התבוננות על החיים ממעוף הנפש שלי.
הגיגים מפירותי...ארטי-שוק. מסיפורי שוק רחובות. פוסט זה שונה מאחרים, אני נוגע בפילוסופיה שנרכשה ועיצבה את אישיותי והתנהגותי לאנשים נפלאים, שליווני ומלווים אותי כעת. במסגרת עבודתי בשוק לאורך שנים, למדתי להתבונן בזווית אחרת על החיים. בחיכוך עם הציבור נוצר מעין מצב של "מעבדה אנושית", אותה אני חוקר ומתפרנס ממנה. האוכלוסייה אפשרה לי להתבונן, לחקור ולהקשיב- כאשר שלושת המרכיבים הללו עזרו לי לבנות תבנית התנהגותית של אנשים במצבים מורכבים. הניסיון אותו צברתי לא יסולא בפז. חלק מסיפוריי על הווי השוק, העליתי לקפה, וכן עוד אמשיך לכתוב בעתיד. אלו הגיגיי המתובלים בהומור. חלקם קיבלו חשיפה בדוכני בצמוד לציוריי. הגיגים אלו נכתבו בסדר רנדומאלי. לפניכם לקט, שלחלקכם בודאי יהיה מה לומר. עלי לציין, שזו דעתי האישית ואין בה לפגוע באדם זה או אחר!
1העולם מלא צבעים, רק עיור לא רואה ואתה שרואה! מתנהג כעיור. 2 לפעמים צריך להסכים בויכוח כדי לא ליצור ויכוח. 3 הראשון שיצליח לשנות את העבר, אקרא לו אלוהים. 4 אם מצאתי את האור לא אפחד לצעוד בחושך. 5 אין לי בעיה לצאת מהארון עדיף שלא יכניסו אותי לארון . 6 אם זה לא שבור אל תתקן, אם זה שבור! חבל לתקן. 7 ממתינים למעשה כדי להיות חכמים לאחר- מעשה. 8 אני סוחר, אני אומר לך את מה שאתה רוצה לשמוע- את האמת! 9 חכם מאמין בעצמו,טיפש מאמין באחרים,ולאחרים... 10 טיפש חסין מחוכמה חכם לא... 11 חוסר ידע יכול להוביל לידע... 12 אם לא מצאת מים לכבות את השריפה,אז תקריב את האגו ובקש סליחה. 13אילו ידעה הדבורה שעקיצתה תביא לקיצה ! הייתה רק מזמזמת... 14 אני עשיר בניסיון על מה שהיה עד אתמול, אבל חסר ניסיון על מה שיבוא מחר,לכן שאל אותי מחר על היום. 15 אומנם אינני יפה, אבל דעי לך!לנשמתי יש אף סולד ועיניים ירוקות ופה מחייך-תשאלי את לבי... 16 אנחנו כבני אדם חושבים שהחיים זה סוג של פילוסופיה ובהתאם לכך משנים את המילים והכללים...נלמד מיתר בעלי- החיים, להם אין מילים! 17 אם תכנס לצרה אתה תבכה-אם תתרחק מצרה אתה תשיר. 18 אם אתה רוצה שיהיה לך אוויר יותר, עצור את נשימתך. 19 לפעמים לא רוצה לזכור את העבר...אבל תמיד יהיה משהו ומישהו שיזכיר. 20 אם אתה בא אלי עם דבש. אגיש לך תפוח. 21 כשאני מצייר, אני בורח מחוקי האומנות. 22 היום אני בא –בימים, מחר אתה , אם תכבדני! מחר ילדיי יכבדוך. 23 מחקרים מראים- החמצן שאנו נושמים, מפריע לעשן הסיגריות. 24 מרי אנטואנט,אמרה:אם אין עגבניות- תאכלו שרי. 25 כשאתה צועק !אני אשמע אותך,אך לא אקשיב לך.
אסיים בשאלה: הינשוף הוא סמל החוכמה. כתב: דודי רצם.פורים שמח מצורף איור: פרקי אבות " עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים".
|
daniol
בתגובה על מתכונים שלי מהירקות בדוכני
תגובות (16)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
דודי,
איזה יופי של הגיגים. נהניתי לקרוא!
במיוחד אהבתי את 12, 14, 24 ו- 25
הבאת לי חיוכים. הרבה חוכמה יש כאן.
והאיור- מקסים!! ♥
אהבתי במיוחד את:
"אם מצאתי את האור לא אפחד לצעוד בחושך".
והאיור ממש יפה.
דודי יקר
אהבתי כל מה שכתבת.
והמשפטים וואוו משפטים מלאי חכמה פילוסופיה ותובנות חיים
והאיור, כתמיד להביט ולהחכים.
מאחלת לך ולב"ב פורים שמח וחיוך תמיד
היי דודי,
כמו שכתבת, השוק משמש לך כמעבדה אנושית
התבוננות על החיים ממעוף הנפש שלי.
בחיכוך עם הציבור נוצר מעין מצב של "מעבדה אנושית", אותה אני חוקר ומתפרנס ממנה.
אימרות מקסימות, חלקן מאוד חכמות, חלקן מתוחכמות, ובכל מקרה כולן מאוד יפות ומראות על חכמתך שלך.
יופי של רעיון.
ג.ע.2
הדבש והתפוח ... מאיזה חג זה ? :))
כמה.... כמה שחוייכתי... באווירה פורימית עם המון חוכמת חיים.... ואם לא שבור אל תתקן... כמה נכון !!!
חג שמח גם כאן !!