כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    ישראל והמטריקס

    חשבתם שאתם יודעים הכל? אז זהו, שלא! ואם תהיתם למה לבלוג קוראים "ישראל והמטריקס" אז כנסו לפה ותגלו:
    http://cafe.themarker.com/post/2080297/

    0

    ואם זה היה הילד שלך...

    12 תגובות   יום חמישי, 13/10/11, 23:12

    אין דבר שמעצבן אותי יותר מהמשפטים ״אם זה היה הילד שלך״ או ״שים את עצמך במקום ההורים שלו״. מה נראה לכם, שאני מתלונן על משפחת שליט? אם זה היה הילד שלי הייית שורף את המדינה, מצידי, הייתי מוכר כל אחד ואחד מכם לעבדות, הייתי הופך שולחנות בישיבות ממשלה על יושביהן. מה לא הייתי עושה בשביל הילד שלי.

    אבל זה לא הילד שלי- וגם לא שלכם.

     

    למה שלא תנסו לשים את עצמכם במקום משפחה אחרת. יותר נכון במקום משפחות אחרות- משפחות 1000 הישראלים שנרצחו ע״י המשתחררים החדשים. נסו לדמיין את המצב הבא, יושבת לה משפחה בביתה ומתפללת, מקווה ומייחלת שהכלב שפוצץ/ירה/דקר/דרס את בנם/אחותם/אביהם/אימם לא יהיה ברשימה. הם מסתובבים כבר כמה ימים בתחושה שאין לתאר אותה, בדיוק כמו שלא ניתן לתאר את תחושת משפחת שליט. ואל תגידו לי שיש גם משפחות שכולות שמוכנות לשחרר מחבלים כי יש כמה מעטים שאותם כמובן יראיינו בתקשורת אבל הרוב המוחלט ממש לא מוכן. 1000 הרוגים זה בהערכה גסה כ-5000 בני משפחה שכולים. תחשבו לבד למה אתם רואים בערך 10-15 מהם מצדדים בעסקת שליט. אולי זה כי כל שאר האלפים היו שמחים מאוד לראות את רוצח/ת אהוביהם נתלה בכיכר העיר. אבל במקום זאת הם יראו אותם חוגגים, חוזרים כמנצחים לחיק משפחותיהם ב״פלשתין״. וכל יום שיעבור יאכל אותם מבפנים, כל פיגוע נוסף יערער את אמונם במדינה, כל הרוג ופצוע יגרמו להם להצטער שהם חיים בתוכנו, כל נאום פוליטי יסב להם סבל רב כי הם יודעים מה יש לנו להפסיד. הם כבר הפסידו. והיום כל מה שנותר להן זה לקוות לקצת מזל, קצת רחמים משמיים, שרוצח יקירן לא יילך הביתה.

     

    אז למה אנחנו לא מתייחסים אליהן? למה אתם לא שומעים את דעת המשפחות הללו יותר? למה לדוג׳ לא תראו ראיונות עם יו״ר ארגון אלמגור? למה לא תקבלו בכותרות העיתונים את העובדות, מה שנקרא cold hard facts, על משוחררי עיסקאות העבר? על הדרך קבלו עובדה- בעיסקת שחרור סוחר הסמים אלחנן טננבאום שוחררו 400 מחבלים, עכשיו ילדים, נחשו כמה ישראלים נרצחו ע״י אותם 400 משוחררים? אותם 400 שישראל חתמה על טופס חנינה עבורם והסיעה אותם הביתה? וזה לא שאותם 400 ישבו בכלא הישראלי על הונאת ביטוח. אז 400 הנבלות הללו רצחו 231 ישראלים. מאתיים שלושים ואחד. ולכל אחד מהם היו הורים ואחים ואחיות ואולי גם אישה או בעל או ילדים. והם היום נבגדים ע״י המדינה. על ידי ראש הממשלה וראשי מערכת הביטחון. אותם סמרטוטים מזוייפים שישבו אצלם בבית מול המצלמה של ערוץ זה או אחר וניחמו אותם (יותר נכון אמרו להם משפטים כתובים מראש שהכתיב להם יועץ התקשורת שלהם). והיום אותם אפסים מספרים לנו שנדע להתמודד עם ״פוטנציאל״ הטרור, איזה פוטנציאל יא שקרנים? מוכח! זה לא מחבל בפוטנציה, זה שחננתם אותו לא מוחק את עברו. אבל אתם מחקתם את העבר בסיפורי סרק והבטחות שווא- ״לא אמרנו שלא נחסל אותם״. תגידו על מי אתם עובדים? לא תחסלו אותם כמו שלא חיסלתם אותם לפני. אולי, אולי ושוב אולי תואילו בטובכם להורות לכוחות הביטחון לסכן (שוב) את חייהם שוב כדי לעצור אותם. ובהנחה שלא ייפגע אף ישראלי או חייל עד שהם יחזרו לכלא, נראה לכם שבני המשפחות השכולות יאמינו שהפעם הם יישארו בכלא? הרי זה רק עניין של זמן ושל מחיר. ופעם הבאה הם ישוחררו כ״מחווה״ למישהו או בעד הסכם כלשהו. 

     

    איך אמר אבא של אופיר נחום, הנער התמים שנרצח ע״י בת הכלבה אמנא מונא, ״הבטיחו לי שהרוצחיים יינמקו בכלא״. אז מה אם הבטיחו? בהרוג הבא הם כבר יטילו אשמה על מישהו לידם, יגלגלו את זה הלאה. אבל הדם של הנרצחים הבאים על ידיהם. וזה לא שתראו את ראש הממשלה או ראש השב״כ במסיבת עיתונאים מיוחדת בו הם פונים למשפחות השכולות ומתנצלים. כי משפחות שכולות זה פאסה, זה לא רייטינג מרגע שנגמרה השבעה. משפחה של חטוף זה טוב לרייטינג, טוב לבחירות. ראש השב״כ לא ינסה להסביר מדוע למרות שהוא מודה שאי אפשר להבטיח שהם לא יחזרו לטרור הוא עדיין תומך בעיסקה. הוא, יותר מכולנו, יודע מה זה טרור. הוא יודע כמה ילדים רכים, כמה אימהות צעירות, כמה מאחינו ואחיותינו נשחטו על ידי ה״פרטנרים״ של ביבי. והוא גם יודע מה הם עשו בכלא, הוא קיבל דיווחים על פעולות ההסתה והחינוך מחדש שהם עברו בכלא. הוא יודע שהם חיות טרף שכרגע יושבות בכלוב אבל בשבוע הבא ישוחררו לחופשי. אבל ביבי היה צריך הישג, אז יורם מאשר. ומה יגיד יורם כהן לרכזי השטח שלו שמסכנים את חייהם ומקריבים את זמנם ומשפחתם כדי לעצור את הנבלות הללו? למה בכלל להשקיע? כדי להתאכזב למחרת בבוקר כשמוחמד ואחמד יסמנו וי תוך כדי עלייה לאוטובוסים של השב״ס? או שאולי זו תוכנית מוכנה מראש- לאור הקיצוץ האמריקאי בתקציב הפלשתיני (שביבי ניסה למנוע!!) ואיומי מפקד אוגדת איו״ש שזה פוגע ביכולת הפלשתינית להילחם בטרור (ספרו זאת למשפחות שיקיריהן נרצחו ע״י ״שוטרים״ פלשתינים) אז יורם כהן הגה תוכנית גאונית לחזק את המשטרה הפלשתינית- הנה, 1027 מגוייסים חדשים. והרמטכ"ל יספר לכולנו על החובה שלו להחזיר כל חייל הביתה. היי, בני, מה דעתך על החובה שלך להגן עלינו מפני מחבלים? מוכר לך מאיזה קורס קצינים? ומה דעתך על החובה שלך לא לסכן לשווא חיילים שלך? כי מה נראה לך שיקרה כשהם (בתקווה...) ילכו לעצור אותם? הכלבים האלה יקבלו אותם בפרחים? ממש רובים ושונים....

     

    משפטים כמו ״דם ישראלי הוא הפקר״ לא מתקרבים לתאר את האבסורד. אבסורד שזועק לשמיים- הנהגה שאין לה אומץ למנוע ביקורים, לסגור את ברז המזומנים או אולי לחסל איזה מחבל או שניים (רגע, לא אמרו לנו ״לא הבטחנו לא לחסל״?? ממממ....)- הנהגה כזאת יש לה אומץ לשחרר 1000 רוצחים ש-280 מהם יושבים על מאסרי עולם. מאסרי עולם!! לא 7 שנים פחות שליש על התנהגות טובה. מאסר עולם! ואחר כך מתפלאים שאנשים לוקחים את החוק לידיים, מה אתם רוצים, שהם יפנו לבתי המשפט? כי הרי ברור שבג״ץ ידון ברצינות בעיסקה הזאת, נכון? ברור שדורית בייניש תשים את הצדק מול עיניה שנייה לפני שתגיד שזה ״לא שפיט״, נכון?

     

    אז אני מברך את משפחת שליט ושמח בשבילה. אבל אני בוכה בשבילנו. לא זוכר מי אמר את זה אבל ״אתם רואים מול עיניכם את גלעד חוזר הביתה, אני רואה מול עיניי מודעות אבל״. אז כשאחת ממודעות האבל הללו תהיה בסגנון ״ממשלת ישראל משתתפת בצערה של משפחת...״ תיזכרו ברגעים הללו. תיזכרו ב״מנהיגות״ וב״אחריות״ של ביבי ושל העדר הפוליטי שכפוף למרותו. לא נראה לי ששוב יתפוצצו פה אוטובוסים אבל כשיתחילו לקבל צרורות לרכבים עם לוחית צהובה או שמוסטפה יעשה ביקור בית אצל השכנים היהודים בשישי בערב, אז המנהיג הגדול שלנו יישפט בידי ההיסטוריה. וככה נמשיך עד החטוף הבא. והפיגוע הבא. 

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/10/11 20:56:
      דברים שכתבתי לחברים שלי בפייסבוק. אנו העם היהודי אור לגוים ובמיוחד בחג הזה אנו אור לגוים בו אנו פודים שבוי אחד ומשחררים בתמורה בני אדם שבמצב רגיל לא היו משוחררים מהכלא .כל זאת כדי לאפשר לאחד מבני עמנו חופש . ובכך כולנו מקיימים את מצוות היהדות "פדיון שבוי" ,ובכך אנו אור לכל העמים בעולם ,כדי שידעו ערך חי וחופש האדם ..
        16/10/11 18:33:

      צטט: Moogoo 2011-10-16 15:58:16

      חברים, מצטער שאני לא מגיב לכל אחד אבל אני לא יכול. רק דבר אחד, עצבן, כרגיל, אתה מסלף את דבריי בדיוק לכיוון שאתה רוצה.

      אני מניח שאתה מתכוון שסילפתי את דבריך בכך במשפט "אני מעדיף גישה הפוכה משלך. בעינך גלעד הוא לא בן משפחתך... כל אחד בשביל עצמו." המשפט הזה הוא תגובה למה שנטען בפוסט: "אם זה היה הילד שלי הייית שורף את המדינה... מה לא הייתי עושה בשביל הילד שלי. אבל זה לא הילד שלי- וגם לא שלכם." 

       

      אין פלא שאתה שמאלני, ככה אתם עושים כבר שנים...  

      טוב כאן יש טיעון לוגי מעניין כיוון שאני שמאלני (לשיטתך) מכאן שדברי הם סילוף, מכיוון שידוע לכל ששמאלן מסלף את האמת. כמובן שטיעון זה מאפשר לך לפתור בקלות כל מחלוקת - כל שעליך לעשות הוא להגדיר את בר הפלוגתא כשמאלני ומכאן שכבר דבריו בטלים. אין ספק שגישה זו מאפשרת לך תמיד להיות צודק (משום שאין לך צורך להתייחס לדבריו של מי שאינך מסכים עימו).

        

      אני בדיוק הפוך לכל אחד בפני עצמו, זו הגישה של המחנה שלך, לא שלי. אצלנו אין ״הגשמה עתמית״ או ״מיצוי עצמי״, אצלנו לא שואלים מה המדינה יכולה לעשות בשבילי. אז אל תכניס לי מילים לפה.

      למה הכוונה כל אחד בפני עצמו? האם ביום כיפור לדוגמא לא כל אחד אמור לתת דין בפני עצמו? השאלה היא לגבי חברה שבה כל אחד פועל רק עבור עצמו (כלומר לא אכפת לו מהכלל). לגבי ההנחה שהגשמה עצמית מתנגשת בהכרח בסולידאריות חברתית - לא בטוח שאני מסכים. לגבי ההנחה ש"מחנה השמאל" שואל כיצד לנצל את המדינה, בעוד מחנה הימין שואל כיצד לתרום למדינה - זו כמובן שיטה בזויה של השטנה. חוצמזה שאני מגיב אל אדם עם הגיון משל עצמו ולא אל מחנה, ובאותו אופן אני מגיב בתור אדם אם הגיון משל עצמו ולא בתור מחנה.

      דווקא שחרור שליט זה סוג של כל אחד בפני עצמו, כי לך אכפת רק ממנו, איפה פולארד? לא ראיתי אותך הופך שולחנות בשבילו.

      כמובן ששחרור שליט אינו יכול להקרא "כל אחד לעצמו" כי כיוון שטענת ובצדק - שכל אזרח ישראלי נושא על עצמו את הסיכון הנוסף שבעקבות העיסקה. מי שמוכן שחייו יהיו פחות טובים על מנת להציל אדם אחר אינו יכול להקרא כמי שחושב רק על עצמו. לגבי פולארד - נו זו כמובן השיטה הישנה. אם טיעוניו של לפלוני קשים לך, הכנס מילים לפיו. מהיכן ידועה לך עמדתי לגבי פולארד? להבדיל ממני שהתייחסתי במישרין למלל שכתבת - אתה מכניס מילים לפי ללא ביסוס כלשהו. ואם נחזור להנחה הבסיסית שלך שיש בדברי סילוף... על זה שנו רבותינו הפוסל במומו פוסל.

        16/10/11 15:58:
      חברים, מצטער שאני לא מגיב לכל אחד אבל אני לא יכול. רק דבר אחד, עצבן, כרגיל, אתה מסלף את דבריי בדיוק לכיוון שאתה רוצה. אין פלא שאתה שמאלני, ככה אתם עושים כבר שנים... אני בדיוק הפוך לכל אחד בפני עצמו, זו הגישה של המחנה שלך, לא שלי. אצלנו אין ״הגשמה עתמית״ או ״מיצוי עצמי״, אצלנו לא שואלים מה המדינה יכולה לעשות בשבילי. אז אל תכניס לי מילים לפה. דווקא שחרור שליט זה סוג של כל אחד בפני עצמו, כי לך אכפת רק ממנו, איפה פולארד? לא ראיתי אותך הופך שולחנות בשבילו. ולא ראיתי אותך הולך להגן על תושבי מגרון שנזרקו לרחוב באישון לילה, אז אל תטיף לי על ״כל אחד לעצמו״. תנתח את המציאות איך שבא לך, ממש לא בעיה שלי.
        16/10/11 07:53:
      אף אחד מאיתנו לא יכול להביע דיעה *אמיתית* כי מי שמנו - ובכל זאת אני חושבת שאני מתחברת יותר לגישה שאם יש חייל (שהוא ילד של מישהו) שנמק בכלא של אויב, עדיף שהוא יחזור לביתו ולחייו כמה שיותר מהר מאשר שרוצחת בני תינמק בכלא, הרי הילד שלו כבר לא יחזור ואין נחמה ואין נקמה, שום דבר לא יחזיר את בנו גם אם היא תינמק בכלא
        16/10/11 02:35:
      מילים כדורבנות, ישר ולעניין. שלא בטובתו ונגד רצונו הפך נועם שליט לסוכן הטוב ביותר של חמאס במדינת ישראל, ואנו נפגעים פגיעה אנושה. יום חג למשפחת שליט, בהחלט לא יום חג לעם ישראל. הלוואי ונמנע את החטיפה הבא, הלוואי ונכה בחמאס פגיעה אנושה שלא יוכל התאושש ממנה.
        15/10/11 21:35:

      1. אין ספק שמניעת צער ממשפחות שכולות היא מצווה גדולה, אך על פי ידיעתי המוגבלת המצווה של הצלת חיים (וגם של פדיון שבויים) עולה עליה.
      2. אני מעדיף גישה הפוכה משלך. בעינך גלעד הוא לא בן משפחתך (ומכאן שגם לא בני המשפחות השכולות) - כל אחד בשביל עצמו. אני מעדיף את הגישה לראות גם בגלעד וגם בבני המשפחות השכולות כמשפחה. ועכשיו השאלה - אם במשפחתך נהרגו מספר בני ממשפחה מידיהם של מרצחים, וחייו של בן משפחה נוסף תלוי בשחרורם של אותם מרצחים -מה היית בוחר?
      3. כמובן שהשמחה שבשחרורו של שליט מהולה בצער ובכאב המשפחות השכולות.
      4. הגישה שכל בן משפחה שכול שאינו מתראיין בזכות שחרורו של גלעד מן הסתם מתנגד לעיסקה תמוהה. (כמובן שבתקשורת הופיעו שני משפחות שכולות שהתנגו לעיסקה). מהמעט שידוע לי החלק הארי של המשפחות מעדיף שגורל העיסקה לא יהיה תלוי בהם. גם כך רובץ על כתפיהם משא לא קל. הרעיון שאנו צריכים להעמיס על גבם את ההכשר המוסרי לעיסקה גורם לדעתי עוול כבד לרוב המשפחות השכולות.
      5. ולגבי ההערה על הסכנה - יכול להיות שאתה צודק. אני מניח שלראש השב"כ ולראש המטה הכללי היו כלים קצת יותר טובים משלך ומשלי לבחון את מידת הסכנה - ובכל זאת לדעתי שאלת הסכנה היא בהחלט שאלת מפתח שהממלשה לא נתנה לה מענה מספיק בעיסקה הזו. אפילו כתבתי (לפני חצי שנה) שתי המלצות:

      http://cafe.themarker.com/post/2265702/

      http://cafe.themarker.com/post/2281143/

        15/10/11 18:59:
      לא בדיוק ,אבל .בשנת 72 חוויתי עם הורי בחזרה מטיול פיגוע טרור חבלני .כתבתי על כך בבלוג שלי .בכל אופן לאחר מכן בעיסקת חילופי שבויים שוחררו המחבלים ששלחו את הפצצה לתא המטען של המטוס .תגובתי כנערה היתה נגד העיניין הזה .אך אימי ז"ל אמרה לי ששיחרור שבויים חשוב יותר מכל .ויש להשלים עם כך שפושעים שרצו לרצוח נוסעים של מטוס שלם, כ-200 נוסעים כולל אני והורי היו בטיסה ישוחררו .זו היתה תחושה קשה ביותר עבורינו,אך שימחת שיחרור השבויים החיילים הישראלים גברה על הכל .
        15/10/11 15:12:
      מחזק את עמדתך. עצוב לראות שכה מעט חושבים באופן רציונלי ועוד מעטים מהם אמיצים מספיק לומר את האמת מול שטפון התעמולה השקרית. http://www.anochi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1339&Itemid=1
        15/10/11 09:47:

      דווקא שומעים הרבה מאוד את ארגון אלמגור ומשפחות שכולות אחרות שמתכננות לעתור. תקשיב לרדיו. אמרו גם שמשפחת סחיווסחורדר, מי שנשאר ממנה, מאיימת לעזוב את הארץ את הרוצחים ישוחררו.

      רציתי רק להזכיר לך את סמדר הרן, שלא התנגדה לשחרור הרוצח של בני משפחתה בתמורה ל(גופות של) גולדווסר ורגב. במילים אחרות: משפחות נפגעי הטרור הן לא מקשה אחת. גם אצלן יש מגוון של דעות ובאיזו זכות אתה מדבר בשמן?

        15/10/11 09:45:

      -

      כוכב* של ברוך הבא גלעד.

      חג סוכות שמח.

      אוהבים אותך.

      עם ישראל חי!

      -

      מוזמנים להשתתף בדיון ולהביע את דעתכם.

      http://cafe.themarker.com/topic/2387571/?last_method=create

       

      ''

      מידע לחברינו בקפה הקובלים על השחרור הצפוי,

      של גלעד שליט.

      -

      ארגון אלמגור אמור להגיש קובלנה,

      על כך שהזמן המיועד להגשת בג"צ,

      קצר מלהכיל.

      אלמגור ארגון נפגעי טרור''

      סימנת 'אהבתי' על פריט זה באופן ציבורי. בטל
      אודות · כתבו לנו · בעיית שחרור המחבלים ·
      נושאים אחרים הקשורים לטרור ·
      האנשים שמאחורי המספרים ·
      מאמרים ·
      שחרור מחבלים בהלכה ·
      פעילויות אלמגור ופרסומים בתקשורת ...

      http://www.al-magor.com/

      חייבים לעצור את גל הפיגועים הבא!

      180 קורבנות של עסקאות שחרור מחבלים מאז 2000

       

      ''


      --
      ישנם אנשים הממלאים מקום של קהילות שלמות,
      ומייצגים מידות רוחניות עליונות.
        14/10/11 07:42:
      אני רוצה להאמין בכך, אבל לצערי העבר מלמד אחרת. אבל סחתיין על החמשיר...
        14/10/11 00:19:

      חלפו  עברו  להן  כאן  כמה  ראשי ממשלות,

      לא עשו הרבה, חוץ מלספר מעשיות בטלות.

      עכשיו  יגידו  לנו:  כמה אומץ נדרש לעיסקה,

      וחמור בדואי ליד כרם-שלום יאמין, ונאד יתקע...

      ובעוד זמן קצר, האסירים המשוחררים האלה,

      יחוסלו מהאוויר בסיכול ממוקד, או ישובו לכלא...

      ארכיון

      פרופיל

      Moogoo
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין