כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    ניהול ידע

    יאיר דמבינסקי הוא סמנכ"ל פרויקטים בחברת ביון, החברה המובילה בישראל בניהול ידע.
    ליאיר נסיון מוכח של מעל 10 שנים בתחום ניהול הידע ומשלב ידע תיאורטי ומעשי הן כמוביל (חמ"ן ורפאל) ידע והן כיועץ.
    כל המידע הרלבנטי בניהול מסמכים, ניהול תכנים, קהילות ידע, הטמעת פתרונות, הפקת לקחים ועוד.

    שאלות למה בנושא ניהול ידע

    0 תגובות   יום ראשון, 30/12/07, 00:29

    יש כל כך הרבה שאלות למה מסביב לנושא הזה של ניהול ידע:

    למה הנושא כל כך מרתק את כל מי שעוסק בו, אבל מפחיד את מי שלא מכיר אותו?

    למה כל כך קשה לשכנע ארגונים להיכנס לפעילות רצינית בנושא?

    מה כל כך מפחיד בניהול ידע שגורם למנכ"לים וסמנכ"לים להתנגד לו, כמעט באגרסיביות?

    למה דורשים ROI מפורט ממובילי פעילות ניהול ידע בארגון, אבל לא דורשים אותו ממובילי פעילות ERP, מוביל פעילות הדרכה, פיתוח ארגוני או גינון?

    מה הקשר בין יוזמות שנכשלו על רקע של חוסר מקצוענות לחוסר הרצון להיכנס שוב למהלך דומה? האם זה סיבה או תירןץ?

    האם הדברים האלו ייחודיים לניהול ידע, או שהם משותפים לעוד דיסציפלינות?

    נראה לי שאם נמצא תשובות טובות לשאלות האלו, נצליח לקדם יותר את מה שכולנו מאמינים בו: פעילות ניהול ידע אפקטיבית שתקדם את הארגונים בהם אנחנו עובדים.

    אני, אישית, מתחבט בדילמות האלו לא מעט, ויש לי מספר מחשבות בנושא.

    בין הדברים:

    א. ניהול ידע, בניגוד להרבה דיסציפלינות אחרות, מתבסס על שילוב בין דיסציפלינות קיימות. מכיוון שכך, אנשי ניהול הידע נמצאים בחיכוך מתמיד עם אנשי IT, אנשי הדרכה, אנשי פיתוח ארגוני, מודיעין עסקי ועוד. הנטיה הראשונית של נציגי הדיסציפלינות האחרות היא לגרש מהדשא שלהם את הזר שחדר לשם, ועד שלא יובהר ה win win, קשה יהיה להתקדם.

    ב. ניהול ידע נתפס במקרים רבים כ"סככת האופניים", ולכן במקרים רבים תהליכים נכשלו בשל חוסר ניסיון ומקצועיות נמוכה. על מנת להצליח - נדרשת מומחיות וניהול נכון של התהליך. ראה, לדוגמא, את המתודולוגיות והחומרים המקצועיים באתר שלנו -  www.byon-it.com.

    ג. בתקופת ה hype כל מיני דברים קיבלו כותרת של ניהול ידע, מה שהותיר עננה של אי ודאות לגבי מהות הדיסציפלינה.

     בפעמים הבאות אתייחס לדרכים שלדעתי יכולות לסייע לנו בהתמודדות עם הבעיות הנ"ל

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      dambi
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין