חזרתי עכשיו מרחוב בן יהודה. כל בתי הקפה והמסעדות בו מפוצצים באנשים. כולם, אבל כולם - צרפתים בוואקאנס. אז מה? תאשימו אותנו תיכף? שיש לנו כסף? שאנחנו מבלים? רדו לנו מהגב, בחייכם. אני להיפך חושבת שמגיעה לנו איזה פיצוי קטן באוגוסט בסעיף סבל צרפתי.
        7/8/11 22:16:
      אבל גלית - על זה בדיוק אנחנו מדברים - כל הרחובות האלה שהוא מדבר עליהם - שפרינצק, לסקוב (וגם מהצד השני, דובנוב, שאול המלך...) היו צפופים ומלאים אנשים, וניתן לראות זאת גם בצילומי האוויר של A.P, הם ממש לא היו ריקים, ושוב אני מזכירה את ההמונים שנתקעו בדרך פתח תקווה מעבר למחסומים. אני לא יודעת על סמך מה הוא קובע שהם היו ריקים. הייתי שם - ולא סטטית. עשיתי כמה סיבובים באזור במטרה - שוב - לנסות להגיע לקפלן. אין ספק שהדיווח על כמה עשרות אלפים בלבד תמוה בלשון המעטה או מגמתי. אנשים סתמו את כל הרחובות מסביב. אחרת לא היו זקוקים לכל המחסומים האלה! היו פותחים את קפלן וזהו!
        7/8/11 22:00:
      אין לי צל מושג איך אני (אני!) הגעתי בלי שום כוונה ותכנון מוקדם אל הפרונט המוחלט של ההפגנה, כמעט למרגלות הבמה. היה שם די צפוף בגלל חיילים של איזו כת קבלית ("קבלה לעם" משהו כזה) , שממומנת לדעתי ע"י טייקוני הון קבליסטים חובשי כיפה. כולם היו לבושי חולצות לבנות (חדשות מהניילון) עליהן התנוססה המילה "אחדות" וכולם נשאו כרזות ענק תעשייתיות ולכולם היו מבטים מזוגגים בעיניים. הם נשאו כולם את כרזותיהם, הסתירו לחלוטין את הבמה ועל אף מצב הפרונט שבו מצאתי את עצמי לגמרי לא בכוונה, אי אפשר היה לראות כלום. כל תחינות הקהל שמאחוריהם להוריד את הדגלים לא נענו והמזוגגים המשיכו להסתיר את הנוף ולחנוק את הפריפריים, שיצאו בטעות מוקדם מידי מהבית. בעשר וחצי נעתנו החוצה כתולעים המתנוענעות בתחכום בין המון אדם. לשמחתי, חרדתי הנוראה שיקרה שם אסון, והמוני אדם ידרסו ע"י המוני אדם לא התממשה ובא לציון גואל. כמה כיף בדרום האוורירי והמרווח.
        7/8/11 21:14:
      http://cafe.themarker.com/post/2300901/?last_method=create אין ספק שהמאבק החברתי בישראל מעורר השראה, ארצות הברית זקוקה לתעוררות שכזאת אולי יותר מכל מקום אחר בעולם, הורדת האשראי שלה הוא תהליך מתוזמן לקראת הבחירות הקרובות בעצם נועד לשמר את הקיים ולהוריד את אובמה מהשילטון,הרפובליקאים הם שגרמו לעוול החברתי בכל העולם שהחל בתקופתו של רייגן והשלטון בארץ אימץ את השיטה. אובמה, אם יבחר פעם שניה הוא יחולל שינוי עמוק במבנה ובשיטה וזה מפחיד מאוד את המוסדות הפנננסים הנהנים העיקריים מההפרקות הכלכלית
        7/8/11 21:06:
      בקרוב צדק חברתי ברחובות מנהטן http://cafe.themarker.com/post/2300901/?last_method=create
        7/8/11 20:45:

      משו מעניין ממעריב

        7/8/11 20:09:

      צטט: מיא 2011-08-07 19:59:48

       

      והכלבה החברותית שבתמונה למעלה!

       

      ואם בחברותיות עסקינן, הרשו לי להתרברב: זה מהיום

       

       

       בכלל לא 'התרברבות'. מגיע לך.

      את כותבת מצוין, מחוייך ומעניין.

        7/8/11 19:59:

       

      והכלבה החברותית שבתמונה למעלה!

       

      ואם בחברותיות עסקינן, הרשו לי להתרברב: זה מהיום

       

       

        7/8/11 19:54:
      נו, טוב. בעצם היו רק שלושה אנשים בהפגנה - דפנה ליף, שלמה ארצי וזה שספר. כל השאר זה רק "קופי - פייסט" שעשו מההפגנות בכיכר תחריר.
        7/8/11 19:22:
      אלוהים שישמור! לא היו אוטובוסים, הרכבת נתקעה... איך בדיוק רוצים שאנשים יגיעו, בכדור פורח? דויד לוינסון חבר שלי העלה בפייסבוק סרט וידאו של המפגינים מידפקים על מחסומי המשטרה מהצד של עזריאלי - והם לא נותנים להם לעבור. ממש בדיחה... שיחלקו מספרים להפגנה הבאה, כמו בקופת חולים. נעמוד בתור להפגנה.
        7/8/11 18:52:

      מיא, בירושלים הפגינו 30.000 איש
      ולא היה מקום לזוז, לקח לי שעה לפלס דרך
      מקצה אחד למישנהו, ויתפוצצו כל המלעיזים

      אנחנו מצביעים עם הרגליים

        7/8/11 18:45:
      4% מגבעתיים? ברור. לא היו אוטובוסים. כמה כמוני הגיעו ברגל? הכניסה המזרחית מכיוון עזריאלי הייתה פתוחה. כבר הבנתי שיש הכנות לעצרת נוספת אין ספק שיצטרכו להתכונן למיקום טוב יותר. ומעניין שבלינק שהבאתי ממש רואים במונה איך המספרים מגיעים בסוף ל-280 אלף. איזה נודניקים. אגב, דבר חשוב לאלה שמצייצים לגבי פסטיבל וקיסריה. כששלמה ארצי שאל מה לשיר לכם?הקהל זעק: העם רוצה צדק חברתי!~ אף אחד לא בקש את השיר "גבר הולך לאיבוד..."טוב, עזבי .
        7/8/11 18:38:
      להגיד שאנשים באו רק בשביל כמה שירים זה בערך להגיד שיושבים באוהלים ברוטשילד בשביל הקמפינג בחינם.... התנאים מזוויעים!!!!!!!! זה לא ייאמן כמה!!!!! אני אחרי לילה ברוטשילד הייתי צריכה שבוע בית הבראה, וגם מהחוויה של אתמול עוד לא התאוששתי לגמרי - ואני עוד גרה קרוב!
        7/8/11 18:20:

      בבקשה פנינה וכל המפקפקים, הסופרים-בשנקל והנודניקים

       

      הנה הקישור לפוסט המלא באתר חורים ברשת, שמדגים את השיטה הקולטת אותות מטלפונים סלולריים וחוסכת ספירת בלטות וחישוב שטחים (פוטרת את אורי אדלר, השוטר התורן והמסוקים החגים בשמיים מעל - כולם ביחד) - לפיה ברגעי השיא של ההפגנה אתמול היו 280,000 איש, לא כולל ילדים וכלבים, מה שמביא אותנו אכן למספר של 300,000 בכל הארץ. אבל שוב אני שואלת - ואילו היו 150,000 זה משנה למחאה? לא היה צורך לעשות דבר? זה לא בגדר התעוררות עממית? ובפעם הבאה יש לי בקשה קטנה - בלי מחסומים, כדי שגם אני ועוד אלפים נוכל להשתתף. לא רק להיספר. 

        7/8/11 17:57:
      פשוט נהדרת הכתיבה שלך, נ ה ד ר ת
        7/8/11 17:22:

      צטט: ארזעמירן 2011-08-07 14:59:17

      ואורי רדלר, אני מבין, הוא הסטטיסטיקאי הרשמי של משטרת ישראל ??

      לא צריך להיות "סטטיסטיקאי רשמי" כדי להבין מייד - מעצם המדידות והנתונים - שמספרי המפגינים שהועלו מופרזים במאות אחוזים, ומנותקים כליל מהמציאות.


      הייתי בהפגנת ה"400 אלף" בכיכר מלכי ישראל, אי אז בימים. הייתי גם בהפגנה אתמול. לא יודע אם היו בכיכר מלכי ישראל ארבע מאות אלף, אבל ללא ספק היו שם הרבה (הרבה) יותר אנשים משהיו אמש בקפלן ובסביבותיו.


      אתם באמת לא מבינים שהפמפום הפראי של המחאה בעיתונות ובאינטרנט - לרבות "ידיעות חדשותיות" נוסח: "הפגנות ענק מחר(!) בתל אביב" - רק מפחית מסיכויי ההצלחה? הפגנה כמו זו שהיתה אתמול שתחזור על עצמה שוב ושוב יכולה לגרום לשינוי, בגבולות האפשרי כמובן. שקרים נוסח קול הרעם מקאהיר (או לגודל הצער, "הארץ" שאמינותו התדרדרה לקאנטים) רק ידפקו את המחאה ואת כולנו.

        7/8/11 16:28:

      שמעתי הבוקר איך שיטת הספירה עובדת

      שימי לב מתוחכם ומדויק.

        7/8/11 15:55:
      קראתי את הדברים של ליבסקינד, אבל שוב, אני לא סומכת על המשטרה. אני לא חושבת שההערכה שלה טובה יותר משל העיתונאים, אם כל הכבוד להוד משטרטיותה. יש לי ניסיון בזה. אני הייתי מהעיתונאים שסיקרו לפני שנים את הפגנות החרדים בימי שישי מול קולנוע היכל בפתח תקווה - לעיתון חדשות המנוח - ואני זוכרת שלשוטרים לא היה אז מושג ירוק איך סופרים מפגינים. זה לא שיש מישהו יעודי שתפקידו לעסוק בזה במשטרה וההתעקשות של ליבסקינד שהערכת המשטרה טובה יותר מהערכת העיתונאים היא מגוחכת ופאתטית. האמינו לי, אני יודעת. הייתי כתבת פלילית בעברי ואני ממש מתמצאת בעניין הזה ממקור ראשון. קיצר, לדעתי אפחד לא ספר את הרחובות הסמוכים, אנשים רבים נתקעו מחוץ להפגנה, הייתי שם בשטח, והפשע היחיד הוא שלא הקצו שטח נורמלי, כפי שכתבתי, ורבבות תעו ברחובות העיר במקום להגיע לעצרת, ודרכם נחסמה פיזית. זה לא דמוקרטי ואל תתפלפלו לי עם מספרים.
        7/8/11 15:50:
      חוץ מפארק יהושע אין מקום שיוכל לדחוס את החצי מיליון[אם לא מיליון] שיהיו בהפגנה הבאה.
        7/8/11 15:39:
      לגבי הפרעה לחיים - מוצ"ש זה לא יום עבודה רגיל פרט לבילויים, ואני מאמינה שאנשים הסתדרו ברובם. אני באמת לא בעד חסימת כבישים. זה לא תקין בעיני.
        7/8/11 15:37:
      מי שהצטופפו בקפלן היו בטלים בשישים לעומת מי שנדחסו בכל הרחובות שהובילו לקפלן מכיוון שד' שאול המלך, המונים שנשארו באבן גבירול כי לא נמצא להם מקום, המונים שנשארו ברחובות הקטנים של שרונה כי לא הצליחו להתקרב, המונים כאמור שהגיעו מאזור גבעתיים ונתקעו במחסומי המשטרה בעזריאלי, הייתי שם וסבבתי עם חברתי מיטיבת הלכת והריצה בתיה את כל האזור הזה כמו את יריחו בשעתה. סבבנו וסבבנו - ולא הצלחנו להתקרב. כך שהחישוב של רחוב קפלן לא מספיק. סביבו היו פי כמה וכמה מאשר האנשים שנדחסו בו.
        7/8/11 15:36:
      אורי רדלר הוא לא הסטטיסטיקאי הרשמי של משטרת ישראל, אבל פה תוכל לראות שאף אחד מהעיתונאים לא טרח באמת לדבר עם המשטרה. http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=79974780b5e0d394fddbd1a00f4f21d3&id=2710
        7/8/11 14:59:
      ואורי רדלר, אני מבין, הוא הסטטיסטיקאי הרשמי של משטרת ישראל ??
        7/8/11 14:57:
      גם אני לא הגעתי אתמול להפגנה. מסיבות פרוזאיות יותר (פרק סיום העונה של "אחת שיודעת") בשבת שעברה, בהפגנה "הקטנה" ההגעה למתחם הייתה אפשרית-אך-בקושי. קטונתי מלתת עצות (שאינן קשורות בשימוש בדאודורנט) לאיפה ואיך להפגין. אני מניח שכשמדובר במחאה שהיא בנפשנו, מותר לצפות להפרעה מסוימת בקצב החיים הרגיל שלנו וגם לאי נעימויות הכרוכות במפגנים בסדר גודל כזה. בסופו של דבר - המציאות הצפופה והמיוזעת עדיפה הרי על המצב ההפוך בו אין צפיפות ודוחק - כי אנשים לא הגיעו (כי הם נשארו בבית לצפות בפרק סיום העונה של "אחת שיודעת", נגיד)
        7/8/11 14:25:

      למה זה יצא כחול? השד יודע.

        7/8/11 14:24:

      דוקא קל למדי לסכום את כמות המפגינים אמש. אורי רדלר עשה זאת בבלוג שלו:

       

       

       

       

       

       

      רחוב קפלן תחום מצידו האחד במתחם הקרייה, מעברו השני הוא תחום באזור סרונה המשתפצת והגדושה בורות, מהמורות ופיגומים (מארגני ההפגנה נדרשו להפציר במטפסים על פיגומי המבנים לרדת מהם). המשך רחוב קפלן היה גדוש ניידות תקשורת, אך עם רק מעט מפגינים. אורך רחוב קפלן, משורשו ברחוב אבן גבירול ועד למרגלות הבימה הוא כ-564 מ' (חלק זה כולל את רוחב רחוב אבן גבירול). רוחבו של הרחוב הוא כ-30 מ' בממוצע - בין 24 מ' בחלקיו הצרים יותר ל-35 מ' בחלקיו הרחבים יותר  - נתון זה כולל את אזורי המדרכה. השטח הכולל של אזור ההפגנה המרכזי הוא כמעט 17 דונם (16,920 מ"ר). מומחים מזהירים מפני הידחקות בשטח בצפיפות של יותר מארבעה אנשים במטר מרובע ובהפגנה בתל-אביב, למרבה המזל, הייתה הצפיפות נמוכה יותר, ובמיוחד בשולי הדרך. מכאן נובעת ההערכה כי מספר המפגינים שהתרכזו לאורך רחוב קפלן היה כ-50 אלף ואולי מעט יותר. 
      זה אינו הסיכום הכולל של המפגינים. כמה אלפי אנשים צבאו על שולי הדרך באזור סרונה. עוד כמה אלפים 'נלכדו' בשטח המת באבן גבירול. אלפים אחרים זרמו אל ההפגנה וממנה כל העת, כך שקשה היה לדעת מה המספר המדויק של מפגינים בכל עת. עם זאת, ניתן לאמץ הערכה מרבית של מספרם ולאמוד אותם בכ-12,000 איש. 
      נתונים אלו מציבים אותנו עם הפגנה גדולה ומרשימה, שמנתה כ-62 עד 65 אלף איש. 
      רחוב קפלן תחום מצידו האחד במתחם הקרייה, מעברו השני הוא תחום באזור סרונה המשתפצת והגדושה בורות, מהמורות ופיגומים (מארגני ההפגנה נדרשו להפציר במטפסים על פיגומי המבנים לרדת מהם). המשך רחוב קפלן היה גדוש ניידות תקשורת, אך עם רק מעט מפגינים. אורך רחוב קפלן, משורשו ברחוב אבן גבירול ועד למרגלות הבימה הוא כ-564 מ' (חלק זה כולל את רוחב רחוב אבן גבירול). רוחבו של הרחוב הוא כ-30 מ' בממוצע - בין 24 מ' בחלקיו הצרים יותר ל-35 מ' בחלקיו הרחבים יותר  - נתון זה כולל את אזורי המדרכה. השטח הכולל של אזור ההפגנה המרכזי הוא כמעט 17 דונם (16,920 מ"ר). מומחים מזהירים מפני הידחקות בשטח בצפיפות של יותר מארבעה אנשים במטר מרובע ובהפגנה בתל-אביב, למרבה המזל, הייתה הצפיפות נמוכה יותר, ובמיוחד בשולי הדרך. מכאן נובעת ההערכה כי מספר המפגינים שהתרכזו לאורך רחוב קפלן היה כ-50 אלף ואולי מעט יותר. 
      זה אינו הסיכום הכולל של המפגינים. כמה אלפי אנשים צבאו על שולי הדרך באזור סרונה. עוד כמה אלפים 'נלכדו' בשטח המת באבן גבירול. אלפים אחרים זרמו אל ההפגנה וממנה כל העת, כך שקשה היה לדעת מה המספר המדויק של מפגינים בכל עת. עם זאת, ניתן לאמץ הערכה מרבית של מספרם ולאמוד אותם בכ-12,000 איש. 
      נתונים אלו מציבים אותנו עם הפגנה גדולה ומרשימה, שמנתה כ-62 עד 65 אלף איש. 
      רחוב קפלן תחום מצידו האחד במתחם הקרייה, מעברו השני הוא תחום באזור סרונה המשתפצת והגדושה בורות, מהמורות ופיגומים (מארגני ההפגנה נדרשו להפציר במטפסים על פיגומי המבנים לרדת מהם). המשך רחוב קפלן היה גדוש ניידות תקשורת, אך עם רק מעט מפגינים. אורך רחוב קפלן, משורשו ברחוב אבן גבירול ועד למרגלות הבימה הוא כ-564 מ' (חלק זה כולל את רוחב רחוב אבן גבירול). רוחבו של הרחוב הוא כ-30 מ' בממוצע - בין 24 מ' בחלקיו הצרים יותר ל-35 מ' בחלקיו הרחבים יותר  - נתון זה כולל את אזורי המדרכה. השטח הכולל של אזור ההפגנה המרכזי הוא כמעט 17 דונם (16,920 מ"ר). מומחים מזהירים מפני הידחקות בשטח בצפיפות של יותר מארבעה אנשים במטר מרובע ובהפגנה בתל-אביב, למרבה המזל, הייתה הצפיפות נמוכה יותר, ובמיוחד בשולי הדרך. מכאן נובעת ההערכה כי מספר המפגינים שהתרכזו לאורך רחוב קפלן היה כ-50 אלף ואולי מעט יותר. 
      זה אינו הסיכום הכולל של המפגינים. כמה אלפי אנשים צבאו על שולי הדרך באזור סרונה. עוד כמה אלפים 'נלכדו' בשטח המת באבן גבירול. אלפים אחרים זרמו אל ההפגנה וממנה כל העת, כך שקשה היה לדעת מה המספר המדויק של מפגינים בכל עת. עם זאת, ניתן לאמץ הערכה מרבית של מספרם ולאמוד אותם בכ-12,000 איש. 
      נתונים אלו מציבים אותנו עם הפגנה גדולה ומרשימה, שמנתה כ-62 עד 65 אלף איש. 

      "רחוב קפלן תחום מצידו האחד במתחם הקרייה, מעברו השני הוא תחום באזור שרונה המשתפצת והגדושה בורות, מהמורות ופיגומים (מארגני ההפגנה נדרשו להפציר במטפסים על פיגומי המבנים לרדת מהם). המשך רחוב קפלן היה גדוש ניידות תקשורת, אך עם רק מעט מפגינים. אורך רחוב קפלן, משורשו ברחוב אבן גבירול ועד למרגלות הבימה הוא כ-564 מ' (חלק זה כולל את רוחב רחוב אבן גבירול). רוחבו של הרחוב הוא כ-30 מ' בממוצע - בין 24 מ' בחלקיו הצרים יותר ל-35 מ' בחלקיו הרחבים יותר  - נתון זה כולל את אזורי המדרכה. השטח הכולל של אזור ההפגנה המרכזי הוא כמעט 17 דונם (16,920 מ"ר). מומחים מזהירים מפני הידחקות בשטח בצפיפות של יותר מארבעה אנשים במטר מרובע ובהפגנה בתל-אביב, למרבה המזל, הייתה הצפיפות נמוכה יותר, ובמיוחד בשולי הדרך. מכאן נובעת ההערכה כי מספר המפגינים שהתרכזו לאורך רחוב קפלן היה כ-50 אלף ואולי מעט יותר. 


      זה אינו הסיכום הכולל של המפגינים. כמה אלפי אנשים צבאו על שולי הדרך באזור שרונה. עוד כמה אלפים 'נלכדו' בשטח המת באבן גבירול. אלפים אחרים זרמו אל ההפגנה וממנה כל העת, כך שקשה היה לדעת מה המספר המדויק של מפגינים בכל עת. עם זאת, ניתן לאמץ הערכה מרבית של מספרם ולאמוד אותם בכ-12,000 איש. 

      נתונים אלו מציבים אותנו עם הפגנה גדולה ומרשימה, שמנתה כ-62 עד 65 אלף איש."

       

      http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=2716

       

      אבל עוד יותר קל להעלות ספקולציות שמטרתן פוליטית (: מה שכן, זו בודאי "תגובה מתנצחת" שתימחק. המציאות, אתם יודעים. נורא נורא מבלבלת את ההוזים.

        7/8/11 14:00:

      צטט: מיא 2011-08-07 13:51:45

      הקשב רן, החוקים של הבלוג הזה הוא שכאן לא מתנצחים. אני אשה עובדת ואין לי זמן וסבלנות. בעצם, אין לי סבלנות בלי קשר לכך שאין לי זמן. כל אחד מביע את דעתו - וזהו. הבעת את דעתך שההפגנה היתה צריכה להיערך בפארק הירקון. שמענו, התרשמנו. תגובות מעבר לכך יימחקו. אגב, זה לא רעיון לגמרי לא סביר. אולי תהיה הפגנה שם. אם אתה מצפה לכך שלהפגנה בפארק הירקון יגיעו רק 1000 מפגינים, לדעתי תתבדה.

       

      מיא, אני לא מתנצח , אני מגיב לאלו שמגיבים אלי, כפי שהגבתי לדברים שלך.

       

      אילו היית מגיבה לי, הייתי מגיב לך בחזרה, בחרת בחכמה לא להגיב לי מסיבה שלך ,אם בגלל שלא הייתה לך תשובה נהותה או אם בגלל שהיו לך בחירות אחרות להגיב לאנשים אחרים שמסכימים אתך.

       

      זה הכי כייף להגיב לאלו שמסכימים אתך ומפרגנים :)   

       

       

        7/8/11 13:56:
      מיכל - אכן. עברתי בכיכר רבין ממש כרגע. הררי חול, מכוניות הקבלנים חונות בין החולות... באמת היה אפשר לו רק רצו בכך לגמור את הפיאסקו הזה בעזרת תגבורת משמעותית של פועלים. לא נראה שיש שם תזוזה ממשית, איש לא עובד. באמת שהסתובבתי באזור. למה לחולדאי לעשות משהו? וגם אתמול - כשראו שמגיעים רבים יותר ממה שציפו - לא יכלו לשלוח עוד שוטרים ולהרחיב את הטבעת? לאפשר לעוד מפגינים להיכנס לתוך ה'מחסומים'? הרגשנו ממש כמו ערבים!!!
        7/8/11 13:51:
      הקשב רן, החוקים של הבלוג הזה הוא שכאן לא מתנצחים. אני אשה עובדת ואין לי זמן וסבלנות. בעצם, אין לי סבלנות בלי קשר לכך שאין לי זמן. כל אחד מביע את דעתו - וזהו. הבעת את דעתך שההפגנה היתה צריכה להיערך בפארק הירקון. שמענו, התרשמנו. תגובות מעבר לכך יימחקו. אגב, זה לא רעיון לגמרי לא סביר. אולי תהיה הפגנה שם. אם אתה מצפה לכך שלהפגנה בפארק הירקון יגיעו רק 1000 מפגינים, לדעתי תתבדה.
        7/8/11 13:44:

      צטט: גלית א' 2011-08-07 13:20:31

       

      כולם טמבלים קמצנים חוץ ממך?

       

      אני רק קמצן, טמבל מזמן הפסקתי להיות .

       

        7/8/11 13:29:

      צטט: גלית א' 2011-08-07 13:15:02

      צטט: אילנה אדנר 2011-08-07 12:51:16

      צטט: גלית א' 2011-08-07 12:44:06

      צטט: רן גולדן . 2011-08-07 10:50:07

      מה עם פארק הירקון הוא טוב רק למופע רוק ולפסטיבל אוכל ?

      הסיבה שרוצים להפגין ברחובות היא במטרה לא לעשות הפרדה בין עוברי אורח , תושבי הבתים והמפגינים,

       

      חוץ מזה הצפיפות וההמון נראים הרבה יותר מרשים כשהם מרוכזים בין שני רחובות ומצולם מהאוויר .

       

      מה שלא היה מצטלם יפה עם ההפגנה הייתה מתקיימת בפארק פתוח ורחב.

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

      גלית,

      הפגנות פוליטיות לא 'צריכות' להיערך בכיכר העיר וגו', וזה בטח שלא אחד ממאפייני המשטר הדימוקרטי.

      המשטר הדימוקרטי מתיר (וישנה זכות) למחות ולהפגין, אבל מבלי להפריע לחיים הרגילים של אנשים אחרים, מבלי לזהם את הסביבה (אם זה קורה) ומבלי לתקוף (כדוגמה בלבד).

      ההפגנה הזו - אם היא נגד הממשל - היתה יכולה גם להיערך מול הכנסת או בנייני הממשלה בירושלים.

      אני הצעתי איזורים אחרים משום ששם יש יותר מקום (אם יגיעו מאות אלפים), וכאמור, עיתונאים וצלמים, וכמו כן אחרים, יגיעו גם לשם.

       

      אתמול נסגרו רחובות לרגל ההפגנה ונפתחו בסיומה. ביום חמישי שעבר הייתי בתל אביב ולא היו פקקים יוצאי דופן והעיר לא הייתה מלוכלכת מהרגיל. גם מול הכנסת בירושלים נערכה אמש הפגנה. אני מבינה שמשוודיה הדברים נראים אחרת אבל תל אביב לא חסומה, לא מצטברת אשפה כי פועלי הזבל המסורים של חולדאי עושים את העבודה שלהם ואף אחד לא מאחר לעבודה. לא בגלל המחאה בכל אופן. המשטרה והאמבולנסים והכבאים עושים את העבודה שלהם.

      ואני מציעה שתקראי שוב את המשפט הבא ותנסי למצוא את הקשר בינו לבין דמוקרטיה:

      המשטר הדימוקרטי מתיר (וישנה זכות) למחות ולהפגין, אבל מבלי להפריע לחיים הרגילים של אנשים אחרים, מבלי לזהם את הסביבה (אם זה קורה) ומבלי לתקוף (כדוגמה בלבד).

       

       

      הדיווחים בשבדיה מההפגנה בישראל מעודכנים להפליא, ובעידן האינטרנט, אפשר להיות מעודכן 24/7 . המרחק הגיאוגרפי יכול להעיד רק על אי נוכחות פיסית במקום מסויים ברגע מסויים.

        את הדיווחים על פקקים וכל השאר אני דווקא מקבלת מישראל, ומאנשים שהולכים לבקר באיזור. אז, אולי הדיווחים מהם לא 'מדוייקים'.

      קראתי את המשפט שכתבתי. במשטר דימוקרטי, זכותו של אדם להפגין. אבל, גם בהפגנות ישנם כללים ברורים. מה לא היה ברור? לא התנסחתי נכון?

       

        7/8/11 13:20:

      צטט: רן גולדן . 2011-08-07 13:09:13

      צטט: גלית א' 2011-08-07 12:44:06

       

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

       

       

      "ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים"

       

      גלית, את מקשיבה למה שאת כותבת?  אתמול המופע של שלמה ארצי, יהודית רביץ , וריטה מה בדיוק הם היו ?  כל הצעירים שהגיעו אתמול רצו רק לשמוע את דפי ולקבל חתימה מרגב ! 

      לא הם רצו להתחכך באלפי אנשים מיוזעים, להסריח כמו סוסים, להראות במירעם, להיתקע בפקקים בחיפוש אחר חניה ואח"כ לצעוד קילומטרים בשביל לגלות שאין להם סיכוי לראות את האמנים אפילו במסך. בגלל זה הם טרחו לצאת מהבית - בשביל לראות את ארצי, ריטה ורביץ חינם.

      כולם טמבלים קמצנים חוץ ממך?

      ואם עדיין לא הבנת: הצעירים (וגם הלא צעירים) שנהרו אתמול להפגנות באו להפגין מחאה. האמנים באו להפגין תמיכה.

        7/8/11 13:15:

      צטט: אילנה אדנר 2011-08-07 12:51:16

      צטט: גלית א' 2011-08-07 12:44:06

      צטט: רן גולדן . 2011-08-07 10:50:07

      מה עם פארק הירקון הוא טוב רק למופע רוק ולפסטיבל אוכל ?

      הסיבה שרוצים להפגין ברחובות היא במטרה לא לעשות הפרדה בין עוברי אורח , תושבי הבתים והמפגינים,

       

      חוץ מזה הצפיפות וההמון נראים הרבה יותר מרשים כשהם מרוכזים בין שני רחובות ומצולם מהאוויר .

       

      מה שלא היה מצטלם יפה עם ההפגנה הייתה מתקיימת בפארק פתוח ורחב.

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

      גלית,

      הפגנות פוליטיות לא 'צריכות' להיערך בכיכר העיר וגו', וזה בטח שלא אחד ממאפייני המשטר הדימוקרטי.

      המשטר הדימוקרטי מתיר (וישנה זכות) למחות ולהפגין, אבל מבלי להפריע לחיים הרגילים של אנשים אחרים, מבלי לזהם את הסביבה (אם זה קורה) ומבלי לתקוף (כדוגמה בלבד).

      ההפגנה הזו - אם היא נגד הממשל - היתה יכולה גם להיערך מול הכנסת או בנייני הממשלה בירושלים.

      אני הצעתי איזורים אחרים משום ששם יש יותר מקום (אם יגיעו מאות אלפים), וכאמור, עיתונאים וצלמים, וכמו כן אחרים, יגיעו גם לשם.

       

      אתמול נסגרו רחובות לרגל ההפגנה ונפתחו בסיומה. ביום חמישי שעבר הייתי בתל אביב ולא היו פקקים יוצאי דופן והעיר לא הייתה מלוכלכת מהרגיל. גם מול הכנסת בירושלים נערכה אמש הפגנה. אני מבינה שמשוודיה הדברים נראים אחרת אבל תל אביב לא חסומה, לא מצטברת אשפה כי פועלי הזבל המסורים של חולדאי עושים את העבודה שלהם ואף אחד לא מאחר לעבודה. לא בגלל המחאה בכל אופן. המשטרה והאמבולנסים והכבאים עושים את העבודה שלהם.

      ואני מציעה שתקראי שוב את המשפט הבא ותנסי למצוא את הקשר בינו לבין דמוקרטיה:

      המשטר הדימוקרטי מתיר (וישנה זכות) למחות ולהפגין, אבל מבלי להפריע לחיים הרגילים של אנשים אחרים, מבלי לזהם את הסביבה (אם זה קורה) ומבלי לתקוף (כדוגמה בלבד).

        7/8/11 13:13:
      חולדאי יכול לרצף את הכיכר בן לילה. יש עדיין מובטלים או אנשים שיתנדבו לעשות זאת בשכר מינימום עלק. ואתמול נמחצנו לגמרי בשולי ההפגנה והרגשנו עם. בלי ציניות ועם המון זיעה. אבל משיח לא בא, הוא גם לא מטלפן. תודה מיא
        7/8/11 13:09:

      צטט: גלית א' 2011-08-07 12:44:06

       

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

       

       

      "ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים"

       

      גלית, את מקשיבה למה שאת כותבת?  אתמול המופע של שלמה ארצי, יהודית רביץ , וריטה מה בדיוק הם היו ?  כל הצעירים שהגיעו אתמול רצו רק לשמוע את דפי ולקבל חתימה מרגב ! 

        7/8/11 12:56:
      בימים האחרונים מיא, עלה לי רעיון לקחת את אסופת הקוטרים ומשביתי השמחות, המאני דפרסיביים שכל צל של הר נראה כמו הר ולצקת ממנו פוסט אחד. זה מה שעושה את הישראלי ייחודי בעולם: יודע הכי טוב איך צריכה להיות מהפיכה מה עושה אותה אמתית. מי הם מבחינה טיפולוגית - נפשית המאמינים במהפכה. ואלה שיגידו לך שזה ברור שזה שקרי, כי יש להם מונופול על האמת. אז זה ממש כבר לא משנה איפה המהפכה תהיה, כי היא בכל רחובות הארץ ובכל הרשתות ובכל הבתים מדברים וזה קורה. האחרון שיקלוט שזה כבר פה שיכבה את האור, כי זה מסנוור בעיניים. הלכתי ברגל אתמול, כי לא היו אוטובוסים לתל אביב ולקח לי חצי שעה, אבל כל רגע היה שווה. הנאום של מנהיג הסטודנטים היה שווה מבחינתי כמו השלום עם מצריים.
        7/8/11 12:52:

      צטט: מיא 2011-08-07 12:48:40

      אני מציעה בכלל שיתנו לנו את כיכר טיאננמן בסין ונעבור לשם

       

      :)

        7/8/11 12:51:

      צטט: גלית א' 2011-08-07 12:44:06

      צטט: רן גולדן . 2011-08-07 10:50:07

      מה עם פארק הירקון הוא טוב רק למופע רוק ולפסטיבל אוכל ?

      הסיבה שרוצים להפגין ברחובות היא במטרה לא לעשות הפרדה בין עוברי אורח , תושבי הבתים והמפגינים,

       

      חוץ מזה הצפיפות וההמון נראים הרבה יותר מרשים כשהם מרוכזים בין שני רחובות ומצולם מהאוויר .

       

      מה שלא היה מצטלם יפה עם ההפגנה הייתה מתקיימת בפארק פתוח ורחב.

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

      גלית,

      הפגנות פוליטיות לא 'צריכות' להיערך בכיכר העיר וגו', וזה בטח שלא אחד ממאפייני המשטר הדימוקרטי.

      המשטר הדימוקרטי מתיר (וישנה זכות) למחות ולהפגין, אבל מבלי להפריע לחיים הרגילים של אנשים אחרים, מבלי לזהם את הסביבה (אם זה קורה) ומבלי לתקוף (כדוגמה בלבד).

      ההפגנה הזו - אם היא נגד הממשל - היתה יכולה גם להיערך מול הכנסת או בנייני הממשלה בירושלים.

      אני הצעתי איזורים אחרים משום ששם יש יותר מקום (אם יגיעו מאות אלפים), וכאמור, עיתונאים וצלמים, וכמו כן אחרים, יגיעו גם לשם.

       

        7/8/11 12:48:
      אני מציעה בכלל שיתנו לנו את כיכר טיאננמן בסין ונעבור לשם
        7/8/11 12:44:

      צטט: רן גולדן . 2011-08-07 10:50:07

      מה עם פארק הירקון הוא טוב רק למופע רוק ולפסטיבל אוכל ?

      הסיבה שרוצים להפגין ברחובות היא במטרה לא לעשות הפרדה בין עוברי אורח , תושבי הבתים והמפגינים,

       

      חוץ מזה הצפיפות וההמון נראים הרבה יותר מרשים כשהם מרוכזים בין שני רחובות ומצולם מהאוויר .

       

      מה שלא היה מצטלם יפה עם ההפגנה הייתה מתקיימת בפארק פתוח ורחב.

      ואז יקומו כל מיני חוכמולוגים ויגידו שאנשים הולכים להפגנות בשביל המופעים.

      מה פתאום פארק הירקון? הפגנות פוליטיות צריכות להיערך בכיכר העיר, או בדבר הכי דומה לזה שיש. זה אחד מהמאפיינים של משטר דמוקרטי.

        7/8/11 11:56:

      אני מבינה שת'א כמעט חסומה.

      מנסיוני עם הפגנות שחוסמות את הרחובות הראשים:

      אנשים מאחרים לעבודתם, התחבורה מתאחרת, האשפה מצטברת (או אולי הציבו שם פחי אשפה נוספים?), כוח המשטרה מתוגבר והשוטרים עובדים שעות נוספות, אמבולנסים ומכבאי אש מתקשים להגיע ליעד ועוד ועוד.

      אז, אולי במקום לפקוק את ת'א, אפשר להעביר את האוהלים לנגב, לערבה, למדבר יהודה או לגליל? 

      (העיתונאים והצלמים יגיעו גם לשם, ובעידן האינטרנט, אנחנו יכולים ללות את המחאה גם אם היא לא בת'א)

      רק מחשבה...

      אז למה הוא נבחר כבר כל כך הרבה שנים? למה לא מעיפים אותו מהתפקיד שכל כך לא מתאים לו והוא מתעקש להישאר בו . עשרות רחובות נפתחים "ומשופצים" ונשארים אחר כך בדיוק כמו שהיו. האיש לא יודע מה זה ירוק. בכל עיר אחרת, לרבות הערים שפעם נחשבו נחותות, חולון ובת ים ,יש ירוק. בימי גשם, אין בתל-אביב ניקוז. לא רק אצל הערבים בטול כרם. פעם שאלתי אותו על כך, יענו הוא מסתובב בעיר ומדבר עם תושבים, אז הוא אמר לי שזה עולה המון כסף. לכל הפסטיבלים הטפשיים יש המון כסף. לצעדות האינסופיות ,יש המון כסף,רק לניקוז שזה תשתיות, או לסידור התחבורה או להפחתת הזיהום בעיר הזאת- אין כסף. אל תבחרו בו. אני לא יודעת אם אני יכולה להשתמש במילה עם. אבל אנחנו. (גם זו מילה בעייתית) רוצים. צדק חברתי.
        7/8/11 11:28:
      יש לו כריזמה, אנא עארף... הוא היה טייס, לא?
        7/8/11 11:11:
      תהרגי אותי עמליה - אני לא מבינה בנאדם אחד שמצביע לחולדאי. נבצר מבינתי. טילי - הוא הרג אותי עם העבודות בהרברט סמואל ביולי-אוגוסט. לכזה טמטום לא ציפיתי אפילו ממנו.
        7/8/11 11:05:
      ובכלל...חשיבה תכנונית יפה כל כך, את הטיילת משפצים בקיץ, את כיכר רבין משפצים בקיץ ...הגיוני לא? כשיש הרבה תנועה ואנשים בחופש מסתובבים בעיר זה הזמן לעשות שיפוצים. אחרת אייך ידעו שראש העיר משפץ...?
        7/8/11 11:04:

      צטט: מיא 2011-08-07 10:52:49

      פארק הירקון הוא לא מקום להפגנות. הוא היה נרמס, פשוטו כמשמעו. זו הריאה הירוקה היחידה שלנו והוא לא מקום לדרוך עליו. מבחינה אקולוגית זה רעיון נורא.

       

      מה עם שדרות רוטשליד היא לא נרמסת ? המאהל בשדרה הוא לא אסון אקולוגי ? אני לא מתכוון רק לאנשים במאהל ?

      מי שבוחר בחולדאי - לא יכול לקבל צדק חברתי. (דהיינו גם להפגין בכיכר רבין). חולדאי לא מבין את תל-אביב,לא שייך אליה ומקבל לגיטימציה אצל ההומואים(שכבודם במקומם מונח,כמובן) ואצל גדעון לוי(שכבודו במקומו גם כן מונח). חולדאי זר לתל-אביב והביא לניכור גדול יותר של התל-אביביים האמיתיים מהעיר.הירקון זו ריאה ירוקה מיא? הירקון זו מעין "מזבלה" .בעיר הזאת אין מקום אחד ירוק. על ההפגנה עצמה יש לי דעה אחרת. אני "מהמרת" שמהיום היא נגמרת. לדפני ליפ(שיץ) ולסתו שפיר אין יכולת להחזיק במשהו הרבה זמן. הן צריכות לחזור לחיים שלהן. זה כבר גזל הרבה יותר זמן ואנרגיה ממה שהן התכוונו.
        7/8/11 11:01:

      צטט: מיא 2011-08-07 10:52:49

      פארק הירקון הוא לא מקום להפגנות. הוא היה נרמס, פשוטו כמשמעו. זו הריאה הירוקה היחידה שלנו והוא לא מקום לדרוך עליו. מבחינה אקולוגית זה רעיון נורא.

       

      פחחח, ריאה ירוקה ?  :) אז אני מבין שהריאה הירוקה הזו מפסיקה להיות ירוקה בהופעות רוק וכל הפסטיבלים שעושים שם ?

       

      אני מציע לחשוב לפני שמגיבים לי ...

        7/8/11 10:53:
      שאול, אני רצינית. זה עיתוי נורא מה שקורה בכיכר. חולדאי חייב למצוא פיתרון זמני והוא לא מזיז את עכוזו החטוב.
        7/8/11 10:52:
      פארק הירקון הוא לא מקום להפגנות. הוא היה נרמס, פשוטו כמשמעו. זו הריאה הירוקה היחידה שלנו והוא לא מקום לדרוך עליו. מבחינה אקולוגית זה רעיון נורא.
        7/8/11 10:52:
      המסקנה: אף מקורב לחולדאי לא עוסק בלינולאום/ פרקט לימינציה.
        7/8/11 10:50:

      מה עם פארק הירקון הוא טוב רק למופע רוק ולפסטיבל אוכל ?

      הסיבה שרוצים להפגין ברחובות היא במטרה לא לעשות הפרדה בין עוברי אורח , תושבי הבתים והמפגינים,

       

      חוץ מזה הצפיפות וההמון נראים הרבה יותר מרשים כשהם מרוכזים בין שני רחובות ומצולם מהאוויר .

       

      מה שלא היה מצטלם יפה עם ההפגנה הייתה מתקיימת בפארק פתוח ורחב.