0

פייס - טוק 3 ( Facetalk) - מה את לא אוהבת את עצמך?

17 תגובות   יום שני, 27/8/12, 00:40

פייס-טוק  ( Facetalk) -

מה את לא אוהבת את עצמך?

 

 

''
מתוך סדרת דיוקן עצמי - נורית צדרבוים 2004

 

 

 

 

"מה את לא אוהבת את עצמך"? היא שאלה אותי כשהיא מתבוננת בעוד אחד מציורי הדיוקן העצמי שלי.

 
מוזר, חשבתי לעצמי, היא שואלת כך. יש אחרים שדווקא חושבים שאני אוהבת את עצמי יותר מדי, משום שאני מציירת הרבה ציורי דיוקן עצמי. ואז החזרתי לה בשאלה.


"למה את שואלת? למה את חושבת?" היא ממשיכה להזדעק. "כי תראי איך את נראית. ככה את חושבת שאת נראית? מה עשית לעצמך?"

 


אהההההה. תפסתי דג שמן להרצאה - רשמתי לפני בשמחה. ואל רק לשיחת פנים אל פנים, אלא גם בשיחות אחרות 'פנים על פנים
"מה זה תראי איך את נראית"?

מה זו אני? זה ציור. אני זה כאן מולך עומדת. אני זו זו שציירה. אני זו זו שהתבוננה על דמותי במראה. אני זו זו שנתנתה פרשנות מסויימת למה שהיא ראתה והפיקה מזה תוצר, ציור - סוג של פרשנות. שם זה לא אני. שם זה ציור.
?????????????????
והיא לא הבינה, ובצדק.
"רגע, את רוצה להגיד לי שאין שום קשר בינך ובין הציור שאת בעצמך ציירת, ציור שאת בכלל התסכלת על עצמך"?

טוב. אמרתי. "שאלה מצויינת. "יש קשר. יש ועוד איך. יותר מזה, אגלה לך סוד. כל ציור באשר הוא הוא סוג של דיוקן עצמי. העצמי של היוצר תמיד מונח בציור שהפיק. אבל זו לא תמונת צילום. זה לא העתק. זה לא תיעוד. זה איזשהו פן של העצמי, ובעיקר פן פנימי ( כמו שמבינים את זה מהמילה עצמה - פנים. פן, פנימי).

"אז את אוהבת את עצמך, או לא"? שאלה והתעקשה
"על זה נדבר בפעם אחרת" עניתי.
והלכתי לדרכי משאירה אותה מול גוף גדול של ציורי דיוקן עצמי.
הציור שמוצג כאן צוייר בשנת 2004 - במסגרת עבודת מחקר לעבודת דוקטור
דרג את התוכן: