0 תגובות   יום חמישי, 15/3/12, 00:08

לילדי החמוד, שלום!

אתמול הייתה לצפרה יום הולדת.

השכנים קנו לה מי קולון ושושנים. סויבה שעובדת במטבח גם הביאה שושנים. ובערב באה באופן מיוחד חברתה מכדורי, יהודית, בלוויית עוד שתי חברות, ועשו קצת שמח. הביאו מתנות יפות והמון המון פרחים. רק שושנים יש שלושים. ועוד מיני פרחים.

תאר לעצמך היום, מצד אחד דולקת המנורה לזכרה של אמא, מצד שני השושנים בשלל צבעים וריחות משכרים. מוזרים החיים. מפרה-לי היא קיבלה היום חבילה, סוודר לבן יפהפה מצמר. כולה נרגשת, ולפי דבריה, היא חשבה שכולם שכחו בה, והנה הפתעות נעימות כאלה. 

לפני שנה, הינך זוכר, היית בבית בחופש ביום זה.. אני זוכרת איך ששלושתנו ישבנו על הספה, ושתינו לחיים. אז איחלנו לעצמנו שהשנה כבר יהא אחרי הניצחון ונזכה כולנו לאושר. בינתיים...

ביחס לבריאות אל תדאג. ביום ראשון אני חושבת כבר להתחיל לעבוד. חבל שהשבוע לא יכולתי להיות אצל הרופא. יתכן שלמרות שבשבוע הבא אני עובדת אחר הצהריים, אבקש את האחראי לעבוד בוקר מבלי להתחלף, ביום שלישי לכשאצטרך לנסוע לרופא.

ב-14 לחודש מתקיימת ועידת ההסתדרות. אני רואה סדר יום עשיר מאד. חלק ראשון הגולה וכל הקשור בכך. חלק שני, שאלות האיגוד המקצועי. בעיות הפועל השכיר, וחיסול עבודה שכירה בקואופרטיבים.

אני קוראת בעיתונות מאמרים שמשמשים הכנה למה שתידון הוועידה. אגב, נזכרתי מה הינך אומר, הראית בעיתון שהבחירות לקהילת ירושלים נפסלו? היה הכרח בכך, בכדי לטהר את האווירה הציבורית, כי מי יודע עד היכן יכלו הדברים להגיע. כמה עמל, מרץ וכסף הושקעו בכל זה, ולבסוף?

אני קוראת את הספר השני מ"מלחמת היהודים". מאד מעניין. דבר גדול ממש. מחר אולי אסע לאיטה לאיזה יומיים, אבל אשתדל לקרוא. אני רוצה לגמור את ששת הספרים, כי אחר כך זה רק ייסחב.

ואתה, קינדהלי, איך אתה מבלה את חייך? אחרת לגמרי מאשר אני? אני גאה ויחד עם זה גם מקנאה בך, שיש טעם לכל הסבל העובר עליך. רק כך כדאי לסבול.

הסיפור שנמסר על ידי החייל היהודי מדרום אפריקה, נראה בעיניי באמת כאגדה. אני חושבת להקריא זאת לפני עשרות הבחורים המתהלכים בראש חוצות ונדמה שכאילו אין ולא קיים יותר מצפון וחובה בעולם.

איך הקור שם? ההינך מצויד כהלכה? ומכתבי קיבלת? לא קרה שאאחר אפילו ביום, למרות שסידור מכתב כרוך אצלי באיבוד הרבה זמן וכוח, מאז שאין אצלנו תיבת דואר.

ייתכן שחלק מהמכתבים שאני שולחת על ידי זרים, הולך לאיבוד. כתוב באם הינך מקבל דואר בסדר, כל יומיים צריך להגיע אליך מכתב ממני.

הייה בריא וחזק,

נשיקות רותחות,

שלך באהבה,

דורה

דרג את התוכן: