0
האלימות במדינת ישראל נמצאת בעליה. הרבה עבריינים, ערסים ושאר זבלים אנושיים פוגעים באנשים תמימים וישרי דרך. סכינאות, אונס, שוד, איומים, נוכלות ושאר פשעים הממררים את החיים לאנשים טובים הינם מעשים יום יומיים. התקשורת מלאה בדיווחים על כך. זה נראה כאילו הכל נהיה הפקר ואנו חיים במערב פרוע בו מי שחזק ומצוייד בכלי נשק עושה מה שרוצה. חמורה במיוחד מעורבות הנוער, כולל נוער בתחילת גיל העשרה. זה לא נדיר שנער בן 12 מחזיק סכין בכיסו ובקבוק של משקה אלכוהולי בידו ומסתובב בחברת ערסים משועממים המחפשים מריבות ואלימות. זה יכול להיות ביום וגם בשעות הלילה המאוחרות. מעניין היכן הוריו בקטע הזה.
המצב הזה אינו חדש, אלא שהוא מובלט יותר ויותר בתקשורת, וכך חדר סוף סוף למודעות של הציבור הרחב.
ביומיים האחרונים היו שני ארועים פליליים בהם שוטרים ירו בעברינים אלימים. אחד נהרג והשני נפצע ונתפס. זאת התחלה טובה ואני מקווה שהמגמה תימשך. רמת האלימות היא כל כך גבוהה עד כי אין מנוס אלא לשנות פאזה מבחינת פעילות המשטרה. העבריינים מצויידים בנשק קטלני (קר וחם) ואינם מהססים להשתמש בו. בתחום הזה נחצו קווים אדומים שהיו מקובלים בעבר, הלחיצה על ההדק או דקירה באמצעות סכין, מברג וכד' נעשים בתדירות גבוהה ובקלות. חובה עלינו, הציבור התמים שומר החוק, לגבות את המשטרה ולאפשר לה להתאים עצמה למציאות החדשה.
יש להפעיל לחץ על מח"ש שממררת את חיי השוטרים בחקירות מיותרות. לאפשר לשוטרים גמישות בעבודתם כדי להרתיע את פורעי החוק מפנייהם. השוטר צריך בתקופה זאת יותר סמכויות ויותר גיבוי בהפעלת כוח מבלי שיחשוש לחקירת מח"ש המסכנת את שירותו במשטרה והיכולה להעמיד אותו לדין. שוטר מפחד אינו יכול לפעול באומץ מול המזבלה האנושית המסכנת את הציבור.
הציבור צריך לדרוש בתוקף מהממשלה להגדיל את כוחה של המשטרה, בכך שתגדיל את תקציבה ותאפשר לה לגייס אלפי שוטרים מקצועיים ולציידם כראוי בניידות ובכל הדרוש להם. זה לא יתכן שהאוכלוסיה גדלה והמשטרה נשארת באותו סדר גודל של כוח אדם. במצב כזה אין המשטרה מסוגלת לתת לציבור את השירות הראוי.
אני רואה במצב הקיים סוג של טרור הבא מבפנים ואינו פחות מסוכן מהטרור החיצוני. זה בפירוש טרור המסכן את קיום המדינה בטווח הארוך. משטרה גדולה וחזקה המגובה בנוהלים וחוקים מתאימים תוכל בעתיד לעצור את הטרור הזה ולהחזיר לציבור את הבטחון האישי. הציבור צריך לדרוש מהממשלה את זכויותיו הבסיסיות לבטחון אישי. באווירה שנוצרה לאחרונה זה בהחלט ניתן לביצוע. |