
זה התחיל כבר לפני ההצעה המדוברת של גוגל לגרופון ותפס עוד יותר תאוצה לאחר מכן. זה היה כל כך מוצלח שגם חנויות אונליין שכבר היו קיימות קודם, הוסיפו את האופציה הזו לאתר שלהם. אני מדבר, כמובן, על אתרי דילים ודילים יומיים.
ולא סתם, מכירות קבוצתיות ודילים יומיים באמת עובדים טוב כאמצעי שיווק ופרסום באינטרנט.
השאלה היא, מה הלאה? האם הפופולריות של אתרי הדילים תימשך גם השנה? או שהם יצטרכו למצוא פתרונות יצירתיים חדשים כדי למשוך גולשים ומפרסמים?
הנה כמה דוגמאות של אתרים שלקחו את רעיון הדילים והמכירות ברשת צעד אחד קדימה:
Joyusזוהי חנות אופנה מקוונת שפעילותה מבוססת על וידאו. ג'ויוס היא לא הראשונה שמשתמשת בוידאו כאמצעי שיווק וקידום מכירות, כמובן. מותגים כמו burberry שידרו בשידור חי תצוגות אופנה ומותגים רבים מצלמים פרסומות וסרטונים המיועדים להפצה ברשת. אבל ג'ויוס הצליחו לשלב את רעיון הדילים עם הוידאו בצורה חכמה מאוד.
הרעיון הוא פשוט - באתר ישנה רשימת דילים פעילים. לאחר בחירת דיל, מופיע בחלק המרכזי של האתר וידאו ובו מציגה מעצבת/סטייליסטית אורחת את הפריטים שכלולים בדיל- מספרת עליהם, נותנת רעיונות מה ניתן לשלב אותם וכמובן, מדגימה על עצמה.
במהלך הוידאו, מופיעה שורת פירוט וכפתור יפה אך בולט "לרכישה".
בנוסף, מתחת לוידאו מופיעות תמונות הפריטים המוזכרים, עליהן ניתן ללחוץ ולהגיע לעמוד המוצר וממנו לרכוש. הוידאו, במקרה זה, משמש גם כאמצעי מכירתי - המציגה מראה איך אפשר וכדאי להשתמש במוצר, וגם אמצעי מצוין להכיר מוצרים חדשים ללקוחות פוטנציאליים.
Swipely
Swipely ניגש בצורה קצת שונה לנושא הדילים. האתר עוקב אחר הרכישות של הגולש, מאפשר לו לשתף רכישות און ו-אוף ליין שלו עם חברים ולתת סקירה או ביקורת על הרכישה. מערכת Swipely לומדת את העדפות הגולש ומציעה לו הנחות ודילים מתאימים.
סרטון המסביר איך Swipely עובד:
ShopSocially
ShopSocially מאמין גדול במודעות מותאמות אישית. הרעיון הוא שגולש אשר ביצע רכישה באתר מסוים, יכול, בסיום הרכישה, לשתף מודעה עם חברים ולקבל קופונים והנחות אם החברים רכשו משהו דרך מודעות ששיתף.
נשמע טוב, אבל הבעיה היא שאנשים לא אוהבים מודעות באופן כללי, כך שהסיכוי שהם עוד ישתפו אותן עם חברים הוא קטן למדי, לדעתי. גם אם מציעים להם הנחה בתמורה לכך.
צילום מסך מסרטון המציג את אופן הפעילות של shopsociallly:
DealUmpire
האתר הזה נוצר כדי לקשר בין מפרסמים לבין אתרי דילים. ג'ף גלזר, אחד המקימים של DealUmpire הגה את הרעיון כאשר ניסה להתמקח עם נציג אתר דילים לגבי העמלה שאתר הדילים רצה לגבות על מכירות. "זהו לא מחיר של דיל, זה מחיר השוק החדש" אומר גלזר על מחירי הדילים. DealUmpire מאפשר לבעלי עסקים לשלוט יותר על הדיל שהם מציעים והעמלה שהם מוכנים לתת לאתר הדילים.
בעל העסק מפרסם דרך האתר את העסקה שלו ובכך, פותח, בעצם, סוג של מכירה פומבית. אתרי דילים מגישים הצעות לפרסום הדיל, בעל העסק בוחר את ההצעה הטובה בשבילו והעסקה שלו מתפרסמת באתר שבחר. בדרך זו, אתרי דילים חדשים יכולים למצוא מפרסמים חדשים ובעלי העסקים לא חייבים להסכים לתנאים שגורמים להם להפסדים.
ומה דעתכם? האם אתרי הדילים ישנו את אופן פעילותם, או שהם מספיק יעילים גם ככה? |
shay 10
בתגובה על כל הכלים האינטרנטיים שהעסק שלך צריך
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה