
מומלץ לחברי הממשלה הבאה ,והטוענים לראשות ממשלה לקרוא על טיסה 571 שהתרסקה בהרי אנדים , ולהבין איפה בדיוק כלכלת ישראל נמצאת ,ולאיזה מציאות הם נכנסים בעוד 6 או 8 חודשים אחרי שיהיו פה בחירות, כי ממשלת נתנייהו לא מסוגלת להעביר תקציב מדינה ל2013-14 בגלל הגזירות החמורות הצפויות בו והקואליציה שהרחבה שהוא זקוק לצורך העברת הגזירות הכלכליות ,נהייה בדיוק באותה נקודה שבה כל המפלגות החילוניות יצטרכו לשבת ביחד עם ביבי נתנייהו , ולחתוך בבשר החי , ממש כמו ב2003 כי אחרת כלכלת ישראל תלך לתהום , ובינתיים הפסדנו 8 חודשים של המשך התדרדרות המשק שהיו יכולים להחסך . בשינוי גדול ממה שהיה ב2003 ,שבה היה פה מעמד בינוני חזק ועשיר ,המעמד הבינוני מימן את הפרוספריטי הכלכלי הפיקטיבי שהיה פה ב 8 השנים אחרונות במיסיו וכספי הפנסייה שלו , וכרגע הוא יבש מכסף , והתוכנית הכלכלית תאלץ לעזור גם לו באופן נרחב ,ותטיל עול נוסף על הציבור . לחץ נוסף על הממשלה הבאה, יבוא מהטייקונים שגם הם הסתבכו ולא היו עומס על קופת המדינה ב2003 , וזקוקים לצערנו לעזרה כדי לא ליפול ולהפיל פה בנקים מה שיחריף את הקטסטרופה .
הפצצה העיקרית היא לא הפצצה האיראנית , אלא פיצוץ בועת הנדלן ,שגם הוא יעיק על הכלכלה ויביא להאטה חמורה במשק , כי דינה של הבועה להתמוטט , כי מומנה באשראי ללא כיסוי שחייב לחזור לבנקים כדי שאלו לא יקרסו .
העלאות המיסים שהציבור חוה עכשיו ,ולא מבין מדוע מוטלים מיסים כל יום, הם קצה קצהו של גל הגזירות ומיסים שיגיע אחרי הבחירות, כי ישראל התנהלה בפנטזיה בשנים האחרונות , ויצאה משיווי משקל כלכלי ,מה שהביא את המחאה , ויצר במקביל חורי ענקכספיים בקופת המדינה שמישהו צריך לממן במזומן , ולא בהדפסת כסף לדורות בסיפור שיגמר כמו ביוון. ככל שהמשבר יבלם מהר יותר בכוחות משותפפים של קואליציה רחבה , כך ישראל תצא מהמיתון הזה מהר יותר , כך הנזק שיגרם למשק היה קטן יותר ומשקי הבית והעסקים הקטנים ינזקו במינימום האפשרי . זה בכלל לא עניין לפוליטיקה ולא עניין של בחירת מפלגה זאת או אחרת ,אלא מדובר בפגיעה קשה בכלכלה ובאימון האזרחים הנורמטיבים במדינה , מה שפוגע בחוסנה של מדינה יותר מכל , ומדובר במצב חדש שישראל לא עמדה בו מעולם , כשמה שמוגבר כליבת הכור הכלכלי של ישראל , המעמד הבינוני המנוע של הכלכלה ויצרן מקומות העבודהבמשק נפגע אנושות כלכלית ,ומדינת ישראל לא תשרוד בלי מעמד בינוני חזק כמו ששום רכב לא יכול לנוע בלי מנוע תקין . כל המועמדים לראשות הממשלה לא מדמיינים לעצמם באיזה מצב מסובך כלכלית, נמצאת ישראל כיום ,ואיש מהם לא יצליח להזיז כלום ,אם לא תהייה קואליציה רחבה של כולם בלי גינוני כבוד . מי שמסתכל על הפנים של סטנלי פישר מבין את עוצמת החרבון הכלכלי שנגרמ כאן ואת עוצמת ההפתעות ,]שצפוייה לכל אלו שרוצים להיות ראשי ממשלה , אבל הם לא מבינים לאיזה תהום הם הולכים לקפוץ באנגי , ושהדבר היחידי שהם צרירכים בשנים הבאות זה סכיני שווארמה לבצע קיצוצים כואבים במוגלה שיושבת על המשק .
ככל שממשלת אחדות תוקם מהר יותר , כך המשק ינצל מהר יותר מהאסון הכלכלי שהוא הולך ,לחוות ההמתנה לבחירות הולכת להיות לוקסוס שיתברר כ יקר מאד שכהמציאות תטפח על פני כל המתמודדים החברתיים כשיסתבר לכולם ,שהם באו לחפש מלוכה ונקלעו לתוכנית הישרדות ,שלא חלמו עליה בחייהם כמו אותם אלו שיצאו לבילוי בבואנוס איירס והתרסקו עם מטוס באנדים ונאלצו לאכול מבשר חבריהם כדי לשרוד חכו ותראו, כי זה הולך להיות הריאליטי האמיתי בשנים הקרובות
ונתנייהו – הוא יצטרך לעבור טרנפורמציה גדולה באופיו ודיעותיו ,ותפיסתו ולהתיישר עם דיעות אחרות , ולבלוע הרבה צפרדעים , כי גם לו אין ברירה , והוא עוד לא הפנים שהוא בהקרנה של סרט שלא הזמין כמו החברה באנדים ,שרק יצאו לבילוי של סוף שבוע בבואנוס איירס ,ורצו לחזור הביתה בשלום ,אבל נתקעו שם ל 70 יום
|
בןמזל
בתגובה על הקשר שבין מצלמות מהירות לפשיטת רגל של המדינה
בןמזל
בתגובה על מעט מוסר למנכ"ל הOECD שבא להטיף בענייני כלכלה
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה