0 תגובות   יום חמישי, 29/9/11, 19:49

אה או ברצלונה ברצלונה, כך נאמר על העיר המדהימה הזו והשיר לא התכוון לבארסה הקבוצה המדהימה שאין דומה לה.
ובכן הרבה פנים יש לעיר הזו, ונדמה שכולם מהממים, ארצה לשתף אתכם בחוויה שלי של ברצלונה עם הילדים,
כן אם לא חשבתם שמתאים לקחת ילדים אז תחשבו שוב, לעיר יש כל כך הרבה להציע שתוכלו להיות פה שבועות עם הילדים
הכול תלוי כמובן בעיתוי הנכון. אנחנו באנו לבקר בעקבות הכדורגל, פעם הקודמת שהייתי פה עם אשתי לבד נהננו כמובן
אבל לצערי בארסה לא שיחקה בבית וכל מה שנותר לי היא לבקר במוזיאון לבד כי אשתי חזרה לארץ יום קודם.
הביקור במוזיאון היה מדהים והיה לי ברור שעוד אחזור ביחד עם הבן שלי כי הוא חייב לראות זאת...
ובאמת לאחר שנה וחצי החלטתי לממש את המשאלה שלי ושל הבן שלי בן ה 7 , כאשר חלקתי עם אשתי את הרעיון היא אמרה בבטחון ברור רק תוסיף שני כרטיסים לי ולבת שלי בת ה 4 ובוא נעשה מזה חופשה משפחתית.

בפוסט הזה ארצה לשתף אתכם בדברים שעשו את הטיול הזה למדהים :

 

התאריך : האמת שהתחלנו לברר תאריכים בהם בארסה משחקת בבית, בתחילה חשבנו על אוקטובר כדי שיהיה מספיק זמן
להתכונן וגם לתאם זאת עם בית הספר של הבן, האמת שמצאתי משחק באוקטובר אבל לא הסתדר מסיבות שונות, לבסוף
מצאתי כי יש משחק טוב ב 24.09 (נגד אתלטיקו מדריד וארחיב בהמשך..)  וכך נקבע התאריך. רק כאשר התחלנו לסגור
את הפרטים נודע לנו שיש פסטיבל בעיר שנקרא לה מרסה (la Merce) שבו העיר כולה בחגיגות. נכון המלונות יותר יקרים
(האמת כמעט כפול) אבל פשוט שווה להיות בעיר בשבוע הזה כי העיר מלאה באנשים, והמון הופעות רחוב , תערוכות ותהלוכות. היינו בברצלונה במאי לפני שנה וחצי ולמרות שהיה כיף גם אז, אין מה להשוות.

 

הכדורגל:
מה לא נאמר על הקבוצה הקאטלונית של פפ גוארדיולה אבל בכול זאת אין ספק שהביקור בברצלונה שודרג בעובדה שהנושא המרכזי שלו היהכדורגל. רבים בארץ כשאומרים כדורגל חושבים על המשחק עם 11 השחקנים בכל קבוצה במגרש דשא וכדור שיש לנו בארץ אבל האמת היא שאין שום קשר בין המשחק הזה בארץ לבין מה שיש בברצלונה זה פשוט משהו אחר. בביקור הקודם שלי הייתי במוזיאון קבוצת FCB לבד ואני לא יכול לשכוח את התחושה ואת הצמרמורות שהיו לי כעמדתי מול מסכי הענק שמראים את הרגעים הגדולים של הקבוצה והיה לי ברור שאני חייב לחזור עם הבן שלי וללכת למשחק. בכול אופן קנינו כרטיסים למשחק של ברצלונה מול אתלטיקו מדריד שעל הנייר היא קבוצת פאר והתחילה את העונה טוב כך שציפינו למשחק שקול , אבל במציאות בארסה התפוצצה ונתנה את אחת ההופעות המדהימות עם 5 שערים מהם 3 שערים יפיפיים של ליאו מסי (למי שרוצה לראות). לא אדבר על המשחק עצמו אבל החוויה להיות בקאמפ נואו ולראות את התרבות והחגיגה שיש סביב הכדורגל זה משהו לא מהעולם הזה. הייתי כבר בשני מונדיאלים (גרמניה, ודרום אפריקה) שזה ללא ספק שיא, אבל לראות את ברצלונה ביום משחק ליגה רגיל לובשת חג, כ 70 אלף איש שנוערים למגרש כ 2-3 שעות לפני המשחק מעוטרים בדגלים, צעיפים שרים ושמחים זה פשוט משהו שמשאיר אותך המום.
הייתי עם אשתי הבן שלי בן ה 7 והבת שלי בת ה4 ופשוט הרגשנו שהמשחק עבר ב 10 דקות , לראות את בתי בת ה 4 יושבת כמעט שעתיים , נהנית מצפצפת בזאמבורה ומשתחווה למסי כשהוא מבקיע זה משהו שאי אפשר להסביר.
גם כמה מילים על המוזיאון של בארסה שאי אפשר להשוות אותו לשום דבר אחד, שנה שעברה ביקרנו במוזיאון של אינטר ומילאן בסן סירו שבמילאנו קבוצות פאר לכל הדעות, אבל איפה המוזיאון הזה ואיפה בארסה. כמובן שמרשים לראות את כל הגביעים והתארים אבל הם לא הסתפקו בזה ובנו קומה שלמה מפוצצת בטכנולוגיה עכשוית ממסכי מחשב ענקים אינטראקטיביים שמאפשרים לך ללמוד על הקבוצה, מסכי טלויזיה ענקיים שמציגים את הדבר הגדול של השנים האחרונות מהגעתו של פפ ועד שולחן באורך של 3-4 מטרים שהוא בעצם מחשב מגע ובו עשרות רגעים גדולים של ענקי הכדורגל ששיחקו בקבוצה שמאפשר לך לבלות במקום שעות גם עם אתה לא ממש חובב כדורגל.

 אם אתם חושבים על ברצלונה , שלבו את הכדורגל בתוכניות לכו למשחק עם אפשר ובקרו במוזיאון של בארסה היה מדהים!


המלון:
אני בטוח לא מחדש שום דבר לאף אחד אבל המלון הנכון הוא מרכיב חשוב בהצלחה של טיול, ומצאנו מלון פשוט מדהים. בפעם שעברה שהיינו בברצלונה היינו במלון לא רע בעיר ליד מטרו אבל לא ממש במרכז העניינים ונהננו מאוד כי היינו 5 דקות נסיעה מכל מקום , אבל הפעם מצאנו מלון על רחוב ה רמבלאס שהוא הרחוב המרכזי בעיר, והחוויה הייתה אחרת שונה מדהימה. העובדה שאתה יכול לרדת מהחדר ישר למרכז העניינים הייתה פשוט חוויה. המלון היה ממוקם על הרחוב בקצה ליד המרינה שמשם אתה יכול להחליט האם ללכת שמאלה על הרמבלאס ולטייל ברחובות או ימינה למרינה ומשם לכיוון הפארק הגדול של העיר ושער הניצחון ועוד. הילדים פשוט נהנו מהעובדה שבשניה הראשונה שיצאנו מהמלון הם היו בחגיגות יום
העצמאות , כמות האנשים והצבעים של מופעי הרחוב, הדוכנים היו פשוט מדהימים. להפתעתנו המלון גם לא היה יקר, והשירות היה מדהים הוא נקרא Arc La Rambla מומלץ !


הפסטיבלים ברחובות:

כמו שאמרתי העובדה שבחרנו בתאריך של פסטיבל ה  la Merce שידרג את הטיול, כי נכון שברצלונה יפה ולא חסר מה לעשות בה בכל יום אבל הפסטיבל הוסיף במיוחד לילדים, כל העיר הייתה שמחה, מלאה בהופעות רחוב ובמות בהם היו הופעות מוזיקה בערב , הופעות אור קוליות תוך שימוש בארכיטקטורה המקומית , תצוגות של בובות ענק בדמויות של בני המלוכה ודרקונים מכל מיני סוגים שלקראת הערב קיבלו חיים ויצאו לתהלוכות ברחוב הילדים היו בעננים. בנוסף נתקלנו ליד המארינה בכינוס מעניין של אספני פקקים, כן מסתבר שבקטלוניה מייצרים סוג של שמפניה שנקראת קאווה שכמו שרק יין מוגז שנוצר במחוז שמפיין נקרא שמפניה כך רק יין מוגז שמיוצר בקאטלוניה נקרא קאווה. ולכל בקבוק יש מעל לפקק השעם לוחית
מתכת עם ציור ו/או שם של הסדרה והיקב ואותו הם אוספים. כמובן שעם השנים הכינוס התמסחר ויש מי שמוכר פקקים לאספנים מתחילים וכמובן שהילדים שלי רצו שנקנה להם גם. מעניין היה צבעוני ונחמד מאוד, אז אם אתם בברצלונה בתקופה הזו אל תפספסו את הכינוס.

בנוסף לכל זה יש גם את האטרקציות המסורתיות לילדים כמו גן חיות ענק במרכזה של ברצלונה , בו ביקרנו והיה מדהים, גן חיות מושקע מאוד שאפשר לבלות בו שעות רבות ולהינות, או פארק שעשועים שממוקם על אחד ההרים המקיפים את העיר בו לנו לא היה זמן לבקר אבל בהחלט יכול להיות כיף לא נורמלי, ועוד....

אוכל:
בתחום האוכל אני חייב לומר שכאשר אנו מטיילים עם הילדים קצת מאתגר להינות מאוכל טוב כי מה לילדים ולטאפסים של דגים, פירות ים או בשרים הם תמיד יעדיפו את המאכלים הרגילים , מק דונלד, בורגר קינג או קנטאקי פרייד צ'יקן במיוחד עם יש ארוחת ילדים הכוללת הפתעה. אבל בתור אחד שדווקא אוהב את הג'אנק פוד אני לא מתלונן. מה שכן היה נחמד לראות כי גם בברצלונה אפשר למצוא בתי קפה טובים בכל מקום עם קפה טוב כמו בישראל, כך שיכולתי לשתות את כמויות הקפה שאני אוהב תוך שאני מתענג על הנוף של העיר התוססת - עונג צרוף!

וכמובן החברה - לנו היה כיף לבלות עם הילדים שמאוד התחברו לעיר ולקצב , דאגנו לנוח כל צהריים במלון כ שעתיים שלוש של שינה להטענת המצברים ואז שוב יצאנו לרחובות לבילוי ערב.

דרג את התוכן: