0

0 תגובות   יום שני, 9/7/12, 20:36

וודקת התה הנמכרת ביותר - עכשיו בארץ

 

''

 

 

''
ה- Sweet Carolina נחשבת לוודקת התה מס' 1 באמריקה והמשקה החמישי בארה"ב מבחינת הצמיחה מבין משקאות האלכוהול. זו וודקה שאפשר לשתות גם כצ'ייסר וגם כתוספת לשלל קוקטיילים, בעיקר כאלו אשר מתבססים על ספרייט, קרנבריז ותפוזים. אוהבי אלכוהול ותה קר ימצאו בה את השילוב המושלם, משקה חדשני ומאוד מיוחד.

''
 

וחוץ מזה:

''

- Sweet Carolina מגיעה בבקבוקי 750 מ"ל, עם 35% אלכוהול
- הוודקה כשרה, בהשגחת הרבנות הראשית
- כאמור, היא בקרוב תנחת כאן, בטעמים: אפרסק, תה רגיל ו'חצי-חצי' (תה-לימון)
- Sweet Carolina נמכרת ב-45 מדינות שונות כיום
- כ-150 אלף בקבוקים שלה נמכרים בכל חודש
- הסלוגן שלה למעשה אומר את הכל: THIS AIN'T YOUR GRANDAMA'S TEA PRATY. לא יכול להיות מדויק מזה.

 

 

''

 

♣♣♣♣♣♣


מזרח תיכוני מ-א' ועד ת':

יין Mediterranean 2008 של יקבי כרמל

 

יין שכולו ענבים מאזור הים התיכון הוא משהו שצריך לייחס לו חשיבות מיוחדת. כזה הוא יין Mediterranean של יקבי

''
כרמל, מבציר 2008. יקבי כרמל משיקים את הסדרה הזו בפעם השנייה, כאשר היין מורכב מכמה זני ענבים נפוצים מאוד באזור הים התיכון:

 

קריניאן – 30% (גודלו במספר כרמים מבוגרים באזור זכרון יעקב)

שיראז – 25% (גודלו בכרם קאיומי)

פטי וורדו – 23% (בכרם מירון)

פטיט סירה – 18% (בכרם מבוגר באזור הרי יהודה)

מלבק – 2% (כרם עלמה שליד צפת)

ויוניה  - 2% (עץ הזית הבודד)

 

ההפקה של היין הזה הייתה מיוחדת גם היא: ראשית, הושרו הענבים בקליפותיהם, בנפרד, וגם עברו תסיסה במיכלים נפרדים. התבגרות של שבעה חודשים לחוד – ואז ערבוב. לאחר הערבוב של כל הזנים, הם נשלחו להתבגרות נוספת, של שומנה חודשים הפעם, במספר חביות צרפתיות של עץ אלון (10% מהן חדשות).

בניגוד לנהוג, לפני הביקבוק לא עבר היין הצללה וסונן בסינון גס, מה שמבטיח כמעט בוודאות משקעים בבקבוק, לאחר כמה שנים של התיישנות אצלכם בבית.

 

♣♣♣♣♣♣

 

צעירה, רעננה ומעולה:

''

עוד הצלחה של יקבי כרמל – סדרת Young Selected

 

סדרת ה- Young Selectedמבית יקבי כרמל, יוצרה במטרה לפנות לכל הסוגים של אוהבי היין – בין אם אלו חדשים ו'טריים' או וותיקים ומנוסים. היינות של סדרה זו מאוד ידידותיים, קלים לשתייה, טעימים ולא מאיימים.

מוסקטו וקריניאנו הם שני יינות מעולים שמציעה סדרה זו, והם עונים לכל הקריטריונים המבוקשים: כיפיים, נועזים, לא מחייבים, מהנים וכאמור, מאוד קלילים ונעימים לשתייה.

 

המוסקטו Young Selected הוא יין קליל ומבעבע מעט, בעל טעם מתוק וניחוח נעים ביותר, הודות לזן הענבים המיוחד ממנו הופק – מוסקט אלכסנדרוני מבציר 2011. יין לא תוקפני ונעים מאוד, מאוזן ובעל ריכוז אלכוהול של 5.5 אחוזים בלבד.

 

הקריניאנו Young Selected הוא יין אדום קליל לא פחות, אשר הופק כולו מענבי קריניאן, אך עם נגיעות קלות של אותו מוסקט אלכסנדרוני, שנבצר גם הוא בשנת 2011. מכיל 5.5% אלכוהול וגם הוא מבעבע קלות.

 

♣♣♣♣♣♣

 

דלתון רוזה

''
2011

 

הרוזה 2011 של יקב דלתון מופק מעירוב של ענבי זינפנדל (39%), ברברה (37%) וקברנה סוביניון (24%), אשר נבצרו והותססו בנפרד. קודם להתססת המיץ, הוא הושרה יחד עם קליפות הענבים עצמם למשך חמש שעות. התסיסה עצמה נעשה בטמפרטורה נמוכה, כך שהארומה והרעננות של זני הענבים השונים תישמר.

 

רק לאחר שהסתיימה התסיסה האלכוהולית, נעשה הערבוב בין שלושת הזנים השונים, מה שיוצר יין מאוד ארומטי, בניחוחות של אשכולית אדומה, תות שדה ו-ורדים.

 

♣♣♣♣♣♣

 

ועוד אחד: דלתון פומה בלאן

 

גם הפומה בלאן 2011 מופק מערבוב (בלנד) של כמה זנים של יינות, לבנים כולם, שגודלו בחמש חלקות שונות בכרם בן זמרה ובכרם ספסופה שבגליל העליון. הגבהים בהם נמצאות החלקות נעים בין 760 ל-850 מטרים מעל פני הים.

''

דבר מעניין נוסף הוא שכל הענבים מכל החלקות נבצרו בשבוע האחרון של אוגוסט 2011 ובימים הראשונים של ספטמבר הצמוד לו.

 

כדי להכין סוביניון פומה, חשוב להקפיד על כמה הליכים ייחודיים, וביניהם התססת חלק מהתוצרת בחביות של 500 ליטרים (תסיסה ספונטנית), יישן היין על שמריו, תסיסה של חלק אחר מהתוצרת בהתססה מאלו-לקטית (לאחר התסיסה האלכוהולית), תסיסה קרה של חלק מהמיץ שהתקבל במיכלים מנירוסטה ועוד. אלו מבטיחים חומציות מודגשת, תוספת משמעותית של טעמים, חיזוק הריחות של היין וגוף קל.

רק בתום התהליכים הללו, חלקי היין השונים מעורבבים יחד, ולאחר מכן שוב מופרד שליש מהיין ומועבר לחביות יישון, למשך ארבעה חודשים. בתום היישון הזה מעורבב היין בפעם האחרונה ומתקבלת התוצרת הסופית.

 

דרג את התוכן: