אז יש בת מצווש, בדיוק זו שצחקו עליה בארץ נהדרת. זמר, להקה, שתי שמלות לילדה, אלף מוזמנים.... ויש את הקונספט השונה- אירוע אינטימי בגינה בבית. איך ניתן ליצור איורע אינטימי בעיצוב שלא יהיה יקר אבל ייראה מדהים?
מדובר בשילוב של שני קונספטים- שגם יתאים לחברות מהכיתה. וגם ידבר לחברי ההורים ולבני המשפחה.
ריהוט אוירה וצבע: הייתי בוחרת בריהוט גינה לבן, יוצרת מגוון של פינות קטנות ואינטימיות. חלק מהפינות יהיו של שולחנות עגולים גדולים, וחלקם שולחנות קטנים, ממש כמו בבית קפה. בחלק מהגינה אני מפזרת מחצלות ועליהן פופים בצבעי ירוק תפוח ולבן-צבעים אלה מתאימים לירוק של החצר. אין חשש משיעמום של צבע מכיוון שאנחנו צריכים לזכור את בצעי בגדי הילדים ש"ירעישו" ויתנו את הצבעוניות והאוירה. עששיות ונרות יצרו אוירה מדהימה ואינטימית כשהערב ירד. אטרקציות לילדות: אפשר להביא אטרקציה לילדים בתקציב לא גבוה, להפעיל אותם וליצור מזכרת מהאירוע. כמובן שאפשר להביא אטרקציות יקרות יותר, אבל העיקר הוא לטעמי הוא להפעיל את הילדים. אפשרות אחת היא לשכור צלם ולעשות להם תמונות קבוצתיות במגוון תלבושות ולתת לכל אחת אלבום מהאירוע (סוג של book). אפשרות נוספת היא שכירה של שוזרת צמות- תיצור עם הבנות תסרוקות מיוחדות ונחמדות.
מזנוני האוכל: שולחנות ארוכים, עליהם סידורים גדולים של פרחים וירק (לא יקר ועושה את העבודה של הצבע והעיצוב השונה), ענפי עצים בתוך אגרטל מעוצב גדול, יתנו נפח ומתאימים את עצמם לסביבה, ונותנים מראה לא מנוכר (זה לא מסובך-כמה ענפים ירוקים בתוך הואזה, סרטים על הואזות בקשירה על וכבר היא מעוצבת). על אחד משולחנות הילדים מכינים קערות זכוכית עם ממתקים- יוצר צבעוניות רבה, ועם עטיפה של צלופן שקוף זה יוצר משהו מדליק לגמרי.
עלויות: היתרון הגדול בעיצוב בעצמך הוא החיסכון בעלויות. שכירת פלטות כשולחנות ארוכים (כ- 50 ₪ לפלטה), שכירת ריהוט גינה (פלטות עגולות יעלו כ 30 ₪ לפלטה ומפה עוד 20 ₪ למפה). ממתקים אפשר לקנות בסיטונאות, גם פרחים. קישוטי ואזות וסרטים קונים בחנויות של מוצרים חד פעמי שמוכרים פיצ'פקעס. קונים הספרות 12 (בת מצווה) ומפזרים על השולחנות. |