ד"ר ערבייה באל גזירה: המוסלמים עם שפל אשמים בכל מלחמות העולם, היהודים "משכילים גדולים" "עם הספר וההשכלה"
מגנה את האיסלם שנשאר בחשיבה בתקופת הביניים ומאשימה אותם בבורות וגזענות שגורמת לכל המלחמות בעולם, עם שפל, מתנהגים לאשה כמו חיה, כמו בימי הביניים....
http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=360358 עם קטע וידאו
קריאה מעניינת, יום נפלא
|
תגובות (32)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
צדקת כי אין לעשות הכללות בעיניין האסלאם
התרשמתי מכך שאהבת מאד את הרקע של המצרים הקדמונים ,
ואת תרומתם למדע , אז מה נשאר לנו מכל זה?
המצרים היו צריכים להיות הראשונים בעולם בקידמה ובמדע ,
אך בפועל הם חזרו לתקופת החושך ,
מה שאין כך אצל היהודים , למרות שיש בינינו אנשי דת פאנטיים ,
אנחנו בין מובילים בעולם בעיניין הקידמה והמדע ..
ומה האסלאם עושה ? מטפח את תרבות המוות (מי שכופר כמובן )
אלה עובדות ולא סיפורים.
בבית שלי לא המוסלמים מדאיגים אותי.
מדאיגים אותי ה"אחים" שלי..
מאד!
לצערנו, הם טיפה בים הגדול של העולם המוסלמי, נקווה שיום אחד נוכל לומר: הדמוקרטיה ניצחה את הדת!
זהו, לעניות דעתי, הדו שיח הכי משמעותי בשטף הסרטונים שישנם כעת המציגים מוסלמים אמיצים המגנים את הפאנאטיות הדתית המוסלמית שבמאה השנים האחרונות. אחת הסיבות לפאנאטיות הרצחנית הזו (לא הסיבה היחידה) היא עליית הלאומיות הערבית המתמזגת עם הדתיות.
וכמו בכל דת - בני אדם עם פחדיהם - נוהים אחרי אלה שבוחרים את המשפטים המתאימים להם כדי לעוות את הדת. זה מה שקורה כשלאומניות ודת מתערבבים היחד. כמו דלק וגפרור.
ברגע שדת (כל דת שהיא) מרגישה שהיא חזקה מספיק להשתלטות על קבוצות של בני אדם היא עושה זאת כשליחות. לא סתם שליחות רגילה אלא שליחות אלוהית עם כל הכוח המשתמע מכך!
האלימות, הרצון לחסל חריגים, הם תוצאה של פחדים (במישור הפסיכולוגי של האדם) ושל חוסר סובלנות והתנגדות לפלוראליזם (במישור הערכי-מוסרי של האדם)
קונפליקט יש בין כל שני בני אדם. השאלה היא לא אם יש קונפליקט, אלא כיצד מיישבים אותו. שירין אבדי תורמת ליישוב הקונפליקט. יש אנשים שרק מסלימים קונפליקטים.
ככה משתמע מדבריי, אבל האמת היא שאין לי מושג מה השורש. אולי האנושות משתמשת בדת ככלי לבטא את הרוע שלה, כי הרי אפשר לקחת את הדת למקומות מאד יפים. האדם הוא רע והדת סתם מביאה לו תירוץ לתת לכך דרור.
אולי בתיאוריה אין קונפליקט, אבל במציאות בשטח יש ויש...
הסרטון מציג את הבעיה של האיסלאם: חוסר דמוקרטיה, שנאה כלפי זרים, המערב בכלל וישראל בפרט.
האביב הערבי מציג את הקונפליקט ביתר שאת: מאבק בין החילונים הדוגלים בדמוקרטיה לבין האיסלאמיסטים המיוצגים בעיקר ע"י האחים המוסלמים המעוניינים בשלטון השריעה. יש סתירה בין דת ודמוקרטיה (גם ביהדות!), במילים אחרות הבעיה היא בעיקרה בעיה של דת, אשר מתגלה לעיני כל במלוא חריפותה ובכל כיעורה באיסלאם כיום.
האם את טוענת שהדת הוא שורש כל רע בעולמנו?
אולי זה באמת כך!
מילים כדרבנות
תודה
ציונה יקרה, האם בדקת אם הגברת עוד חיה?
או שמע קיצרו את קומתה בראש...
,רב תודות לך ציונה היקרה
שהבאת לידיעתנו קולות
נעימים לאוזניים.
יום נפלא
ברוך
ד''ר שירין אבדי, חתנית פרס נובל לשלום, ממוצא איראני, לא רואה קונפליקט בין האיסלם וזכויות אדם.
קישור לוידאו שירין אבדי
גם מתוך היכרותי האישית המעטה עם האיסלם, דרך מפגשים במשך 4 שנים ללימוד טקסטים בקבוצה יהודית-ערבית (אחת לשבועיים, 3 שעות כל פעם), למדתי שתשתית האיסלם, ככל הדתות, הוא המוסר.
את הסרטון הזה אני מכיר
זו ד"ר וואפה סולטן , ערביה חילונית ,אמיצה שגרה בארה"ב
אומרת את האמת לערבים על האיסלאם
הסרטון הזה מפורסם מאד בכל העולם
כל הכבוד לה !היא באמת אמיצה ,
קראתי שהיא מבוקשת ומוסלמים רבים רוצים לרצוח אותה .
אבל היא זוכה להגנה מהממשל בארה"ב.
תודה על השיתוף