נתק בת"א, קושי אמריקאי ויוון!

1 תגובות   יום שבת, 11/2/12, 10:30

הסיפור של השבועות האחרונים הוא הנתק המוחלט של המעוף משווקי עולם. המעוף, שהיה סוג של סוס מנצח, הפך למפסיד הגדול, ובמונחי תשואה נמצא הרחק מאחור. 3 דרכים להסתכל על זה. הראשונה, יש לו הרבה מקום לעלות. השנייה, פה יודעים הכי טוב ויש סיבה מוצדקת להישאר מאחור. השלישית, המצב כאן גרוע ממה שחושבים, מבחינת צמיחה, אבטלה, עוצמת הבנקים, שוק הדיור והמצב הביטחוני. עד כאן עלינו.
יוון לכאורה מפריעה לשווקים להמשיך לעלות. מנתחים טכניים מתייחסים לקושי בעליה כהתנגדות בשיא ויוון משמשת רק כתירוץ. כדי לאשרר המשך עליות, יהיה נחמד לראות מחזורים עולים ואת תשואת האג"ח האמריקאית והגרמנית עולות. שתיהן משמשות מפלט, ויציאה מהמפלט תאותת על גל עליות מחודש, ועל פוטנציאל בטווח הבינוני ארוך של כמה עשרות אחוזים טובים. בלי מחזורים ובלי עליה בתשואה, יש סימן שאלה ענק על ההמשך.

מעוף:
המעוף בבית כלא, 105-135. עד מתי? קודם שתיגמר השביתה...פער ארביטראז מינוס 0.83%, אבל אולי, אישור לתוכנית היוונית היום מחר, ייתן פוש חיובי. ואולי, עד שתיגמר השביתה הפער ישתנה דרמטית, לחיוב או לשלילה, אבל זה מה יש: דשדוש, עם נטייה ארביטראז'רית לירידות.

s&p500:
אחרי דשדוש רוחבי של כמה ימים קיבלנו נר ירוק יפה בשישי שעבר. מאז, הלונג כבר לא לונג ואנחנו רואים שמאוד קשה בעליה. המתנה במקום או אפילו ירידה קלה, יעשו רק טוב למדד. לתחילת השבוע יש איתות שלילי קל, שאינו משנה את התמונה הגדולה יותר, והיא חיובית עם יעד סביב 1365. מתחת ל-1325, נעשה חושבים. כפי שציינתי בהקדמה, למרות שהוא חיובי (ללא ויכוח), המחזור ותשואת האגחים מאוד משפיעים על התמונה לטווח ארוך....מאוד מפריעים.

יורו-דולר: לל"ש. בטווח הקצר, אני מעריך שעד שבועיים, נקבל אישור להמשך ירידות. פריצת 1.33 בסגירה דו יומית תביא לבדיקה מחודשת.

זהב: רמת ה-1750 נשארת הרמה הקריטית להמשך הדרך. יש תבנית מאוד מעניינת שנוצרה, תבנית חיובית, וכאמור, רמת ה-1750 היא הקובעת. כל עוד מתחת 1550 שוב על הפרק. יש לנו מבנה שלילי והתנגדות חוזרת ב-1750 ובזה נתמקד.

סיכום:
בארה"ב, יש לנו סה"כ נתונים מאוד חיוביים, ומלבד מעידות פה ושם הרוב ניראה ירוק. רצות הרבה שמועות וספקולציות על נתון התעסוקה משבוע שעבר ובכלל. עד שלא יוכח אחרת, נתייחס לנתונים כנתוני אמת...אין ברירה. הנתון החיובי הבא שנרצה לשמוע מהאמריקאים, אחרי שיפור באבטלה, הוא נתוני שוק דיור חיוביים. זה מה שפרק את השוק, וזה מה שיבנה אותו.
בגוש האירו, שהצליח להיסחף אחרי ארה"ב, התמונה עגומה. מרוב קיצוצים לא רואים את הצמיחה. ללא צעדים מעודדי צמיחה, שוק המניות לקראת קריסה נוספת. לגבי יוון, אומנם הפוליטיקאים יכולים להצביע, אבל ההפגנות יקבעו האם מתחיל תהליך של ריפוי או שהמחלה הולכת להחריף.
ומה על ת"א?...לא סופרת את אף אחד ממטר. דעתי תמיד היית, פה יודעים הכי טוב. ניתן לזמן לקבוע.  

 

עדכונים שוטפים בפורום מעוף בית הלל.

דרג את התוכן: