אני רואה הרבה שמשתמשים במושג "עבודה סיזיפית". הם מתכוונים לעבודה מאד קשה. "עבודת נמלים".
אבל האמת היא שסיזיפוס הוא דמות מהמיתולוגיה היוונית שקיבל עונש לגלגל אבן כבדה במעלה הר. כשהוא כמעט מגיע לקצה הוא מועד והאבן מתגלגלת חזרה עד התחתית ושוב הוא צריך להתחיל הכל מהתחלה. כך עד סוף הימים.
מהסיפור הזה נגזר ש"עבודה סיזיפית" היא עבודה שלא מגיעה אף פעם אל סופה. היא גם קשה ואיטית וארוכה ומשעממת אבל גולת הכותרת - אין לה שום תכלית!!! היא מיותרת ולא מביאה לתוצאות.
אם אתם בוחרים להשתמש במושג הזה לפחות תדביקו אותו למקרה הנכון...
|
שלויימה
בתגובה על יחסים אמיתיים
רזאל
בתגובה על המזלג
תגובות (7)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מאגרי ידע הם אכן דבר קסום.
סטינג - הוא אמן נפלא.
לצד המיתולוגיה היו כמה פילוסופים. יש שיקראו להם יוונים. אחרים סתם פרה-סוקרטיים, אבל שוב, עניינים קטנים של הגדרה, אם קוראים את התכנים שלהם, אפשר לראות שבינם ובין עצמם ועוד לפני לאונרדו דה וינצ'י כבר הפיתגוראים ידעו שיש משולש זהב ואת המספר ההוא. כן-כן כבר שם.
ואפילו לפני קופרניקוס, היה יווני אחד וותיק ביותר, שהעז לדבר על מי סובב סביב מה, הארץ סביב השמש ו//או להפך..
וכמה שהפינג-פונג הזה נעים לי, בלי טיפה של ציניות אגב,
אני מפסיקה אותו, כי נראה לי שאני מדי חודרת לך למקום שהוא שלך.
עדיין יש הבדל בין ידע ובין חשיבה וחלילה אני לעולם לא אעביר ביקורת על אותה מורה.
מצד שני,
החל מבית הספר היסודי, דרך חטיבת ביניים, תיכון, אקדמיה על שלל תאריה,
יש הבדל קל בין לימוד Text Book ומה שכתוב בו מילה במילה ובין ממש ללמד אנשים בכל גיל לחשוב. ככה עם מה שיש להם בין האוזניים.
אבל זו רק דעתי שלי :))
ברכות וחג שמח.
אה. אפשר לעשות עם כל דבר כל דבר...
העניין הוא שיש משהו בקוד בינלאומי שיפה שהוא נשמר.
כמו שפה משותפת לכל העולם (המערבי כמובן).
למשל בלימודים הראו לנו פעם קריקטורה שרואים בה אישה רכובה על שור מחזיקה ביד מן צעיף מתנפנף שעליו הסמל של איחוד אירופה.
המורה שאלה "למי התמונה הזאת אומרת משהו"? - אף אחד לא ידע.
היא הסבירה שזו הנסיכה אירופה מהמיתולוגיה, שנחטפה ע"י זאוס שהיה מחופש לשור לבן והצעיף המתנפנף הוא הסמל שלה, ושיש קצת בעיה שאנחנו נחשבים לבני תרבות המערב ואנחנו לא "שוחים" בשורשיה העמוקים של התרבות הזאת.
זה קשר עמוק שמחבר בין תרבויות וחשוב לדעת אותו לדעתי.
והאם זה אומר שאי אפשר להשתמש במונח כשהכוונה שעבודה סיזיפית לא מביאה את האדם לתכליתיות לדוגמה?!...
במילים אחרות, מי אמר שמה שכתוב שחור על גבי לבן חייב להישמר דורות על דורות בדיוק כפי שהיה.
העולם הרי התחיל כבר להסתובב סביב השמש [בזמן של סיזיפוס הרי השמש עדיין סבבה סביב העולם :))]
ובכל מקרה, תודה על ההבהרה.