0

27 תגובות   יום שבת, 7/7/12, 00:39

מאז ומתמיד היו הסיעות החרדיות חלק בלתי נפרד מן הממשלה (הרבה לפני שאני עצמי נולדתי) ומאז ומתמיד הן ייצגו את ציבור בוחריהן נאמנה (ואת עצמן ואת מקורביהן נאמנה עוד יותר שהרי כבוד הרב, ירא השמיים המעונב, לא יסע בפחות מקאדילק או ב.מ.ו סדרה 7 עם צ'קלקלה כחולה...גם אם לא מגיעה לו אחת כדין).

 

עם השנים צברו הסיעות החרדיות יותר ויותר כוח, שכן השליט התורן למד שאין להן דעה לכאן ולכאן - ובלבד שיקבלו את האתנן שלהן - חופן מצלצלין (מעות, זוזים ושקלים) פה ושם, ואולי גם איזה מחסום שבת וכביש עוקף קברים.

 

עברו עוד שנים וראו החרדים כי טוב וכי תורת משה וישראל קרדום נפלא לחפור בו היא - והחלו הללו לשווק את מרכולתם בכנסת ישראל ביתר שאת. כמובן שחלק גדול מהמצלצלין שקיבלו הגיעו לידי ההמונים - וכך מה שממשלות ישראל לא השכילו לתת לעניים, לקחו סיעות החרדים מאתנו ונתנו זאת בעצמם. משראו ההמונים כי טוב, אצו רצו הם להצביע ש"ס, אגודת ישראל, יהדות התורה ועוד - תוך הענקת כוח רב יותר לסיעות, שהפכו בן לילה לגוש מכריע בממשלה.

 

וכעת - כעת הגיע הזמן לפרוע את הצ'ק.

זה התחיל כמובן במשרדי הדתות למיניהם....

זה המשיך לוועדת הכספים - בה התיישבה יהדות התורה מאז ולתמיד בראשות שפירא, רביץ, פלדמן, ליצמן, גפני,  ושות', תוך החזקת המפתח לכספת של המדינה.

על משרד הפנים ומשרד הבריאות לא פסחו הללו וכמובן שגם משרד החינוך, להוציא שר החינוך עצמו, נשלט כמעט ברובו על ידי החרדים. ולקינוח? משרד השיכון.

 

ומה נשאר בעצם? כל המשרדים שאין בהם כסף או שליטה בהטבות שהמגזר החרדי עשוי לקבל מהם. המשרדים האלו אינם מעניינים את החרדים. לא החוץ, לא התחבורה, לא הבטחון ולא התקשורת (יצוין לזכותו של אטיאס שהתפשר על התקשורת נושא ניידות המספרים). גם לא האוצר. אתם יודעים למה? כי הם שולטים בועדת הכספים והאוצר יכול לקפוץ להם.

 

ועכשיו הבה נביט מה קורה בעצם סביבנו?

המיעוט הזה שכעת נמצא בלב השיח הציבורי בגין חוסר תרומתו בעליל למדינה (מלבד תפילות עלומות לישות עליונה שלאו דווקא כולם מאמינים בה) - בעצם שולט על כל מוסדות המדינה המעניקים שירות ישיר לתושביה ובאופן מופגן לחלוטין, דואגים החרדים להטבות ממוקדות לעצמם תוך שוד הקופה הציבורית, תרתי משמע.

 

זה מתחיל בשיכון, שם ישנן הטבות לצעירים מרובי ילדים ואישורים מזורזים מאוד לבניית ערים חרדיות. למרבה הפלא, אינני מכיר חילונים צעירים מרובי ילדים. נו טוב. לגבי אישורי בנייה לבתי כנסת, עמותות חרדיות וישיבות אני כבר בכלל לא ארחיב את הדיבור אך כמובן שכשצריך, אפשר להכשיר דברים מהר מהרגיל.

 

זה ממשיך לחינוך, שם 90% מהתקציב הולך...נחשו לאן? לעמותות חרדיות. פה ושם נזרק איזה שקל או שניים לעמותה חילונית אך עדיין כמעט כל התקציב כולו מגיע לידי החרדים ורק הוא מאושר כמובן על ידי המשרד. למיותר לציין שמי שיפשפש עמוק עמוק בתיקי הבקרה הכלכלית - יגלה דברים שלא אוכל להרחיב אודותם לצערי.

כמובן שהשליטה במשרד מאפשרת להם גם להחליט מה ילמדו ילדיהם, הפטורים מהשכלה העשויה לשמש אותם לתרומה למדינה ובמקום זאת גדלים בישיבות מסוגרות (פה ושם עם רבנים חרמנים שמלטפים, ממששים ומנשקים אך לא נעצרים בחסות ההמון המגונן עליהם) וגדלים לתוך עולם של פרזיטיות.

 

משם לבריאות, המקדמת כמובן ביטוחי שיניים למיניהם למשפחות מרובות ילדים, טיפולים משודרגים ותוכניות הטבות שונות הפונות ליראי שמיים וכמובן, שליטה מוחלטת בכל נושא המוהלים והטיפול במת שמאוד חשוב לחרדים שרוצים להחליט בשבילנו גם לאחר מותנו ולא רק בחיינו (זה חלקית גם באחריות משרד הפנים).

 

ומשרד הפנים? משרד הפנים כמובן מאשר פעילויות והטבות שונות הנוגעות ל... נחשו מה? משפחות צעירות מרובות ילדים ותושבי אזורים יראי שמיים. יד ביד עם משרד השיכון, דואג משרד הפנים לזרז תהליכים בחסות האל וכמובן, איך לא - נושא רישום התושבות והפיקוח על בתי הדין החרדיים ומוסדות החרדים מצוי - ניחשתם נכון - בידי שר ירא שמיים.

 

ואיך אפשר בלי משרד דתות? המשרד הזה פורק...זוכרים את זה? זה הופיע בכותרות. נעלם ובשקט בשקט חזר לו וקם ומפרנס מאות עובדים מהמגזר החרדי אך כל זה קרה לו בשקט בשקט. בלי כותרות. כמובן שהגוף האלמוני הזה אחראי על כל הפקחים והרבנים ה-"מפקחים" על כשרות העסקים בישראל במרץ רב. ולמה אני אומר "מפקחים"? כי רובם מקורבים לרבני הערים הבטלנים ואם בכלל אי פעם רגלם דרכה בעסק אותו הכשירו, אני מחר עוטה טלית ורץ לכותל להתפלל. תמורת חופן מצלצלין תוכלו להכשיר אפילו משחטת חזירים, שכן השמיים צריכים כסף וכשמדובר בכסף - הכל אפשר להכשיר.

 

ולקינוח - ועדת הכספים.

כל אלו מעלה מתגמדים אל מול רום קומתו של יו"ר ועדת הכספים.

האדם המחזיק במפתח לתקציב המדינה שמסוגל למוטט את הכנסת עד שיקבל מה שירצה. לא מאשר? לא יהיה תקציב והממשלה לא תתפקד. והרי מי יפגע מזה? החילונים בלבד שכן הכספים לחרדים יגיעו בזמן ורק מוסדות החילונים יסבלו. ומה יקרה כשהחילונים יסבלו? השליט החילוני התורן יסבול ויאבד את השלטון אם לא יכנע לדרישות.

 

ולמה שליט חילוני? משום שלעולם לא יהיה שליט חרדי והחרדים לעולם לא ירוצו לראשות הממשלה. למה? כי הם יודעים ששם הם יצטרכו לתת מענה אמיתי לקיומה של מדינת ישראל, שמעניינת אותם כקליפת השום כל עוד הכסף זורם והתנאים טובים. למה להם להתאמץ? מספיק להחזיק את העבד החילוני באשכים ולחלוב אותו כי אין לו לאן לברוח.

 

זו המציאות.

מכוער ככל שזה ישמע - זו המציאות.

זו הסיבה שביבי מתקפל, שרבין התקפל, שברק התקפל, שכוווווולם התקפלו.

 

כי אי אפשר להתגבר עליהם. הם שולטים בכל הברזים ובכל פעם שמישהו מעז להרים את הראש - החרדים דואגים להזכיר לו שהם יכולים להחליף אותו מתי שרק ירצו.

זו מאפייה לכל דבר. עולם תחתון של סחיטה באיומים. הם לא שודדים אף אחד באיומי נשק. לא צריך. הם גורמים לנו לבוא על ארבע ולהגיש להם את התמורה.

 

אה כן... אתם חושבים שהחרדים יגויסו אי פעם לצבא? מחאה או לא מחאה - זה יקרה ביום שאני אחזור בתשובה כנראה.... אז קחו אוויר, השענו אחורה והנו מהחיים שהחרדים מאשרים לכם לחיות.

 

ולאלו מכם הלוקים באופטימיות - גם אם יעבור חוק או תקנה או המלצה או רמיזה או משאלת לב ממשלתית (או כל מושג אחר שימציאו כדי לסרס את ההחלטה) המחייבת, בעזרת השם, גיוס חרדים - הרי שבדוח מבקר המדינה (ההוא שכותב ספר בדיחות על חיינו מפעם לפעם) בעוד 10 שנים יקבע כי הממשלה לא עשתה דבר בכדי ליישם את ההחלטה ואף חרדי לא גויס. זה כך כיום בתחומים אחרים במשרדי הממשלה - החלטות ומעשים לחוד - בתואנות של קשיי פיקוח, מחסור דיווח, בעיות פיתוח ומצב הרוח. אז כן - אם יועצי התשקורת יצוו כן - ביבי וחיית המחמד שלו, מופז, יוציאו החלטה היסטורית מפאת המצוקה הפוליטית וניחוח זעמם של המצביעים. משהו עמום וחסר שיניים שכזה שאיתו ירוצו להר הרצל לקיים טקס היסטורי בהליך מזורז, על מנת להסיט את המצלמות מההפגנות. יום אחרי, תגנז ההצהרה ולא תשמעו צעקות או איומים מהחרדים, שיקבלו הבטחה בכתב יד לא רשמי וחשאי, כי שערה מראשו של בחור ישיבות צדיק, לא תגויס לצבא הכופרים הצוררים, נוסעי השבת ומחללי השם (שכספם, לעומת זאת - זך וטהור ממש כשכינה בכבודה ובעצמה).

 

הערה: מי שטוען לעלילת דם - ילך נא לארצות הברית, מקום מושבם של ראשי הקהילות המכובדים, המשיח לשעבר (מילובביץ') וכל התורמים הכבדים בקרב החרדים. וראו זה פלא! כולם שם עובדים (הם אפילו משרתים במשטרה ושם משם מה אף רב לא פסק שזה משכב בהמה...) וכולם שם ממלאים את הוראות החוק ואף אחד לא מעז לחסום רחוב או רכב בשבת, ואף אחד לא מעז להתיז צבע ברחוב על אשה ואף אחד לא יעז לתלות שלט האוסר על אישה להיות אשה, ואף אחד לא יעז לנסות לכפות על הממשל האמריקני לשלם להם אגורה שחוקה.

למה? כי ביום שיעשו זאת יושלכו לכלא וטנקים יעלו על בתיהם ללא רחם.

כלומר, אין לא יכולים. יש לא רוצים.

דרג את התוכן: