כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    הדרך אל האושר

    תיקון עולם, תיקון פנימי ותיקון אופניים.
    מסיבות טכניות בלבד הפניות לקוראים הן בלשון זכר - עמכן הסליחה.

    הבלוג בתקשורת

    רשימה

    ארכיון

    רשימה

    האם שלי יחימוביץ' חוששת להתעמת עם החרדים?

    5 תגובות   יום שישי , 9/9/11, 21:15

    ''

    את השאלה שבכותרת לא אני שאלתי, אלא דווקא חבר שלי, פעיל חברתי, שתומך בשלי יחימוביץ', ואף התפקד למפלגת העבודה כדי לתמוך בה בפריימריס.

    הוא שאל את שלי יחימוביץ' שאלה קשה - ומעניינת - וקיבל תשובה מעניינת. 

    אין לי דעה מגובשת - לא על השאלה, ולא על התשובה. אתם מוזמנים, כרגיל, לקרוא, ולחוות דעה.

     

    השאלה

    "אני בעצמי נותרתי נאמן להחלטתי לתמוך בשלי אך יש לי סימן שאלה פתוח דוקא בגלל נושא שגם היא וגם ביבי (כן ביבי!) נמנעים מלגעת בו כאשר הם מציעים פתרונות למצב הכלכלי חברתי בארץ - הכוונה היא מערכות החינוך המגזריות שאינן מאפשרות השתלבות של ילדיהם ביצירת הכנסה ראויה בעתיד (מלבד כלי קודש למיניהם), אינן מחנכות לעבודה ואינן מקנות ערכים של שרות לחברה ו/או לביטחון.  

    האם זה טאבו שהפוליטיקאים מפחדים לגעת בו? האם הכתובת של ההתפתחות הדמוגרפית הצפויה לא כתובה על הקיר? (שאלות רטוריות שאין צורך לענות עליהן)  

      

    שלי הוכיחה בעבר שיש לה חזון ואמץ. שאלתי היא: האם שלי נמנעת מלגעת בנושא הסקטוריאלי בשלב זה מטעמים טקטיים או שפשוט כמו יתר הפוליטיקאים היא מפחדת מהכוחות שלהם ובסופו של דבר, גם היא תאלץ להיכנע לדרישותיהם? מהיא התכנית של שלי לתיקון העיוותים בתחום הסקטוריאלי, עד מתי המיסים הישירים של העובדים יממנו את השכבות הלא עובדות מבחירה או אמונה?  

    אודה אם תואילו להבהיר את עמדתכם בנדון."

     

    תשובתה של ח"כ שלי יחימוביץ'

    "אני בעד שוויון בנטל, כניסת חרדים לשוק העבודה, והכנסת תכני ליבה למערכת החינוך החרדית.

    כמובן שבסטטוס קוו הקיים ההיתכנות לבצע שינויים של ממש אינה גבוהה, לכן אני נמנעת מהבטחות סרק. נושא אחד שהוא כן בר טיפול, הוא שוק העבודה, ושם נחוצה פעילות ממשלתית נמרצת ליצירת מקורות תעסוקה מתאימים לסקטור זה. לפי נתוני בנק ישראל יש כניסה גוברת של חרדים לשוק העבודה, וצריך להעצים אותה.

    אני מודה לך על התמיכה ועל הפרגון,

    בברכה,

    שלי"

    דרג את התוכן:
    addthis

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/9/11 05:59:
      נגעת בנושא מאוד כאוב בחברה הישראלית. איני יודעת לגבי שלי יחימוביץ', אך אם אני מביטה על העבר חברי כנסת כריזמתיים לא פחות ממנה התקפלו ברגע האמת. רגע האמת מבחינתי כשהאצבע נוגעת במכשיר ההצבעה. שמעתי לא מעט על חברי כנסת שתמכו בעד גיוס חרדים לצה"ל, אי מתן קצבאות כאלה ואחרות לאברכים. ברגע ההצבעה או ששיקולים קואליציונים הכריעו או שקפאם שד וחששו על כסאם . נכחתי באחת הפגישות הללו. יצאתי מזועזעת מהצביעות. שלא לציטוט כולם בעד שיוויון בנטל. עד ההצבעה. ולראייה חוק טל שאינו מתקדם צעד אחד קדימה. לכן,אני סקפטית גם לגבי שלי אם תהיה מוכנה לשלם מחיר כבד עבור נושא שאף לא אחד מוכן לשלם אותו . שנה טובה
        10/9/11 16:52:
      נכנסתי ללינק של אתר הכנסת, העובדות מדברות בעד עצמן, אני מאד מעריכה את שלי ומאמינה בדרכה.
        10/9/11 13:27:
      אין ספק כי שלי יכולה להיקרא רישמית פוליטיקאית/עסקנית פוליטית. היא הפנימה את השיטה, ומשתדלת לחמוק ממוקשים.גם בנושא התעסוקה התשובה שלה פלואידית ולא נוגעת בלב הבעיה (הפטור משרות למי שתורתם אמונתם הגוררת חוסר יכולת להשתלב בשוק העבודה, ומריצה אותם לשוק השחור).
        9/9/11 22:36:

      צטט: RedDot 2011-09-09 21:55:50

      ואני אומרת - כנסו לאתר "כנסת פתוחה" לטאב "אג'נדות" ותקבלו תשובה לגבי מיהן המפלגות ומיהם הח"כים שפעלו לטובת הפרדת דת ומדינה (לדעתי נושא התעסוקה הוא נגזרת של המדיניות בתחום זה). תנו למעשים לדבר, לא להצהרות.

       

      רעיון מצויין, 

      הנה הקישור לכנסת פתוחה - אג'נדה

       

      תודה על התגובה החשובה.

        9/9/11 21:55:
      ואני אומרת - כנסו לאתר "כנסת פתוחה" לטאב "אג'נדות" ותקבלו תשובה לגבי מיהן המפלגות ומיהם הח"כים שפעלו לטובת הפרדת דת ומדינה (לדעתי נושא התעסוקה הוא נגזרת של המדיניות בתחום זה). תנו למעשים לדבר, לא להצהרות.

      רשימה

      פרופיל

      אופנן
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      רשימה

      רשימה

      רשימה

      רשימה

      רשימה

      רשימה