0
קראתי הבוקר כי משרד החקלאות מקציב 8 מליוני שקלים כתמריץ להעסקת ישראלים בחקלאות (שימו לב שמדובר הן ביהודים, הן בנוצרים והן במוסלמים ועל כך אני מברך).
וכמה הם 8 המיליון בפועל עבור משק? הוקצבו עד 30 אלף בשלוש שנים שזה קצת פחות מ- 1000 שקלים בחודש.
קראתם נכון. 1000 שקלים שלמים לחודש. כלומר, 10 קרטוני ביצים על חשבון המדינה (שבטח יופחת מהם גם מס).
אולי עבור משק שמגדל שני זיתים בשנה זה הרבה.... אני מניח שעבור פקיד שמשקה שני עציצים במרפסת זה גם אפילו נראה ממש המון.
אולם, עבור חקלאי שאמור להוציא עשרות אלפים בחודש על משכורות (אם הוא יעסיק ישראלים), לא כולל ציוד, בלאי, מים, מיסים ואגרות - הרי שזה בחזקת לעג לרש, בעידן בו צריך להיות בלתי שפוי כדי לרצות להיות חקלאי, בהתחשב בעלות אל מול התחרות מהגדה ומחו״ל.
סביר להניח שזהו עוד פרץ טיפשות של סגן חשב במשרד החקלאות שרואה רק מספרים יבשים ממרום מגדל השן, במקרה הטוב, או סתם ניסיון מכוון של המשרד לייצר כותרות חיוביות מבלי שיהיה צורך לפרוע את הצ׳ק המצ׳וקמק מלכתחילה שהרי הקוראים בעיתון ממילא אינם מבינים במספרים והסכומים נראים להם מאוד מרשימים.
וכך נולד לו ספין....
זה בערך כמו לשחרר כותרת "מדינת ישראל מעניקה הטבה כלכלית לתושביה בדמות 5 שקלים בשנה, לכל בית אב שבו אדם אחד לפחות אשר שרת בצה"ל". |