שלום לכם,
בימים אלה סוערת התקשורת בשל טענה לסתימת פיות. עיתונאים רבים מדברים באופן חריף כנגד פוליטיקאים שלטענתם סותמים להם את הפה. היה לי קל יותר להאמין לטענות אלה לו היו העיתונאים והעורכים בעיתונים מסוימים מראים אומץ ונחישות דומים בביקורת על בעלי אינטרסים מונופוליסטים ואנטי-תחרותיים במשק הישראלי (ומאמר דעה מרתק תחת הכותרת "מה שכחו העיתונאים" עסק בכך היום). וכדי שלא להשאיר את הטיעונים באוויר כפי שנעשה ביחס לטענות נגד הפוליטיקאים אני רוצה לחשוף בפניכם דוגמא מאלפת לאופן שבו עיתונים – ובעיקר בעלי הון ועורכים המשרתים אותם סותמים פה לפוליטיקאים (ובדרך גם לעיתונאים שעובדים אצלם).
ביום שישי האחרון התפרסמה במוסף העסקים של עיתון מעריב כתבה בנושא "משכילים בלי מיומנויות".
ביום שישי האחרון (18.11.11) התפרסמה הכתבה שנפרסה על פני שלושה עמודים. אתם מוזמנים לקרוא אותה פה- הנושא מעניין וחשוב. קריאה מאומצת תגלה שאין זכר לציטוטים שלי בנושא או לנוכחות שלי בכנס של או בכל הקשר שהוא. שיחת בירור עם העורך העלתה שאכן הכתבה המקורית שהועברה אליו כללה ציטוטים רבים שלי אך הוא החליט להוריד את כולם מ״שיקולי עריכה מקצועיים״ וגם הוסיף ״קורה, מה לעשות״.
תשאלו אילו ״שיקולי עריכה מקצועיים״ גרמו לעורכים במוסף העסקים של מעריב למחוק כל אזכור שלי בנושא שאני יזמתי את קידומו ועוד בתחום כל כך תמים כמו חינוך והכשרה מקצועית? האם יכול להיות שזה קשור למאבק שלי נגד הריכוזיות במשק? הרי זה לא הגיוני. רק השבוע העליתי על סדר היום הציבורי את החיבור המסוכן שבין שליטה באמצעי תקשורת ובין בעלים השומרים על אינטרסים מונופוליסטיות ואנטי-תחרותיים. האם ייתכן שהעורכים במוסף העסקים של מעריב ירשו לעצמם ליפול בפח ולעשות מעשה שרק מוכיח את טענותיי? זה קצת מוזר. האם העורך החליט שלא כדאי שקוראי המוסף שרק עמודים ספורים קודם לכן שמעו שהמלצות ועדת הריכוזיות מופרכות ייחשפו לכתבה שמציגה את מי שנלחמת כנגד הריכוזיות באור חיובי וכמי שיש לה השכלה וניסיון בעולם העסקי ובחברת ייעוץ כמקינזי?
כמו שאומרים, לא יעלה על הדעת ….
העליתי את הנושא השבוע במליאת הכנסת. הנכם מוזמנים לצפות בוידאו הקצר בקישור זה.
אני מאמינה שיש חשיבות גדולה למאבק על עיתונות חופשית וחזקה, אבל לכל אלה המתלוננים כי פוליטיקאים סותמים להם את הפה, יתכבדו ויוכיחו אומץ במאבק כנגד מי שעושים שימוש בתקשורת כדי לקדם אינטרסים שבינם ובין הדמוקרטיה אין דבר וחצי דבר. השבוע התקיים דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת בנושא הריכוזיות בתקשורת על בסיס המחקר של מרכז המחקר והמידע של הכנסת וההצעה לסדר שעלתה במליאת הכנסת בשבוע שעבר.
בהזדמנות זאת, אני מצרפת לכם קישורים לפרסומים בנושא ריכוזיות בתקשורת משבוע שעבר:
ברכות חמות, עינת. |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
וגם את מתעלמת
30/7/12
לכב'
ד"ר עינת וילף, ח"כ
יו"ר ועדת החינוך
שלום רב,
הנדון שת"פ ביתר שאת, בשורש קיומנו - החיבור החברתי במרד גטו וורשה
ב: 3/4/12 פנה אלייך עפר לראשונה, בנושא החומרים הנדירים, הכוללים מכתבים וצילומים, שהתגלו בבוידם, השופכים אור על יסודות החיבור החברתי הקשור והנצרך לתקופתנו ובכלל - מרד גטו וורשה...
במדינה מתוקנת גילויים אלו היו "מקפיצים" את מערכת החינוך, וכאן שותקים?!
מרד גטו וורשה, אשר ביום השואה הקרוב ימלאו לו 70 שנה, שימש כהשראה לעצם המושג התנגדות על רקע "כצאן לטבח", וככזה, שימש השראה להקמת המדינה. אנחנו מצפים ממך, כמי שעומדת בראש ועדת החינוך, להתייחס לנושא...
במקביל לנושא החברתי המצוי בתוכן הנ"ל, חשבנו שתשמחי להאיר גם את ההעצמה הנשית שהיתה במרד, על רקע התקופה האפלה בהיסטוריה האנושית, כי בלי השואה - החושך, לא ניתן לראות את התקווה - האור.
אנו קוראים לך כיו"ר ועדת החינוך וכמי שחיברה את הספרים: "מקימים, לוחמים ואנחנו",
וכן "בדרך לא' ב', הדרך להצלת החינוך בישראל". לפעול בנושא ביתר שאת..
ובזאת באנו על החתום:
עליזה ויטיס שומרון ד"ר רות בראודה אסתר פולק ד"ר מיכל קליגר שפץ עפר, ע"ש מורדת גטו וורשה
_______________________
"סטודיו המרד" – אז העולם שתק, ועכשיו את?