כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    רגע של...והרגע חלף

    על כוכבים, סולמות, קפה ,כתיבה קריאה ותמונות. ובעיקר על הרגע שחלף ממני ברגע שכתבתי והרגע שלא תוכל להחזיר אותו לעצמך. הרגע בו קראת..וכמובן, על הרגע שאחרי.

    http://tasteofisrael.org.il/?pg=business&CategoryID=0&ArticleID=155&SearchParam=Follmond

    ארכיון

    0

    דיסוננס-פוסט שלא תאהבו לקרוא.

    10 תגובות   יום רביעי, 18/4/12, 10:07


    אבא ואמא גדלו בבתים מסודרים. במיוחד אמא. סבא היה סוחר בדים מוצלח בבודפשט ולפיכך היה בית יפה, משרתת גויה שערכה קניות, עשתה נקיונות וכו' .
    אח"כ - מלחמה. אין עוזרת, האוניברסיטה זרקה אותה וקשה היה לקנות אוכל.
    אח"כ - רעב. אין יותר בית, מחנות, התעללות, עולם שמתמוטט, אבא שאוכל דשא מתחת לקנה רובה של נאצי מסריח.
    אח"כ - עליה ארצה. צנע. שוב אין אוכל ועומדים בתור.
    אח"כ - יותר טוב. אפשר לעשות קניות. יש מכולת, איטליז, ירקן…הולכים ברגל וסוחבים שקיות הבייתה - ברגל. התחבורה הציבורית לא הייתה משהו ואת הסל עם הגלגלים המציאו מאוחר יותר.
              מבשלים, אוכלים וכמובן שלא זורקים אוכל אף פעם.
    אח"כ בגיל זקנה - הגיעו הבנות עם הרכב ולקחו אותם לקניות בסופרמרקט. הם היו חסרי מילים מרוב לוקסוס.

    היה לנו מזל גדול. הורים שהצליחו להשתקם. הכל יחסי כמובן אבל הם עבדו, אכלו, גידלו משפחה , אפילו קנו בית.
    נ.ב. - הם אף פעם, אבל ממש אף פעם, לא הלכו לראות טקס של יום השואה.

    אני גדלתי בבית שלא חסר בו הרבה. היה אוכל. היום אני יודעת שלא היו מותרות מי יודע מה, אז נראה לי הכל בסדר.
    אח"כ, כבוגרת, נשואה, אמא - תמיד נסעתי לקניות עם הרכב או - עשיתי משלוח. לזה קוראים החיים היפים, נדמה לי.

    ההורים - גם כשאכלו טוב, אף פעם לא שכחו את הרעב. אני - לא יודעת מה זה רעב.

    הורי כבר אינם בין החיים אך ישנם עדיין ביננו ניצולי שואה שגם לו רצו לשכוח את הרעב - אי אפשר. הם עדיין רעבים.

    במאה ה 21 , בישראל של הסופרמרקטים הגדולים, המכוניות שמתמלאות בשקיות אוכל, בישראל של הטקסים.

    הזמינו אותי לטקס העירוני של השואה. לא הולכת לטקסים. הם מעצבנים אותי. התפילות, הדיקלומים, הנאומים וההופעות. לאחרונה נוסף טרנד חדש לטקסים - ריקודי בלט ...
     אותי זה מזעזע ובא לי לצעוק "לא שייך"!

    המקרר שלי די ריק היום וצריך לעשות קניה גדולה. היות ונשארנו עם רכב אחד והיום הוא תפוס, צריך יהיה לקנות מחר. ביום השואה. הפוסט הזה אומר שזה מציק לי וכשמציק - חושבים...למשל, כמה מועיל היה לו היינו מבטלים את הטקסים ואת הכסף שמבוזבז עליהם , אוספים ונותנים לאותם יוצאי שואה שמסיימים את חייהם ברעב ובהשפלה.
    ואולי אפשר להוסיף ליום הזה צום לאומי , במקום הטקסים...ככה, לשם הזדהות סימלית בלבד (כי הרי אי אפשר באמת להבין או להכיל את מה שהיה שם). חוץ מזה, צום לא עולה כלום למשלם המיסים אלא חוסך.
    הייתי מעבירה את צום יום כיפור שמטרתו לבקש רחמים עלינו (אגואיזם טהור) - ליום השואה…אולי מבצע התרמה ארצי לטובתם של ניצולי השואה החיים ביננו וחווים שוב רעב, הזנחה משפילה, חולי ושיוויון נפש?

    הייתי מסכימה אפילו למס מיוחד שכולו היה עובר לשיקומם ולשיכונם בבתים שיש בהם חשמל, חימום ומקרר מלא. באיטליה יש מס כזה למקרי חירום. קוראים לו "una tantum"
    ומצבם של הניצולים שלנו הוא חירום. נקודה. 
    לא מבינה את הדיסוננס הזה. איך קרה שטקסי יום שואה חשובים יותר מאנשים? מהאנשים עצמם?
    הרעיון שישנם אנשים כאלה ביננו ואנחנו עורכים עבורם טקסים במקום לדאוג להם לחיים של נוחות וכבוד  נראה לי כל כך עקום, כל כך רע…
    מישהו צריך להתבייש חזק. גם אני מתביישת.


    אולי שווה לקיים מחאה חברתית כמו שצריך רק לכבודם?

    איפה דפני ליף?

     

    אולי בכל זאת אדחה את הקניות.

    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/5/12 12:44:

      צטט: מיקה יהלום 2012-05-04 18:52:37

      . טוב שהעלת על הכתב. צניעות- הורייך , הלוואי, שבני- הדור ילמדו ממנה.ויש לעזור כלכלית לניצולי- השואה.

      צניעות - פשטה מהעולם (בכלליות). הסתפקות במועט, שזה דבר אחר, היא תלויית גורמים חיצוניים גם ומגיעה בהשוואה למה שיש. בתקופת הורי, רבים הסתפקו במה שיש כי זה מה שהיה. היום, מצבם של הניצולים קשה לעין ערוך לא רק בהשוואה להיום אלא גם בהשוואה לתקופת הורי.

        4/5/12 18:52:

      . טוב שהעלת על הכתב. צניעות- הורייך , הלוואי, שבני- הדור ילמדו ממנה.ויש לעזור כלכלית לניצולי- השואה.

        4/5/12 18:46:

      צטט: samidav53 2012-05-03 07:15:06

      לא מרגיש צורך לא לאהוב את הפוסט... או לאהוב... אנחנו חולקים כאב שמושרש ב DNA .. כל אחד בדרכו. השכחה בעיני היא כיום האויב הגדול ביותר . לכשנגמרת השכחה מתחיל עולם עובדתי אחר. ולכן כל דבר שיעביר את לפיד הזכרון.. טוב בעיני. בשימשית יש כלל שכתה י"ב שבקיץ היו בפולין - הם אלו שמעלים את הטקס. אם ישירו... טוב בעיני.. אם ירקדו בלט... טוב בעיני... אם יעמדו בשקט 30 דקות... טוב בעיני רק שיהיו על המשמרת ולא ישכחו. אמי בת 87... אני כבר לא צעיר... הם ילדיינו .. צרכני הסופר והפייסבוק. הם ישאו את עול בסיפור... וביום הזכרון לשאוה ולגבורה... היום בו לפחות ...הגדת לבנך... שיגידו בכל דרך.

      זהו לא פוסט על זכרון, שכחה או לפידים אלא על הגינות, על להיות אנושיים, לפקוח את העיניים ולראות את אלה שעדיין איתנו...על מידיות. את הטקסים אפשר להשאיר לזמנים שלא יהיו יותר ניצולים שסובלים חרפת רעב ביננו.
      ואם טקסים - להגיד זה לא זה. תאמין לי. גם תוכי יכול להגיד אם תלמד אותו. להרגיש זה כבר משהו אחר. כשמדברים על "לא לשכוח" לא חושבת שמתכוונים ל"לא לשכוח את העובדות ההסטוריות". אלה כתובות בספרים.

       

        3/5/12 07:15:
      לא מרגיש צורך לא לאהוב את הפוסט... או לאהוב... אנחנו חולקים כאב שמושרש ב DNA .. כל אחד בדרכו. השכחה בעיני היא כיום האויב הגדול ביותר . לכשנגמרת השכחה מתחיל עולם עובדתי אחר. ולכן כל דבר שיעביר את לפיד הזכרון.. טוב בעיני. בשימשית יש כלל שכתה י"ב שבקיץ היו בפולין - הם אלו שמעלים את הטקס. אם ישירו... טוב בעיני.. אם ירקדו בלט... טוב בעיני... אם יעמדו בשקט 30 דקות... טוב בעיני רק שיהיו על המשמרת ולא ישכחו. אמי בת 87... אני כבר לא צעיר... הם ילדיינו .. צרכני הסופר והפייסבוק. הם ישאו את עול בסיפור... וביום הזכרון לשאוה ולגבורה... היום בו לפחות ...הגדת לבנך... שיגידו בכל דרך.
        29/4/12 00:47:
      יהודית יקרה, עוד כשהיית בתיכון ידעתי איזו נפש יקרה עמוקהיש לך. תמיד עלית על הנקודה העיקרית. ותמיד ידעת לבטאה בכל האמצעים בצורה הכי יפה - במילים במוסיקה - שירה ונגינה ובציורים. גם הפעם הגעת ישר לעניין שעליו "במקרה" דברנו בעלי ואני ביום השואה האחרון. בדיוק על הבזבוז בעת שיש עוד ניצולים שסובלים וזוהי חרפתנו..., כל הכבוד לך. אלה ש"לא מרוצים" שייכים לא לעמנו, הם מחפשים רק בידור ושמחה מזויפת ובהצגות כמו "גיטו" מתנהגים כבהמות וצוחקים . כך גדל כאן נוער אשר "לא ידעאת יוסף".. כל הכבוד לך. יש לי הערה על פרט אחד אבל את בטח מנחשת אז בוודאי שאין צורך להוסיף. שלך יהודית כ.
        19/4/12 12:35:
      תסתכלו על זה: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150750061789295&set=a.181211204294.122140.630709294&type=1&theater
        19/4/12 12:29:

      תגובה לתגובות:

      לגבי פוסט שלא תאהבו - תשמעו, אנחנו ברשת חברתית...יותר נחמד ועדיף לכתוב על אהבה, בדיחות, משהו קליל מתחכם וזורם מאשר לטחון את הצרות שוב ושוב...מודעת לזה. אלא מה? אני כועסת.

       

      גם אני מכירה את הסברי ה"צריך לזכור...הנוער..." הכל נכון. מסכימה לגמרי. צריך לזכור ולהזכיר. אבל...אבל גדול...

      איזה פרצוף, עם איזו חוצפה אנחנו מזכירים את הסבל הנורא כשאנחנו אחראים לסבל של אלו שנותרו? תגיד לי מיכאל, איזו דוגמה אנחנו נותנים לנוער הזה שלא היה שם? הרי יש מצב שהנוער יידע (והוא כבר יודע) שהייתה שואה 39-45 וב 2012 כ- 50000 ניצולים - חיו ברעב, השפלה, ליכלוך בדידות וחולי במדינה מערבית, מדינת רווחה - ישראל....אי אפשר יהיה להפריד בין הדברים.

       

      למה זה דומה? לאשה מוכה שאחרי שהגבר שלה כיסח לה את הצורה ושלח אותה לבי"ח...הוא נעמד מול מיטתה, מסתכל, רואה את הזוועה (נפוח, דם, תפרים, גבס כי שבר לה את הידיים) ו...אומר לה "אני אוהב אותך" או...כותב לה שיר. מדליק הא?

       

      אז כל עוד טקסי הזכרון האלה מזכירים גם את האבסורד, הדיסוננס, הסבל של הניצולים כיום -  אין להם מקום. נקודה. הייתי משעה אותם ומטפלת באנשים האלה כדי שיהיה להם טוב וכדי שהטקסים האלה יהיו אפקטיביים, חינוכיים ויזכירו מה שצריך.

       

      ועוד משהו...אני חושבת שהעניין הזה חשוב לפחות כמו מחיר הקוטג' או הדירה.

        18/4/12 22:46:
      פוסט חשוב בהחלט שאפשר ורצוי לקרוא. טקסי השואה עדיין חשובים כדי לזכור ולהזכיר לדור הצעיר מה אירע רק לפני 70 שנה. זה חשוב מאד. אבל ללא קשר, יש לדאוג לכל ניצולי השואה באשר הם, ולתת להם כל צורכיהם. האמיני לי - למדינה יש די כסף. זה רק עניין של סדר עדיפות.
        18/4/12 21:09:
      כל הכבוד לך

      למה פוסט שלא אוהב לקרוא?

      נשמעת כאן צעקה הגיונית (למרות הדיסוננס או האקסימורון, היתכן שצעקה שהיא משהו רגשי יכולה להיות הגיונית?)

      גם אני אומרת: די לטקסים , אלה שמתהלכים בינינו, חיים כמתים, בחרפה. זה בלתי נסבל.

      מה הצביעות הזאת?

      איפה הערכים? איזה דיסוננס. צורם,כואב, בלתי נתפס, בלתי מובן, בלתי מתעכל.

      עלינו, על כולנו, לשמור על ניצולי השואה, להגן עליהם,לשמח לבבם ולו במעט: בית,אוכל,שירותי חברה ותרבות

      אבדנו. אבדנו דרך! 

      ועוד

      ביום העצמאות

      בימים ששכבות המצוקה הולכות וגדלות, אין "אוכל" רשויות משלמות מאות אלפי שקלים לאמן שמופיע 30 דק' 

      ביזיון.

       

      *

      נ.ב- סגנון הכתיבה חזק.