הנהירה לחמלה The Age of the Brain Is Here
![]() "חייל בכחול" 1970 נו, בשעה טובה. זוכרים כשהסרטים הטובים של המסך הגדול היו מגיעים אלינו מאמריקה בעיקוב של שנתיים? לא הפריע לנו לראות את "קן הקוקיה" (1975) או את "חייל בכחול" (1970) באיחור. פתחנו כיסאות מתקפלים באולם של הקיבוץ (שהיה לחילופין גם אולם חתונות, מגרש כדורסל ומקום לאירועי תרבות), המקרן עם הסליל הגדול של הסרט היה מוכן ושמחנו בחלקנו.
![]() "חייל בכחול" 1970 - 1 מתוך 12 עכשיו, בעיקוב של אי אלו שנים, לא נורא, טוב מאוחר מאשר אף פעם, המדיטציה הופכת גם אצלנו למיינסטרים. תזדרזו להירשם – אבל אל תדאגו כ''כ אם לא נשארו לכם מקומות. יש שפע של מקומות בהם ניתן ללמוד ולתרגל מיינדפולנס, נתינת הדעת, נוכחות מלאה וחומלת בכל רגע ורגע. העיקר הוא לא לדאוג, המורים מלמדים...
Mark Greenberg on Nurturing Mindfulness in Families, Schools and Youthבנימה רצינית יותר, ד''ר מרק גרינברג, אשר מתמחה בהכנסת מיינדפולנס לכיתות לימוד בארה''ב, מעביר פעילות בכנס החשוב ופורץ הדרך הזה מטעם הבינתחומי בהרצליה ומכללת לוינסקי לחינוך (פרטים להלן). מרק גרינברג הוא אחד מהאנשים שהשתתפו בדיאלוג עם כבוד הדלאי לאמה שמוזכרים בספרו של דניאל גולמן "רגשות הרסניים". הוא מדגיש את ההיבט האתי, דהיינו המוסרי, של מיינדפולנס, שלעתים קרובות מדי נשכח.
מדעי המוח ומדיטציה - מכון מיינד אנד לייף 8:00 מה באמת חשוב? חשוב שנהיה חומלים, דהיינו מוסריים, ובהחלט חשוב ללמוד וללמד את הידע הזה, כל דור ודור. נראה לי שאפשר בהחלט לברך "שהחיינו" על היוזמה, ולקוות שפעילות מסוג זה רק תלך ותעמיק וכן תכה שורשים איתנים בארצנו. בשעה טובה נקבל את פני עידן המוח בארץ ובעולם, ואת זריחת המילניום החדש לו חיכינו זמן רב - שנות אלפיים, אם אינני טועה, לכל הפחות...
ממש בימים אלה, כולל מחר 1.5.12, יקי פלט מלמד בעברית בת''א: "התמודדות עם קשיים באמצעות התמרת התודעה" -- מומלץ בחום. פרטים בהמשך.
בברכה לאושר למען כולם (למען כולם, לא למען האושר ;)
** תודה למרב על העריכה הלשונית (לפעמים אני מוסיפה עוד טעויות אח''כ :)
מהפך של הלב - על חקר המוח ומדיטציה פרופ' ריצ'רד דיווידסון על חקר המוח ומדיטציה
האלימות בבתי ספר גואה, הציונים יורדים וכמות האבחונים הפסיכיאטרים עולה. האם חוקרי המוח יכולים לעזור?? כנס חשוב וייחודי בשבוע הבא! כרטיסים מסובסדים!
שלום רב,
היחידה למחקר יישומי במדעי המוח שמה לה כמטרה חברתית לעדכן את החברה בישראל לגבי מחקרים והתקדמויות מדעיות שיכולות לשפר את התפקוד של מערכות החינוך, הבריאות והטיפול.
השנה בחרה היחידה להתמקד בחינוך. בימים אלו שכולנו מודאגים ממצב האלימות הגואה בקרב ילדנו ומרמת היכולות שהולכת ויורדת אנו שוב ניזכרים בחשיבות הנושא.
בשבוע הבא אנו עורכים כנס ייחודי שמטרתו עדכון קהילת החינוך לגבי המחקרים שמראים שניתן וחשוב לפתח באופן אקטיבי מיומנויות של קשב, ריכוז וויסות רגשי ושגישה זו נמצאה יעילה ביותר כאשר היא מיושמת במערכת החינוך.
חוקרי המוח יגיעו אל אנשי החינוך לעדכן בדבר התקדמויות מדעיות חשובות ורלבנטיות ביותר לעולם החינוך ולדון עימם במשמעות ממצאים אלו. יתרה מכך, ביום העיון יוצגו מחקרים שמראים שהכנסת גישות אלו אל תוך מערכת החינוך מובילה לירידה משמעותית באלימות ובאגרסיה בבתי הספר, לעלייה משמעותית בציונים בכל המקצועות (כולל מתמטיקה ומדעים!) ובעליה בחוסן הנפשי.
לשמחתנו עלה ביידנו לסבסד בצורה ניכרת את יום העיון והסדנאות המעשיות הנילוות וכעת הוא מוצע במחיר סמלי בלבד: 50 שקלים עלות יום עיון** ו80-150 שקלים לסדנא. ניתן להגיע לסדנאות ללא יום העיון (בכל סדנא תינתן הקדמה תיאורטית).
אנו מבקשים עזרתכם להפיצו בקרב אנשי חינוך, הורים, מטפלים, מדריכי ילדים ונוער וכל מי שעובד עם ילדים על מנת שנוכל להגיע לכמה שיותר אנשים.
זו הזדמנות שלא תחזור בקרוב וחבל יהיה לפספס אפשרות חשובה זו לקידום הנושא בישראל.
**יום העיון נערך כחלק מהתרומה החברתית של היחידה למחקר יישומי במדעי המוח לחברה בישראל. אנו שמחים לבשר שעלה ביידנו לסבסד את הכנס ובכך להקל על אלו שאינם מן האקדמיה להגיע. אלו שכבר נירשמו ליום העיון בעלות גבוהה יותר, יקבלו החזר כספי ביום האירוע.** ההרשמה ליום העיון בלבד מתבצעת באמצעות אתר רישום (באמצעות כרטיס אשראי בלבד): www.idc.ac.il/MudaEducation בכדי להירשם לסדנאות, יש לפנות לכתובת המייל: mudacenter@gmail.com לשאלות נא לפנות לכתובת מייל kmifano@idc.ac.il בברכה, צוות האירוע
דהרמה בעברית עם יקי פלט על נושאים מרכזיים בבודהיזם * ** הציבור הרחב מוזמן להשתתף ולקחת חלק באירועים ***
קורס עיר בשני חלקים "התמודדות עם קשיים באמצעות התמרת התודעה" חלק א' 1.5.12 יום שלישי | 19:00-21:00| בית הקיבוץ הארצי, רחוב לאונרדו דה וינצ'י 13 ת"א חלק ב' 8.5.12 יום שלישי | 19:00-21:00| בית הקיבוץ הארצי, רחוב לאונרדו דה וינצ'י 13 ת"א
להרשמה
כמקובל במסורת הבודהיסטית, ביקורו של יקי פלט בארץ מטעם עמותת ידידי הדהרמה והפעילות הנ"ל מאורגנים ללא מטרות רווח ועל בסיס תרומות בלבד - מנדיבות ליבם של המשתתפים בפעילויות השונות. המעוניינים לקחת חלק יוכלו להשאיר במקום דאנה (תרומה) כעזרה בכיסוי הוצאות הפעילות והביקור.
פרטים נוספים והרשמה באתר ידידי הדהרמה לדף הביקור בפייסבוק לחצו כאן
נשמח אם תיידעו גם את חבריכם או כל מי שהנושא עשוי לעניין אותו/ה "לו יזכו כל בעלי התודעה באושר ובגורמים לאושר"
|
תגובות (12)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אפרופו ענווה אמיתית - פוסט של ארז, על ECO/EGO, מומלץ בחום.
העיקר הוא שיש תובנות...
שיטת החינוך שהבודהה פיתח ולימד מנפיקה אנשים חומלים ביעילות כבר כ-2600 שנים. עוד שיטות לפיתוח תודעה חומלת גם עובדות, כמו השיטה היהודית, הנוצרית, המוסלמית, ההינדית ועוד. עכשיו, כבר כ-25 שנה, בשיתוף הפעולה בין מדענים לטיבטים, הרעיון הוא לפתח שיטת חינוך מדעית-חילונית שתתאים לכולם, ללא קשר דת, תרבות, שפה, צבע עור, צורת אף ועוד דברים שוליים שמפרידים בינינו כבני אדם. הדלאי לאמה אף כתב שני ספרים בנושא מוסר חילוני אוניברסלי, כי המוסר הוא הבסיס, אבן הפינה, אבן היסוד, התשתית, לפיתוח חמלה ולפיתוח שלוות נפש פנימית אמיתית.
הבודהיזם הוא ממש מדע של התודעה (לכן גם אנשים עם נטיה אנליטית שאוהבים לחקור נמשכים לבודהיזם), ושיטות תרגול רבות של הבודהיזם לפיתוח חמלה מתאימות ליישום ע''י כל אדם. דוגמאות הן:
1. ערכי מוסר אנושיים בסיסיים
2. מדיטציית ריכוז על סוגיה - למשל:
(א) נתינת הדעת (מיינדפולנס) מתאימה לכולם.
(ב) מדיטצית ריכוז עם דמוי מנטלי (באנגלית) מתאימה כאשר משנים את הדימוי מנטלי באופן תלוי-תרבות. למשל, לימדתי "מדיטציה יהודית באספקלרית הבודהיזם הטיבטי" עם ארבעת אותיות שם ה' בתור הדימוי המנטלי - כך גם תרגלתי בעצמי במשך שנים רבות, לפני שהתחלתי ללמוד עם המורים הטיבטים.
3. שתי המדיטציות הקלאסיות לפיתוח חמלה גם מתאימות לכל אדם
(א) טונגלן
(ב) שיטת "שבעת השלבים" (שיטת "כל היצורים הם אמהותנו", שיטת "הרחבת מעגל חמלתנו")
עוד סיבות ותנאים שיש לאמץ לפיתוח חמלה הם תרגול של נדיבות, סבלנות, ביטחון עצמי אמיתי משולב ענווה (תובנה לגבי מקומנו בייקום)... ויש כמובן צורך לנטוש סיבות לסבל, כמו פגיעה בזולת, כוונה לפגוע בזולת, חלוקת "אויב/חבר" ועוד
אף שיטה לפיתוח חמלה לא עובדת אם לא מיישמים אותה "בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך", דהיינו, עם כוונה כנה מעומק הלב, עם אמונה ועם דבקות במטרה, עם הרבה התמדה ומאמץ מתוך שמחה.
אני משתדלת לקצר בתגובות...
השקפה, מדיטציה, פעולה, הגשמה
"כשאדם מזהה את טבע-הבודהה הנוכח בו עצמו, זוהי נקראת ההשקפה.
להזין את ההמשכיות שלה באופן הנכון - אלה נקראים מדיטציה או אימון.
למזג אותה בפעילויות היומיומיות ולפעול בתואם עם הדהרמה, אלה נקראים פעולה או התנהגות.
ולממש אותה באופן שלחלוטין אינו מעורפל, כמו השמש הזורחת בשמיים וזוהרה אינו משתנה, זוהי נקראת ההגשמה."
~ קיבג'ה טולקו אורגיין רינפוצ'ה
(תרגום לעברית: שלמה שנטידווה שפרינגר)
תודה! תודה על סבלנותך ועל נדיבות לבך. יישר כוחך.
כוונה כנה מעומק הלב, לקיחת אחריות, הבעת צער כנה. תודה רבה על הדוגמה האישית. הפרופסור ממליץ שנהיה קולים - לא חמומי מוח. אל דאגה, הכל בסדר.
אמינות, כנות, יושר, שקיפות. מודל למופת. תודה רבה על השיתוף. העיקר לא לדאוג ולהיות בשמחה תמיד ולהרחיק העצבות מאד מאד - אכן.
תהיי ברוכה בכל מעשייך, חנה יקרה.