כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    הבלוג של רונה

    הכל על הכל

    תובנות מהמירוץ שלי אל הביקיני

    15 תגובות   יום שלישי, 13/3/12, 14:52

    אין אחת שלא מכירה את הרגע בו היא מתפשטת בפעם הראשונה בקיץ על חוף הים וחושפת את עצמה לעולם. זה ממש סוג של לידה מחודשת אחת לשנה, את מגיחה לעולם ומסביב כולם מסתכלים עלייך בריכוז – הגברים, הנשים, המציל. את יודעת שהם מביטים עלייך ורק עלייך, את רואה את הפרצופים, את שומעת את הליחשושים את מחשבת את הציונים. לרגע את פשוט עומדת שם, עירומה לגמרי למרות שאת עם בגד ים.

     

    מאחר ולא נולדתי מהונדסת גנטית נגזר עלי לעבוד בשביל לקלף את הזנחת החורף לטובת חיטובי הקיץ. אני מאמינה גדולה בתכנון וגם את ההופעה שלי בקיץ הקרוב לקחתי כפרוייקט, קראתי לו: 'המרוץ שלי אל הביקיני'. בגלל שהמשקל הוא כמו בורסה רק הפוך, עולה מהר ויורד לאט, ומאחר ומכשולים לא חסרים בדרך (כמו הפסח הבא להאביסנו לטובה) התחלתי את המירוץ שלי כבר לפני חודשיים.

     

    טיפים לדיאטה לא חסרים ברשת. אני, לדוגמה, אהבתי פוסט שמדבר על הקשר בין פעילות גופנית לירידה במשקל  שהתפרסם באתר של סולגאר. ניסיתי בעבר תוסף תזונה שלהם וזכרתי שהם מפרסמים פוסטים של אנשי מקצוע בנושא דיאטה אז נכנסתי לקרוא. יש עוד הרבה מידע באתרים נוספים שמאוד פשוט למצוא.

     

    אז לטובת כל אלו שחוששות אפילו מהשלב הראשון של לעמוד מול הראי ולהסתכל לאמת בעיניים, הנה כמה תובנות שרכשתי עד כה במירוץ שלי אל הביקיני:

     

    דיאטה

    דיאטה זה עניין מתמטי לחלוטין, אם כמות הקלוריות שיוצאת גדולה מהכמות שנכנסת התוצאה היא ירידה במשקל. אם ההפך אז... אתן כבר יודעות. רק לפני שאתן עוברות לחיות על חסה ומים תבינו שדיאטת בזק זה לא דיאטה, זו התעללות בגופה. רדו מזה, קבעו פגישה עם תזונאית, קראו קצת חומר מקצועי באינטרנט והרכיבו דיאטה מאוזנת שתיקח מכן רק את הקילוגרמים העודפים ולא את שמחת החיים.

     

    ספורט

    נו מה חשבתן, שלא תצטרכו להתאמץ קצת? הצחקתן אותי. אין מה לעשות, ספורט - או כמו שקראים לו בשביל שישמע פחות מאיים: "פעילות גופנית" - הוא כמעט בגדר חובה. מעבר לשריפת הקלוריות, הספורט לוקח על עצמו את הטיפול בסעיף החיטוב והעיצוב. שלא לדבר על זה שזה כיף (אחרי שעוברים את שלב ההתחלה והשרירים מפסיקים לכאוב) ועוזר לך להתיידד עם הגוף שלך. אני הכנסתי שלושה אימוני אירובי בשבוע, כחלק מהמירוץ שלי לביקיני, אחרי שקראתי פוסט על אימון אירובי ודיאטה.

     

    שתייה

    אלכוהול - פחות. קוקה קולה ודומיו - לא. מיץ תפוזים - סחוט במקום. מים - כן והרבה. אמנם זה נוזלי ונראה בלתי מזיק אבל משקאות אלכוהוליים ובעיקר משקאות מממותקים מפוצצים בקלוריות ומהווים אסון טבע. אם לשים רגע בצד סכנות כמו סכרת ומחלות אחרות, פשוט חבל על הדיאטה. לפלרטט עם כוס יין אחת זה בסדר, אחר כך עדיף לפלרטט עם כוס מים או סודה או אם את מאלו אז עם הברמן.

     

     

    תראו בנות, זה פחות או יותר מסכם את התובנות שלי מהמירוץ לביקיני, לא הראשון אגב. הרי בסופו של דבר כולנו דוגמניות, מול הראי לעצמנו ובים לכל העולם. את אולי אומרת לעצמך שאצלך זה ממש לא ככה ושאת מרוצה ממה שיש אבל עלי את לא עובדת, רק על עצמך. הרי בינינו, הביקיני הוא רק משל והמירוץ אל הביקיני פשוט מגלם את הרצון שלנו להיות יותר שלמות עם עצמנו. 

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/4/12 13:03:
      שתיה שתיה שתיה ורק מים - מאוד מאוד חשוב....
        25/3/12 11:23:
      פוסט נהדר. בשבילי זה יותר "תובנות מהמירוץ שלי אל בגד הים השלם"... אני כבר מזמן לא יכולה להרשות לעצמי בקיני ((:
        14/3/12 20:23:
      אני לא בחורה של דיאטות.. פשוט לא מצליחה. אני פשוט שומרת לא לאכול בין הארוחות יותר מידיי... ובסופש מרשה לעצמי קצת יותר!
        14/3/12 15:55:
      נורא קל להחליט שעכשיו נכנסים למשטר אבל נורא קשה לא להתפנק עם איזו עוגה אחרי יום קשה.. לדעתי המפתח זה לבחור מישהו שיהיה אחראי לשמור אותך בתלם ולא להשבר!
        14/3/12 13:20:
      בגיל 15 עוד הייתי רצה אחרי גוף ביקיני מושלם, עכשיו זה משהו שפשוט עושים כל השנה, ספורט ומים ותזונה רגועה (ברור שאני חוטאת בצ'יפס עסיסי פה ושם אבל אני גם מאזנת אותו בסלט וריצה אחרי זה)
        14/3/12 12:56:
      מצחיק את כותבת! אהבתי.. אני דווקא כן מהונדסת גנטית אז אין לי שום בעיה. חחח... סתם!!! תארי לך גם מזה אחרי הריון לחזור לגיזרה וכל זה.. עסקל א פשוט בכלל! (כמו שכתבת - לקח לי 9 חודשים לעלות ועוד שנתיים לרדת!!!)
        14/3/12 12:08:
      האמת שגם לי עשית חשק! אני רק מקווה שהוא לא יעבור מהר.. אני רוצה להתחיל להכנס למשטר כבר אחרי פסח, בקיץ הזה אני רוצה ללכת עם בקיני ולהרגיש טוב!! שיהיה בהצלחה :)
        14/3/12 09:36:
      אני במרוץ הזה גם בחורף וגם בקיץ, כל השנה! בשבילי לשמור על תזונה נכונה ולעשות כושר זו דרך חיים, ושלא תחשבו שאני נהנית מזה, פשוט אין ברירה אחרת. להיראות טוב זו עבודה :)
        14/3/12 08:03:
      אהבתי את התובנות! והאמת אני גם התחלתי את המרוץ הזה! רק חבל שתקוע לנו חג כמו פסח עם כל המצות... אז יש לנו עוד מכשול אחד לעבור לפני שמשלימים את המרוץ לקיץ!
        13/3/12 20:33:
      וואי איך עשית לי חשקקקק, בא לי כבר קיץ!!! את באה לצאת איתי לאיזו ריצה?? עם כמות האוזני המן שאכלתי בפורים אני צריכה להתחיל לרוץ מרתונים ;)
        13/3/12 17:05:

      צטט: פז ענבר 2012-03-13 16:29:35

      אהבתי, אני מאמינה שהכל מתחיל מבפנים :)

       

       

      לגמרי! ברור שצריך להקפיד ולשמור על תזונה ופיגורה אבל בסוף הכל תלוי במה את משדרת...

        13/3/12 16:29:
      אהבתי, אני מאמינה שהכל מתחיל מבפנים :)
        13/3/12 15:15:
      מדויק וכתוב מצוין ומחוייך! בהצלחה!
        13/3/12 15:10:

      במילה אחת: נשים.

       

      אני מתכונן לעונת הרחצה ככה:

      קונה שימשיה מהמבצעים של הקופה בסופר, מחפשת את הציידנית הרקובה בבוידם, מגבת על הכתף ויוצא לים

        13/3/12 15:04:
      אהבתי :))

      ארכיון

      פרופיל

      רונה69
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין