
שלום לכולם. אחד הסיפורים הראשונים שלי לשנה החדשה מתחיל לצערי בויכוח סוער שהיה לי עם אחת מרשתות הסלולר אליה אני מנוי. עיקר הויכוח נסב אודות חשבון חודשי גבוה במיוחד לאחר שהטלפון גלש לו להנאתו ובעליו, בהנאה פחותה כמובן, כלל לא ידע על כך. לשמחתי, לסיפור הזה יש סוף טוב: בזכותו אני יכול להציג בפניכם כמה מהאפליקציות הטובות במיוחד לשליטה בחשבון החודשי ואף לחיסכון בעלויות. כתבה שקראתי היום רק חיזקה אצלי את העובדה שנושא בקרת ההוצאות "הסלולאריות" שלנו הוא נושא מהותי לכל הדעות. אז מתחילים – הנה האפליקציות המשמעותיות שכל צרכן צריך להכיר: 1. Onavo
כן, כמו שראיתם מדובר באפליקציה חכמה אשר יודעת לנטר את צריכת הנתונים של יישומי הסמארטפון. באמצעות אלגוריתם האפליקציה יודעת לבצע מעקב ובקרה על צריכת האינטרנט, להפיק דו"חות שימוש מפורטים וגם לזהות אפליקציות אחרות המותקנות בטלפן ולהתריע כמה נפח גלישה הן תופסות. אגב – זו אפליקציה בפיתוח ישראלי. האפליקציה ניתנת להורדה בחינם ומתאימה לאייפונים וגם לאנדרואידים.
אחת האפליקציות הנפוצות והמצליחות בעולם, אפליקציה נוחה לשימוש ובעיקר יעילה וחכמה. על המשתמש, לאחר הורדת האפליקציה, להגדיר בדיוק את נפח החבילה אליה הוא מנוי, את מועד החיוב החודשי בו הוא מחויב ואז – המערכת עוקבת אחר התנועות במכשיר בכל דקה ודקה. ניתן להוריד באמצעותה מגוון יישומים, אחד מהם הוא למשל סגירת חבילת הגלישה רגע לפני שהיא מנוצלת במלואה כדי למנוע חריגות. האפליקציה ניתנת להורדה בחינם, אולם לא מתאימה לאייפונים, אלא רק לאנדרואידים 2.3 צפונה. מתקדם.
אפליקציות ישראליות לא, אין לכותרת הזו שום קשר ללוגו של פלאפון, למרות שאחת האפליקציות שלה מככבת כאן: אפליקציית "כמה דיברתי" של פלאפון ואפליקציית "My Orange" של חברת אורנג' כמובן נותנות מענה ללקוחותיהן. אפליקציית פלאפון מאפשרות בדומה לחברותיה מעקב יעיל אחרי החשבון החודשי, אך מספקת עוד כמה אפשרויות: מידע על החבילות השונות, גישה לחשבונות החודשיים, שיחות עם נציגי שירות ועוד. האפליקציה ניתנת להורדה בחינם ומתאימה לסמארטפונים בגלישה סלולארית. האפליקציה של אונרג' דומה במהותה לזו של פלאפון ומספקת גם היא מגוון שירותים נוספים כמו הצטרפות לשירותים, פתיחת הקו לחו"ל, קשר עם נציגי שירות ועוד. האפליקציה ניתנת להורדה בחינם ומתאימה לאייפון וגם לאנדרואיד.
ולסיכום, "חופש לא מקבלים, חופש לוקחים". וכוונתי היא, שהשליטה נמצאת בידיים שלנו. על ידי מאמץ מינימאלי ובאמצעות שפע הטכנולוגיה הסובבת אותנו, נוכל בהחלט להיות צרכניים נבונים וחסכוניים יותר. |
amitlavi2
בתגובה על גאדג'טים חמים
לירוןקורל
בתגובה על מתורגמן אישי בתוך האייפון
amirdadon0
בתגובה על אפליקציות לשירותכם
גילקרסקס
בתגובה על חולצת מצלמה, גאדג'ט ריגול מעניין במיוחד!
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה