כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    שוקור בדארנה - Shokor Badarna

    תמיד התרוצצו לי מחשבות בראש - מתי ימציאו את הדבר הבא...

    יזם בתחום האינטרנט והמדיה, קהילות ורשתות חברתיות, תרבות דיגטלית, שילוב של מדיה ותקשורת המונים בעולם הוויב.

    גר בעיר סכנין שבצפון הארץ, עוסק בין השאר בתחומים שונים ובהתנדבויות שונות.

    בבלוג שלי תוכלו למצוא כל מה שתרצו לדעת על חידושים סלולריים, מחשבים ואינטרנט...

    אנחנו מתחילים להקים מיזם אינטרנט חדש וחדשני, כדאי לכם להצטרף ולשאול.

    תגובות (0)

    נא להתחבר כדי להגיב

    התחברות או הרשמה   

    סדר התגובות :
    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    אין רשומות לתצוגה

    ויקיפדיה – אאוט, קוויקי – אין

    0 תגובות   יום שלישי, 8/5/12, 14:02

    אתם כבר בטח מכירים את התרגול. אתם מחפשים מידע על משהו ספציפי באינטרנט, אבל אתם רוצים את המידע בקצרה, באופן מתומצת ואין לכם כוח לחפירות ולמיליון הקישורים בוויקיפדיה. אז מה עושים? עד לא מזמן, לא היה יותר מדי מה לעשות. היינו חייבים להיכנס בכל זאת לוויקיפדיה או לאתרי אנציקלופדיה אחרים, ומשם לדלות רק את האינפורמציה שרלוונטית אלינו. אבל זה הולך להשתנות: הכירו את אתר קוויקי (Qwiki).

     

    קוויקי הוא למעשה אתר שמציע לנו אנציקלופדיה אינטראקטיבית עצומה שמכילה מידע פחות או יותר על כל דבר שקיים בעולם. התוכן מוצג באמצעות מיצג קצר שלא עולה על כמה דקות עבור כל ערך, על ידי קול רובוטי של אישה. כך למשל, אם נקליד את הערך סכנין (באנגלית Sakhnin), נקבל סרטון קצר בן קצר יותר מדקה הכולל את מיקומה של העיר במפה, מידע על אוכלוסיית העיר ותמונות של העיר. הדבר פועל לגבי כל מושג שרק תחשבו עליו. אם זה קיים – סביר להניח שתמצאו עליו מושג בקוויקי.

     
    קוויקי מבוסס על טכנולוגיית Text to Speech שבה קול האישה, שהוא לא אלא יישום רובוטי, שואב את המידע מהרשת וממיר אותו לדיבור. למעשה, מדובר בטכנולוגיה שכבר קיימת כמה שנים אפילו בטלפונים סלולריים ישנים (קבלת שיחה עם שם המתקשר), אך בקוויקי שידרגו משמעותית את איכות הקול והתוצאה שמתקבלת היא קול של אישה שכמעט ולא נשמע כמו קול רובוטי.

     
    אז מאיפה שואב קוויקי את כל המידע? טוב, כאן בכל זאת מגיע קרדיט גדול לוויקיפדיה, אבל גם ליוטיוב. ברגע שהקלדנו ערך לחיפוש, השרתים של קוויקי שולפים במהירות טקסטים ממגוון רחב של אתרים שבהם יש מידע על הנושא המבוקש. ברוב המקרים אנחנו למעשה נצפה במיצג אינטראקטיבי של תוכן שכבר מוצג בוויקיפדיה, מגובה בתמונות ובסרטונים קצרים מיוטיוב. שילוב כל הכלים הללו יוצר ערך מעודכן, קצבי קצרצר ומעניין – בלי כל החפירות שמסביב. בנוסף, קיימת גרסת קוויקי לאייפד.

    http://bshokor.com/1617

     

    צפו בקוויקי בפעולה:

    ''

    דרג את התוכן:

      ארכיון

      פרופיל

      BShokor
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין