0

דמיון כוזב וחלומות רחוקים

0 תגובות   יום ראשון, 25/3/12, 04:21

     מספרים לנו ש"חשוב מאוד לתת לילד לפתח את הדמיון". וכמה זה חשוב שהילד יהיה "יצירתי". אך היצירתיות המתועלת הזאת, המדוכאת היטב, מוצאת את חוסר הדמיון ואת הסירוס הכללי עוד לפני שעשתה את הצעד הראשון שלה בעולם.


   מספיק מבט חטוף על פני הדמיונות ה"חופשיים" ביותר אצלנו (ועוד לא ראיתי אחד מספיק "מופרע" על מנת להתרחק מעט מהאידיאולוגיה האלימה הגורסת שרק לבעלי "כשרון" מותר להצליח בחברת הסחורות) על מנת להיווכח שהחלום הרחוק ביותר נעוץ כל כולו במציאות האפרורית והקשה. 


   אך יותר גרוע מכך הוא שהיחס אל העיוות ההיסטורי המתמשך שאנו מתעקשים להכתיר אותו בתור "מציאות", מונצח על ידי הסגידה ל"כיף" ול"יצירתיות" ההומוגנית אותה מנפיקה התעשייה. כשם שאנסו את המילה "קומוניזם" לסוג נוסף של ברבריות, כך גם אונסים את המילה "דמיון" לסוג נוסף של מתקתקות קונפורמיסטית מחליאה. 


   ואחת, היושבת וכותבת באופן "יצירתי", על חלומות אהבה רחוקים, לא שוכחת לרגע את הבחירות ה"שקולות" במציאות הכלכלית, מנעימה את האוזן במוסיקה ההרמונית ומבזה גם כל שריד דל שנותר מאותם חלומות רחוקים. 

דרג את התוכן: