
רשימת מטלות לפני נסיעה לישראל דואר- לקבל “חופשה” מהדואר : מ– 10 ימים לפני הנסיעה יש לבקש “הפסקת דואר ” מתאריך היציאה ועד תאריך החזרה. בפעם הראשונה , בה תבקשו זאת, הדואר יחייב אותכם בדולר אחד ביטוח בריאות – לברר אם אתם מכוסים בארץ ואם לא – קנו ביטוח נסיעות לתיירים כרטיסי אשראי- תתקשרו אליהם ותודיעו להם שאתם נוסעים לישראל , בכדי שלא יחסמו לכם את הכרטיס בחשד שנגנב. ובידקו כיצד תוכלו להוציא כסף בארץ מבלי לשלם יותר מדי עמלות עיתונים ומגזינים : אם אתם מנויים לעיתונים ומגזינים , תוכלו לבקש מהם לצאת לחופשה ולהאריך את זמן המנוי חנייה בשדה התעופה: עיברו באתר הזה או זה , השוו בין המחירים של החניונים השונים והזמינו לעצמכם מקום . חשבו את הסכום הסופי ושיקלו את הצעתה של ת’ חברתי , שהציעה לשכור רכב ליד הבית ולהחזירו בשדה התעופה ולשכור בשדה התעופה בדרך חזרה – אחלה רעיון . במיוחד עם משתמשים בשירות של פרייס ליין ומקבלים רכב ב – 15 דולר ליום . אם יש לכם את ספר הקופונים אינטרטיימנט - חפשו קופון לחניה . הרבה פעמים ההצעות שלהם טובות יותר מאלו שתמצאו באתרים (חסך לנו 125 דולר לפני שנה ) צאו לחופשה גם מהחשבונות: אם אינכם מתכוונים להשתמש בשירות של חב’ הטלפונים הסלולריים כאשר אתם בישראל – התקשרו אליהם ובקשו לצאת לחופשה . היו מאד מדוייקים לגבי התאריכים ושאלו אם תחוייבו בעמלה ( גם אם העמלה היא 5 דולרים – זה עדיין זול יותר מתשלום חשבון חודשי) אם אינכם מתכוונים להקליט אף אחת מתוכניות הקיץ – בקשו מחב’ הכבלים / לוויין הפסקה זמנית . הקוראות והחברות ז’ ות’ הציעו לבדוק גם עם חברת פינוי הזבל – קחו חופשה לחודש וחיסכו כ – 40 דולר . אין לחדרי הכושר שלכם סניף בישראל? בידקו אם אפשר לצאת לחופשה של כמה שבועות.
לצאת לחופשה מהבית: לשנות את מצב דוד המים החמים למצב פיילוט – מה שימנע מהדוד להתחמם שוב ושוב על חשבוניכם . חברתי ת’ המליצה על סגירת המים לבית – בכדי למנוע נזילות. בידקו זאת עם מישהו מקצועי לפני כן . פנו את המקרר ונתקו כמה שיותר מכשירי חשמל מהשקעים - זה יחסוך בחשמל ויגן עליהם מברקים (תודה ל ע’) באיזורים הלחים , המחייבים השארת מזגן , קיבעו את הטמפרטורות ל 78 מעלות פרנהייט וסיגרו את כל התריסים והווילונות . אל תשכחו להחליף את הפילטר של המזגן . אם אתם גרים בשכונה עם ועד שכונה – הזמינו מישהו לגזום לכם את הדשא – יחסוך לכם את המבוכה והקנס אחרי שלושה שבועות של גדילת פרא . הקוראת ע’ המליצה על קניית טיימרים שאפשר לחבר אליהם מנורה ,כך שהאור ידלק ויכבה בבית בערבים למזעור מראה הבית העזוב. להשאיר אור דולק בכניסה ואפילו רדיו נוסעים בחורף? ע’ ממליצה להוריד את הטמפ’ של הטרמוסטט ל- 58 , להשאיר טפטוף של מים מהברז ולוודא שמישהו יפנה את השלג אם יורדת סופה – בהרבה מקומות מקבלים קנסות אם המדרכות לא מפונות אחרי סופה איך לא לשלם קנסות חנייה בישראל? בארצנו הקטנטונת אתם כבר לא צריכים כרטיס חנייה/ מדחן / איזי פארק וכו’… רק טלפון סלולרי וכרטיס אשראי אתם נרשמים טלפונית לשירות סלופארק (זה לוקח בדיוק דקה ) ואם בנס מצאתם מקום חנייה בכחול לבן , אתם מתקשרים לשירות , מודיעים שחניתם , הם מתחילים לחייב אותכם וכשאתם חוזרים אתם מודיעים שגמרתם לחנות – זה הכל !!!! תמיד אני האחרונה לגלות הכל השירות בת”א – כוכבית 6455 השירות בשאר חלקי הארץ – כוכבית 6452 השירות בשאר חלקי הארץ
שווה את המאמץ ? המאמץ = שעה בטלפון או במחשב. מזגן וגז- הורדה משמעותית של החשבונות. טלפון סלולרי – במקרה שלי 110 דולר טלוויזיה – 90 דולר חניה – 125 דולר ( חסך לי בשנה שעברה) הרווח – לפחות 225 דולר .
|
galplik
בתגובה על ביטוח בריאות - הבינו את המונחים
יהונתןבלוך
בתגובה על מיחזור צנצנות זכוכית
בועזרדי
בתגובה על היכן להתגורר?
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה