0

בליינד דייט

66 תגובות   יום רביעי, 14/12/11, 01:14

''

 

זמן רב מחכים במחשב שלי ספורי הבליינד דייט שאספתי במהלך חיי. החלטתי לארגן אותם כמו קומיקס, דהיינו מחזות קצרצרים בבועות בינתיים טקסט בלבד, עד שימצא מי שירים את הכפפה ויצייר איתי את הסגה הנהדרת. אני מציגה בפניכם, ולשיפוטכם את ספור עלילותיהן של מרילין ושל אלינור בתקווה שתמצאו בו המון צחוק וגם מעט חכמת חיים.כי יש חיים אחרי ואולי אפילו לפני המעושרות.


היציאה לדרך האושר


זהו ספור מסען המפרך של חנה וינבך מרילין ושל ציונה כהן אלינור, בין עשרות אם לא מאות פגישות עיוורות כדי למצוא את האחד והיחיד איתו הן יכנסו לחופה בפעם השנייה בחייהן ,הכוס תישבר , והן תצאנה לחיי אושר ועושר עד קץ כל הימים.


היה ברור שיש למצוא ניק, שם חדש חף מאבק החיפושים שדבק בשם הקודם.חנה בחרה בניק -מרילין חרף היותה שחורת שיער, כי לדעתה מרילין הוא מצב נפשי. את לא חייבת לדמות למרילין מונרו , את חייבת להרגיש מרילין מונרו ואז הניק היושב עליך כמו כפפה ליד.אמרה חנה, והאמינה בכל מילה.


ציונה בחרה בניק אלינור כי הוא חובק עולם. למרות שלא ביקרה בכל העולם כולו, היא מרגישה אשת העולם, והיא לא מגבילה את מפגשי הבליינד דייט לישראלים , היא מוכנה להיפגש בכל השפות השגורות בפיה: אנגלית, מעט לאדינו ומעט אספרנטו.


חנה היא עורכת דין , עובדת בפרקליטות המחוז ומתקשה למצוא זמן להקדיש לחיפוש האחד והיחיד. יש לה הרגשה, שלפני שהיא מאחרת את הרכבת היא תיקח שנת חופש שתוקדש להתאווררות מהחיים הלוחצים, והיא תתמסר במשרה מלאה למצוא את החתן הבא.


חנה היא בת 49 יש לה בן אחד שמטייל כרגע בעולם, ובקושי משמיע קול. חנה מתה להפתיע אותו עם חתן כשהוא ישוב ממסעו התובעני במזרח אסיה.אבל היא יודעת שהסיכויים לכך קלושים ביותר.


ציונה בלונדית,שהתחילה את חייה כשטנית או ברונטית כפי שהיא אוהבת להציע. צלחה את ה- 50 בשלום בלי חתן מספר 2. לציונה יש בוטיק מצליח לעודפי מותגים מחו"ל. מימדיו של הבוטיק לא גדולים. הבגדים מונחים בכל מקום והלקוחות בקושי מוצאים את דרכם בין התלויים למקופלים. כשמגיעה הקונה החמישית היא מחכה בחוץ עד שיתפנה לה מקום בפנים. ציונה יודעת הכל על הכל, והיא השופטת הבלבדית מה מתאים למי ולמה. המחירים של המותגים מחו"ל לא גבוהים בכלל (יחסית לחנויות הנורמטיביות) וציונה, שלא אוהבת לפספס אף אחת, דואגת לפצל את התשלומים, להציע בגד נוסף חינם, ואפילו להתעצבן במילים אם מישהי משהה את ההחלטה הנכונה (לפי דעתה של ציונה כמובן) יתר על המידה.


ציונה חיה עם ילד שאימצה מרומניה בסיבוב נישואיה הראשון. הבן בגיל העשרה מתמרד לפי הספר, וציונה יודעת לספר עליו סיפורי אימה שמקלים עליה את המכירה.


מרילין נצמדה לאלינור כדי לזכות באנרגיה המעשית הדרושה לפצח את קוד הפגישה העיוורת. לשתיהן ברור שמה שלא הולך מיד לא ילך בכלל. ואם אין כימיה בפגישה הראשונה, לא ניתן יהיה לייצר כימיה לפעמים נוספות.


השתיים נפגשו בסדנת קומוניקציה שהתקיימה בביכורי העיתים. שתיהן הסכימו מיד על כל הצעה של ציונה, ומשם והלאה הן שילבו כוחות וחלקו בחוויות.


רודי הוא שחקן הומו סלב,פסיכולוג של החיים ומלא בתובנות על איך צריך להתנהג כדי להצליח.את דבריו  הוא עוטף בציטוטים מתוך עולם התיאטרון.  רודי יפה תואר ובעל גינונים של אירופה במאה ה- 19 מקובל על השתיים ומוזמן על ידי שתיהן להאיר נקודות ראויות לציון בסוף מפגש בליינד דייט במהלכו הלכה מישהי מהן לאיבוד.


הזינוק אל הלא נודע (ביתה של מרילין)

 

ציונה נכנסת בסערה: מהיום אני אלינור. ורק אלינור. האביר שהתכוונן על ציונה נתקע .נשבר לי לשלוח אליו רייקי ואנרגיות. האביר שמתכוונן על אלינור בדרך. הוא כבר במכונית.אני אמצא אות ו כדי לקצר לו את הדרך.

 

מרילין: תשואותיי אלינור. מרילין בשבילך. בואי נתחבק כי גם לי יש הרגשה טובה בקשר למבצע המשותף

 

רודי: אני מציע שנפתח את הקברנה המצוין שהבאתי, ונחליט איזה אתר כובשים לראשונה.

 

שתיהן: הולכים על JDATE

 

רודי: נהדר. עכשיו אתן חייבות להתרכז כדי למלא את כרטיס חייכן שאיתו תרקדו מתחת לחופה.

 

מרילין כותבת על עצמה ברצינות מופלגת: השם שלי מחייב את עצמי ואותך. אני מעניינת, אוהבת כל מיני סוגים של בלויים ברמה,מעריצה שוקולד איכותי ובילויים במסעדה שווה, בתיאטרון ובקולנוע. אני מתה על כל מיני פינוקים, ומפנקת כהובי את מי שראוי.

 

אלינור: אם אתה לא עם סטייל תמשיך לכרטיס הבא. אני אוהבת לחיות כי חיים רק פעם אחת,  בתכלס אני כאן כדי למצוא אותך ולצאת מכאן בנשיקה צרפתית ארוכה.אל תיתן לי לחכות !

 

רודי: אתן אלופות, מתוקותי, אני יכול לסדר לכם משהו במשרד פרסום שיודע להעריך קופירייטינג גאוני. עזבו עכשיו את הגיל ואת כל הפרטים הפחות חשובים . הוציאו את הרשת וגשו ללכוד את הפרפרים.

 

מרילין : מה את אומרת על זה ?" אוהב לשבת לעת ערב עם כוס יין בחצר ביתי בהרצליה פיתוח ולהתחבר אל גלי הים הנושקים אל הצוק שמתחתי . התרצי להצטרף אלי לכוס יין (אפשרי גם שמפניה)

 

אלינור : "כמו תות לקצפת, כמו טבעת יהלום לאצבע הנכונה

 

מרילין: אני חושבת שאנחנו לא בגיל המתאים

 

אלינור : (משיבה את שיערה לאחור, ומסדרת את שדי הסיליקון החדשים שלה ) נראה לך ?

 

מרילין מחייכת בהבנה : אלינור my dear את אישה בלי גיל. את עולה מתוך הצדף של הנעורים הנצחיים.

 

אלינור: אני כותבת לו. Baby התאור שלך עצר את ליבי. ולפני שנגיע למצב של סכנה אמיתית,(קוצר נשימה), תן לי צלצול  077-88776654 עשית לי את זה.

 

רודי: אני שומע את מרש החתונה עם רחש הגלים..........

 

 הכנה לבליינד דייט


שעה קלה אחר כך.  אלינור ומרילין משוחחות בטלפון.כל אחת בביתה. רודי הלך גם הוא. אלינור גורבת גרביים חושניות תוך כדי שיחה. מרילין כוססת צפורנים

 

מרילין : נו אל תשאירי אותי במתח די

 

אלינור, אנחנו נפגשים מחר בשקיעה אצלו במרפסת

 

מרילין : דיייייייי אני כל כך מתרגשת. אני לא מאמינה. הכול קורה כל כך מהר, אנחנו כאילו בסרט. מה תלבשי ?

 

אלינור: שאלה טובה. יש לי חליפת מכנסים מדהימה של סטלה מקרתני, אבל אני שוקלת גם את השמלה הירוקה המעט חושפנית של ג'יל סנדר.

 

 

מרילין: נהדר (סופקת כפים או מטופפת על השולחן) האצילות מחייבת. מה הוא חושב לו שהתיקט הזה של הרצליה פיתוח מספיק? הוא יצטרך להתמודד עם סגנון עם סטייל.

 

אלינור: את יודעת מה אני אוהבת אצלך נשמה ? את יודעת לנתח מצבים באופן כל כך מקורי. צ'או אחותי אדווח.



אין כמו הנסיעה הבייתה

 

שיחת הטלפון בין השתיים אחרי הפגישה.  אלינור מדווחת תוך כדי נהיגה

 

 

אלינור:את שומעת,. כשהוא הזמין אליו הביתה חשבתי שזה נחמד, אבל בדרך להרצליה   נזכרתי במה שאמא שלי לימדה אותי: אם הגבר מזמין אליו הביתה לקפה, יש לחשוד שהוא נמנה עם החסכנים, במילים אחרות, קמצן מהשורה.

 

מרילין: היא התכוונה שהוא מתקמצן על חדר במלון ?

 

אלינור: ברור.

 

אלינור, בקיצור, וילה לא גדולה, גודל בינוני, שדרה של שיחי סברס ענקיים

 

מרילין, תנועה לא נכונה את משופדת אימא,לה.

 

אלינור: חתול בית שמנמן, כזה שנשאר בחוץ לשמור על הגינה מעכברים, השתעשע עם עצמו בפינה,כאילו כלום. ההוא פתח דלת מרשימה ושנינו פסענו פנימה.

 

מרילין: ווי ווי אני מתה

 

אלינור: את יודעת, כאילו ביקרתי בניו יורק. בדירות היאפיות האלה. חדר האירוח לא היה ענק, אבל הוא היה מלא בדברים. הרגשתי שאני נמצאת בחנות של המוזיאון לאמנות מודרנית . פפפפפפפפפחדדדדדדדדדדד אין ספייס. מחנק מחפצים.

 

הוא נעל מגפי גוצ'י לבנים, לבש ג'ינס של ארמני, טי שירט של דולצ'ה וגבאנה ,זרק את עצמו על הספה שבנה פיליפ סטארק או אולי רון ארד. חייך אלי חיוך מטופל שיניים של קולגייט, הציץ  לשעון הברייטלינג  וכיוונן את מערכת התאורה בטח של צ'יהולי. קלסטרופוביה של מותגים.  בקושי התיישבתי על כורסת העור של קסטיאל

 

מרילין: אני  מתה. שאותך יבלבלו מותגים סוףףףףףףףףףףףףף איך הוא לא מתבייש

 

אלינור: שמפניה לא הייתה, סתם יין ניתזים שפתחו אתמול, חשבתי לקום וללכת.

פתאום לא יודעת למה, במקום לעוף משם נתקפתי ברעב, מה זה רעב. חשבתי שזה יהיה רעיון מצוין לצאת מהבית לנשנש משהו בחוץ. איפה. לא היה בראש שלו בכלל. הוא נגש למטבח וחימם משהו. התעודדתי. קמתי לעזור

 

מרילין: הלכת איתו למטבח, יפה. מה קורה שם ?

 

אלינור: כלום. המון מכשירים נקיים מהאריזה. בוק ג'ונס חימם קרואסון בגודל זרת, הניח אותו בקלאס במרכז של צלחת רוזנטאל ונשא את שניהם בזהירות למרכז השולחן שחצץ בינינו.

 

מרילין – אלוהים. קראוסון בגודל זרת. מה, הוא עושה דיאטת קרואסון.?

 

אלינור: הוא בצע עם הסכין המעוצב (כסף כמובן) את פאר הקונדיטוריה ושני החלקים לא היו שווים. רציתי לרצוח אותו.

 

מרילין: כי לקחת את החצי היותר קטן

 

אלינור: נראה לך ? כי גם החצי הגדול היה זעיר כמו בוטן.

 

מרילין: אל דנטה. בגודל שן (מתפוצצת מצחוק מהבדיחה הפרטית שלה)

 

אלינור: גם היא מתחילה לגנוח מצחוק ומחליפה את הארשת . אימא שלי תמיד ידעה על מה היא מדברת.

 

מרילין: ומה עם ......

 

אלינור: הוא דיבר כל הזמן על הומואים. סיפר לי על איזה כפר ליד בוסטון פרובינסטאון! עיירת הקיט הגאה ביותר בחוף המזרחי, מן שלוחה של סן פרנסיסקו. היה נדמה לי שהוא אפילו התגעגע.

 

מרילין: זיהית לחלוחית בעין ?

 

אלינור: ריחמתי עליו.

  

מרילין: אל מלא רחמים

 

אלינור: כשברייטלינג ציין שחלפה שעה, לוויתי למכונית שלי וזכיתי בשתי נשיקות דודה עם הדף של בום אל קולי, את יודעת של מטוסי קרב מנמיכי טוס.

 

מרילין: טוב אחרי כל העניין הזה עם ההומואים של  פרובינסטאון... לא היה מקום גם לחיבוק.

 

אלינור: לא לא. תאמיני לי, חוויה מיותרת לגמרי. את קופצת לשתות משהו בבר ?

 

מרילין : איזו שאלה נדרשת פה תמיכה רצינית. אני מצלצלת גם לרודי

 

 כל הזכויות שמורות למחברת

המשך יבוא

 

דרג את התוכן: