0
קראתי הערב באחד האתרים ידיעה "חדשה ומפתיעה": הבניינים בפקולטות למדעי הרוח מיושנים ומוזנחים למדי, בבניינים במדעים המדוייקים לא חסר דבר. ואפילו, לא תאמינו, מדי שנה הולך ופוחת מספר הסטודנטים למדעי הרוח.
נו באמת, הם עוד מעזים להתלונן. הם צריכים לומר תודה בכלל שמממנים את עושי הרוח האלה, את כל אוכלי החינם שאינם מייצרים שום דבר ולא מרוויחים כסף. בכלל, צריך לבטל את כל הפקולטות הלא-יצרניות הללו ולשלוח הביתה את כל המרצים השמאלנים האלה (והרי ברור שהם שמאלנים, מי שלא שמאלני ופילוסוף מכהן בתפקיד שר האוצר).
ולא רק זאת, את מי בדיוק מרמים התיכונים וחטיבות הביניים כשהם טוענים שהם "יותר מבתי חרושת לבגרויות". מה שחשוב זה "מקצועות הליבה" ובאמת הגיע הזמן שיפסיקו ללמד היסטוריה, ספרות ואזרחות (מזל שפילוסופיה לא מלמדים, גם את זה הם היו הורסים) ויתמקדו במה שחשוב באמת: כסף, כסף, כסף. איך אמר מגיב נאור לאחד הפוסטים שלי? "כסף לא גדל על העצים".
מסתבר שגם תבונה לא גדלה על העצים. מסתבר שקידמה טכנולוגית היא עניין פשוט יחסית לעומת קידמה מוסרית. הרבה יותר קל להנחית אדם על הירח מאשר להפוך בני אדם למעט פחות ברברים. |